Događanja


Međunarodni dječji festival

Nesumnjivu posebnost hrvatske kulture i svojevrsni zaštitni znak Šibenika već četrdeset godina predstavlja Međunarodni dječji festival, u svijetu jedinstvena i afirmirana hrvatska kulturna manifestacija. 

Međunarodni dječji festival

Šibenska noć

Krajem lipnja u subotu uoči otvaranja MDF-a najluđa Šibenska noć u kojoj tisuće šibenčana, turista i gostiju iz drugih krajeva preplave ulice i zabavljaju se do ranih jutarnjih sati.

Večeri dalmatinske šansone

Šibenski je festival prepoznatljiv i šire i to po mnogo čemu, a ponajprije po samoj kavaliteti kako u organizacijskom tako i umjetničkom pogledu. Održava se drugom polovicom kolovoza.

Orguljaška ljetna škola

U okviru glazbene škole Ivana Lukačića organizirana je Orguljaška ljetna škola. Ona okuplja vrsne predavače i ima izrazito edukativni karakter. Djeluje od 17.-31. kolovoza.

Šibensko kulturno ljeto

Koncerti klasične glazbe, dramske predstave, opere, te razni pop-rock koncerti održavaju se tijekom srpnja i kolovoza na otvorenim pozornicama šibenskih tvrđava i trgova.

 

Muzeji i galerije

Muzej grada Šibenika otvoren preko cijele godine. Organizira povremene i stalne izložbe. Smješten je u bivšoj Kneževoj palači kraj katedrale Sv. Jakova.

Galerija Sv. Krševana

U galeriji izlažu recentni Hrvatski umjetnici. Za svoje potrebe koristi i prostor Studija u ul. Petra Nakića. Otvorena je preko cijele godine a nalazi se u ulici Don Krste Stošića.

Galerija AG

Vlasništvo akademskog kipara Aleksandra Ale Guberine. Nudi autorske radove. Za vrijeme Međunarodnog festivala djeteta u njoj djeluje dječja kiparska radionica. Nalazi se u ulici Don Krste Stošića.

Galerija Juraj Dalmatinac

Galerija se nalazi u strogom centru grada, u ulici Don Krste Stošića, u zgradi sagrađenoj u 17. stoljeću koja je pod zaštitom Ministarstva kulture.


.

 

     Gastro ponuda

Restoran Gradska Vjećnica

Restoran Uzorita

Restoran No. 4

Restoran Tinel

Restoran Pescaria

Konoba Kanela

 

Restoran Barun

Restoran Zlatna ribica

Restoran Oceanic

Restoran Alpa

Restoran Stari Grad

Restoran Torcida