Putovati Alpama

Putovati Alpama

ALPE su najviši i najveći planinski sustav u Europi!

Pružaju se od Ligurskog mora na jugozapadu do Bečke kotline na sjeveroistoku.

Taj dio obuhvaća teritorij čak 8 država: Italiju, Monaco, Francusku, Švicarsku, Lihtenštajn, Njemačku, Austriju i Sloveniju.

Najviši vrh Alpi je Mt. Blanc (4.807 m) koji se nalazi na granici Italije i Francuske. Također je najviši vrh u Francuskoj i drugi po veličini u Europi.

Prvi muškarci koji su zabilježili svoj uspon na ovaj vrh su Jacques Balmat i Michel Paccard 1786. godine koja je označila početak modernog planinarenja, a prva žena koja je osvojila Mon Blan je Marie Paradis 1808. godine.

Najveće privredno značenje imaju šume, stočarstvo i turizam. S više cestovnih i željezničkih veza preko Alpa povezane su Srednja i Južna Europa.

Najduži tuneli su Simplon (20 km) i St. Gotthard (15 km). Na alpskom području živi otprilike 13 milijuna ljudi iz osam alpskih država. Željeznička pruga preko Semmeringa povezuje Beč s Jadranom, a preko Brennera Austriju s Italijom. Preko Mont Cenisa povezana je Francuska s Italijom, a preko Simplona Švicarska s Italijom.

Iako možda najljepši doživljaj Alpe pružaju zimi, u proljeće pejzaži Alpa otkrivaju najraznovrsniju paletu boja karakterističnu samo za ovaj dio Europe.

Želite na putovanje Alpama? Nemojte čekati, pošaljite nam upit, rezervirajte svoje mjesto i zavirite u čaroliju Alpi!


Više članaka

Koje su vrste i klase kabina na MSC krstarenjima?

Koje su vrste i klase kabina na MSC krstarenjima?

Objavljeno:

Dok se MSC brodovi susreću s horizontom, svaka kabina je priča za sebe. Kad ste razmišljali o krstarenju sigurno ste se često pitali koji su tipovi kabina, između čega mogu birati i koja je razlika? U ovom blogu ćete napokon naći upravo sve te odgovore! :)

Tajne putovanja - besplatna ručna prtljaga i najpovoljniji letovi?

Tajne putovanja - besplatna ručna prtljaga i najpovoljniji letovi?

Objavljeno:

Putovanja su zakon, ali prtljaga može biti problem, pogotovo kad letite niskobudžetnim kompanijama koje često traže priliku naplatiti svaki gram. No, imamo tri riječi za vas: Ruksak za putovanje! Da, da, to nije običan ruksak, ovaj rukask prolazi kroz vrata aviona kao besplatna ručna prtljaga, a unutra stane čudo stvari. Sad, kad znate da postoji mogućnost da vam putovanje bude jeftinije i jednostavnije, dozvolite da vas provedemo kroz sve što trebate znati.

Avio Karte - Europa i Svijet

Avio Karte - Europa i Svijet

Objavljeno:

Vaše Putovanje, Vaš upit – Naša Personalizirana Usluga Planiranje putovanja ponekad može biti izazov, posebno kada je u pitanju odabir pravih avio karata. Da bismo vam olakšali taj proces, nudimo vam mogućnost da nam pošaljete upit za avio karte putem naše web stranice. Zašto biste odabrali ovu opciju? Evo nekoliko razloga.

Putovanja?

Putovanja?

Objavljeno:

Koliko često putuješ? Kako putovanja utječu na tvoj život? Radije putuješ ljeti ili preko zime? Više voliš svjetske metropole ili preferiraš neistražene gradove? Putuješ samostalno ili organizirano? Spavaš u hotelu 5* ili kampiraš u hammocku? Istražuješ destinaciju u potpunosti ili samo odlaziš na "odmor"?

Dozvoljena prtljaga na avionskim letovima?

Dozvoljena prtljaga na avionskim letovima?

Objavljeno:

Često pitanje koje dobivamo u agenciji je upravo koja je dozvoljena prtljaga na avionskim letovima? U ovom blogu donosimo vam odgovore na pitanja koliko kilograma i koje dimenzije podrazumijeva prtljaga koja ide u kabinu, a koliko ručna prtljaga.

Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.