Eco fishing Primosten

Upoznajte se s tradicionalnim načinom ribolova i okusite plodove mora!

Eco fishing Primosten Eco fishing Primosten Eco fishing Primosten Eco fishing Primosten Eco fishing Primosten Eco fishing Primosten
Polazak
09: 00 - 17:00 h
Usluga
Cjelodnevni izlet brodom
Prijevoz
Brod
Trajanje
8 sati
Destinacija
Punta Planka (Ražanj)
Min osoba
20
Termini

NA UPIT!1.6. - 1.10.

Cijena
od €70,00 (527,42 kn)

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: [email protected]

Detaljno o putovanju:

EKOLOŠKO TURISTIČKO KOČARENJE

Opis izleta:
09.00 sati: polazak s rive (upoznavanje s brodom, piće dobrodošlice)
10.00 sati: početak ribolova (bacanje mreža)
12.00 sati: dizanje mreža (sortiranje i čišćenje ribe; spremanje svježe ribe za ručak)
13.00 sati: usidravanje u zaljevu, jedenje ribe, plivanje u moru
15.30 sati: plovidba prema luci
17.00 sati: povratak u luku

Cilj nam je upoznati naše goste sa načinom tradicionalnog ribolova (kočarenja) gdje bi im bio ponuđen novi oblik aktivnog odmora, odnosno bili bi i sami sudionici ribarenja.

Za tu priliku izvršili smo temeljitu rekonstrukciju R/B JADRAN TRI da bi kao klasična koća bio u stanju prihvatiti putnike. Brod je dužine 21,85m, širine 6m i gaza 2,8m. Smještajni kapacitet na plovilu sveden je samo na trideset i sedam putnika da bi ugođaj i doživljaj samog ribarenja svakom gostu osobno bio omogućen. Posadu broda čine četvero profesionalnih ribara koji stoje na raspolaganju svakom gostu.

Predznak „ekološki“ rezultat je programa poticanja zelenog poduzetništva koji je pokrenut unutar Projekta COAST UNDP-a i suradnje s razvojnim agencijama četiriju dalmatinskih županija. Tako da plovilo JADRAN TRI posjeduje certifikat koji dokazuje vrijednost projekta za bio raznolikost, održivi zeleni razvoj dalmatinske obale te doprinosi razvoju lokalne zajednice pod pokroviteljstvom svjetske organizacije Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i Globalni fond za okoliš (GEF). Naime, kao rezultat ovog projekta vlasnik se obavezuje da će ribolov koristiti u svrhu demonstracije istog a ne u komercijalni izlov, također prilikom izvlačenja mreže prikuplja ti će se odbačeni predmeti( plastika, staklo...) koje će biti predano komunalnom poduzeću na daljnu reciklažu otpada.

Posebno je naglasiti o bogatoj gastronomskoj ponudi gdje će netom uhvaćena riba biti pripremana na različite načine u neograničenim količinama. Također, osobe koje ne jedu ribu bit će im ponuđeno mesno jelo. Uz glavno jelo u cijenu izleta uključeno je i 0.5l pića po osobi, te svježa salata. Prilikom uplovljavanja u sidrište postoji mogućnost susreta sa jadranskim dupinima koji su uvjek spremni na razne akrobacije

Cijene i uvjeti:

ODRASLI ► 70€ (527,42 kn) / osoba 
DJECA (do 12 godina) ► 35€ (263,71 kn) / osoba

 

 

  • Vožnja brodom
  • Sudjelovanje u hvatanju ribe
  • Ručak (uhvaćena riba, a za one koji je ne jedu – meso)
  • Pola litre pića po osobi
  • Salata
Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.