Andaluzija

MÁLAGA – RONDA – MARBELLA – GIBRALTAR – CÁDIZ – JEREZ DE LA FRONTERA – SEVILLA – CÓRDOBA – GRANADA – „PUEBLO BLANCO“ SETENIL DE LAS BODEGAS

Španjolska - Andaluzija - 8 dana Španjolska - Andaluzija - 8 dana Španjolska - Andaluzija - 8 dana Španjolska - Andaluzija - 8 dana Španjolska - Andaluzija - 8 dana Španjolska - Andaluzija - 8 dana Španjolska - Andaluzija - 8 dana
Polazak
Zagreb
Prijevoz
Avion
Trajanje
8 dana
Destinacija
Andaluzija
Min osoba
20
Termini

15.10.2023.

Cijena
od €1.425,00 (10.736,66 kn)

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: [email protected]

Detaljno o putovanju:
1. dan: ZAGREB – MÁLAGA/COSTA DEL SOL

Polasci 26.04. i 24.05.: Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod kioska Tiska dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i let zrakoplovom kompanije Ryan Air za Málagu planirano u 17:10 sati, slijetanje planirano u 20:25. Po slijetanju transfer do hotela na širem području Málage/Coste del Sol, smještaj. Noćenje.

Polazak 15.10.: Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod kioska Tiska dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i let zrakoplovom kompanije Ryan Air za Málagu planirano u 8:00 sati, slijetanje planirano u 11:15. Po slijetanju panoramski i pješački razgled Málage. S više od pola milijuna stanovnika Málaga je drugi grad po veličini u Andaluziji i značajno gospodarsko središte, grad sunca, košarke, Pabla Picassa i Antonija Banderasa! Nakon razgleda grada i vremena za jelo, odlazak prema hotelu i smještaj na širem području Málage/Coste del Sol. Slobodan ostatak dana za uživanje na „Sunčanoj obali“. Noćenje.

2. dan: COSTA DEL SOL: Izlet RONDA I „PUEBLO BLANCO“ SETENIL DE LAS BODEGAS

Doručak. Danas odlazimo u fotogeničnu Rondu, koju se treba posjetiti ako ni zbog čega drugog onda zbog njezinog atraktivnog položaja: smještaj Ronde uistinu je slikovit, nalazi se na rubu visokog platoa kojeg klancem dijeli rijeka Guadalevín u dubini i do 200 metara. Rondom su mnogi bili i ostanu fascinirani, a primjerice slavni Rainer Maria Rilke išao je tako daleko da je napisao: „Posvuda sam tražio svoj grad iz snova, a našao sam ga u Rondi“. Gradom, njegovim dubokim klancem i kućama bio je očaran i Hemingway, ali i mnogi drugi književnici, glumci, itd. Razgled starog dijela grada, La Ciudad, uz lokalnog vodiča po dolasku. Proći ćemo kraj jedne od najvažnijih znamenitosti grada, Casa del Rey Moro, zanimljive maurske palače čijih 365 stepenica vodi kroz unutrašnjost stijene do klanca. Zanimljiva je i katedrala, Palacio de Mondragon i Casa del Gigante, a arena za borbu s bikovima u Rondi jedna je od par najvažnijih u Španjolskoj – upravo u Rondi je u 18.st. borba s bikovima dobila nešto poput zakona, pravila borbe s bikovima su definirani u Rondi. Arenu ćemo i posjetiti iznutra (ulaznica uključena u cijenu). Poslije razgleda slobodno vrijeme i potom nastavak putovanja prema jednom od slavnih andaluških bijelih sela (pueblos blancos), Setenilu de las Bodegas, s kućama gotovo nalijepljenima na stijene zbog čega izgleda poput orlovskog gnijezda. Poslije posjeta čudesnom Setenilu povratak prema Málagi/Costi del Sol. Noćenje.

3. dan: MALAGA – MARBELLA – GIBRALTAR – CÁDIZ

Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Gibraltaru, odnosno Cádizu. Prva postaja na putu nam je Marbella, gradić poznato kao mjesto u kojem rado boravi jet-set i ne samo španjolska, već i svjetska elita, kraljevske glave, glumci, pjevači, golferi... Sinonim za luksuz, Marbella osvaja svakog putnika namjernika ne samo luksuzom, već predivnom pješčanom plažom, dotjeranošću, opuštenošćcu. Kraće slobodno vrijeme za šetnju i kavu i nastavak putovanja prema Gilbraltaru. Po dolasku do Gibraltara, “Tarikove planine” u prijevodu s arapskog, preko kojeg su Mauri krenuli u osvajački pohod po Iberijskom poluotoku u 8. stoljeću, britanski prekomorski teritorij smješten na tjesnacu koji razdvaja Afriku od Europe, na površini od 6,5 kvadratnih kilometara, izlet u mini autobusima. Na “Stijeni” na kojoj se nalazi Gibraltar smještena je i zanimljiva kolonija majmuna, otprilike 230 macaquesa, vrste majmuna koji se smatraju jedinima koji žive u divljini na području Europe. Postoji legenda koja kaže da ako nestane majmuna sa gibraltarske stijene, nestat će i Britanaca iz Gibraltara. U nastavku dana odlazimo prema Cádizu gdje ćemo prenoćiti. Noćenje.

4. dan: CÁDIZ – JEREZ DE LA FRONTERA – SEVILLA

Doručak. Odjava iz hotela i kraća šetnja središtem Cádiza. Jedan od najzanimljivijih gradova španjolskog juga, najstariji grad na španjolskom tlu, ali i u Zapadnoj Europi: osnovali su ga Feničani tisuću godina prije Krista! Riječ je o posebnom i drugačijem španjolskom gradu, koji se jako obogatio nakon otkrića Amerike i čiji duh nije uspio suzbiti ni Francisco Franco, a koji je pokušao ugasiti njegov slavni karneval, međutim na sreću nije uspio. Vrijeme za cortado i nastavak putovanja prema Jerezu de la Fronteri, obližnjem gradiću poznatom po izradi slatkog vina, zapravo šerija, gdje ćemo posjetiti jednu od vinarija s prezentacijom izrade tog slatkog alkoholnog pića i degustacijom (uključeno u cijenu). U poslijepodnevnim satima upućujemo se prema Sevilli. Panoramska vožnja Sevillom i zaustavljanje u parku Marije Lujze i odlazak do prelijepe Plaze Espana. Smještaj u hotel. Odlazak u orijentacijsku šetnju središtem grada. Noćenje.

5. dan: SEVILLA

Doručak. Sevilla spada među najljepše gradove u zemlji, ako ne i najljepši i ako želite upoznati Španjolsku, onda Sevillu neizostavno morate vidjeti. Svoj procvat grad je doživio nakon otkrića Amerike i to kao riječna luka i važan trgovački grad u kojem se istovarivala roba iz španjolskih prekomorskih kolonija. Odlazak u razgled grada: Torre del Oro - kraljevski Alcázar (ulaznica uključena) - katedrala (ulaznica i slušalice uključene) - Barrio Santa Cruz (stara židovska četvrt uskih ulica, bijelih kuća, cvjetnih dvorišta i malih trgova s palmama i stablima naranči). Ono po čemu se ovaj grad pamti i čime osvaja nisu samo grandiozni spomenici i građevine, već ozračje romantičnosti i šarm - Sevilla je najznačajniji grad španjolskog juga, grad Carmen, Don Juana i Figara, arhetip Andaluzije, sunca, temperamenta i strasti. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju, osobne programe. Mogućnost odlaska na vožnju brodom po Guadalquiviru (doplata na licu mjesta). Noćenje.

6. dan: SEVILLA – CÓRDOBA – GRANADA

Doručak. Odlazak iz hotela. Prije dolaska do cilja u današnjem danu, Granade, posjećujemo Córdobu, „daleku i samu“, kako je pisao slavni F.G.Lorca. Córdoba je grad veličanstvene i tipične andaluzijske arhitekture i nekih od najpoznatijih islamskih spomenika na svijetu (čitava povijesna jezgra dio je UNESCO-ove svjetske baštine), a posjeduje i najljepša zatvorena dvorišta Španjolske (patios). Grad koji je još u rimsko doba bio važno političko i kulturno središte, godine 929. se razvio u veličanstvenu metropolu kalifata na španjolskom tlu. Židovska, arapska i kršćanska kultura živjele su tada u miru i slozi, a znanost i filozofija doživjele nezapamćen uzlet – Córdoba je tada bila jedan od najznačajnijih gradova ondašnjeg svijeta. U starom središtu grada, oko slavne Mezquite i danas se osjeća dio tog ozračja. Posjet Mezquiti po dolasku (ulaznica i slušalice uključene) uz pratnju lokalnog vodiča. Poslije Mezquite šetnja kroz povijesno središte grada do Juderije, nekoć židovske četvrti, s uskim uličicama ukrašenim cvijećem među kojima se ističe Calleja de la Flores. Kraće slobodno vrijeme i nastavak putovanja

7. dan: GRANADA

Doručak. Već je sam položaj Granade upečatljiv i poseban, ali ono što je čini mjestom iz 1001 noći veliko je arapsko nasljeđe koje je doslovno stoljećima oblikovalo grad – Arapi su u Granadi boravili sve do 1492. kad je pala Granada kao posljednja njihova utvrda na tlu Pirinejskog poluotoka. To se najbolje vidi u njezinoj najatraktivnijoj znamenitosti – Alhambri. Obilazak tog najpoznatijeg lokaliteta u Španjolskoj (ulaznica i slušalice uključene) koji je ostao nakon odlaska Arapa sa španjolskog tla, najromantičnijeg od svih europskih monumentalnih spomenika. Poslije obilaska Alhambre šetnja do katedrale, kapele katoličkih kraljeva (razgled izvana) i stare arapske ulice Alcacería. Šteta bi bilo Granadu izjednačavati samo s Alhambrom – Granada može ponuditi mnogo više! Poslije razgleda slobodno poslijepodne za osobne programe, preporučujemo šetnju Albaicinom, upečatljivom gradskom četvrti bijelih fasada i uskih uličica s prekrasnim vidikovcem Mirador de San Nicolás s kojeg puca prekrasan pogled na Alhambru. U večernjim satima moguć odlazak na flamenco, doplata na licu mjesta. Noćenje.

8. dan: GRANADA – MALAGA – ZAGREB

Polasci 26.04. i 24.05.: Doručak. Odjava iz hotela u Granadi i putovanje prema Málagi. Panoramski razgled glavnog grada Coste del Sol, grada koji je nepravedno podcijenjen u odnosu na Sevillu – Málagu su nazivali „siromašnijom sestrom Seville“, a koji je nakon otvaranja Muzeja Picasso 2003. dobio novi život. Málaga je danas grad s najviše muzeja u Andaluziji, grad s odličnim restoranima, lijepim dućanima, plažama, itd. Slobodno poslijepodne u gradu za osobne programe, kupovinu, posjet nekom od muzeja, itd. U kasnim poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke Barajas. Prijava na let za Zagreb u 21:00 sati. Dolazak u Zagreb predviđen u 23:59 sati (red letenja ispod programa).

„Andalucía sólo hay una“! – samo je jedna Andaluzija, utjelovljenje našeg poimanja o svemu onome što je autentično španjolsko!
Zemlja puna strasti, „Zemlja svjetlosti“ kako često nazivaju regiju, uistinu je jedna od najosebujnijih i iznimnih europskih regija. Neki od najljupkijih španjolskih gradova upravo su u Andaluziji: Sevilla, neponovljiva i neodoljiva prijestolnica pokrajine; Córdoba, „daleka i sama“, s predivnim bijelim dvorištima i veličanstvenom džamijom; Granada, grad iz 1001 noći; Ronda, skriveni dragulj u andaluškoj kruni; Málaga, sunčana i vibrirajuća... od snježnih vrhunaca Sierra Nevade do raskošnih plaža Marbelle, od feničkog Cádiza do jedinstvenih „bijelih sela“ Andaluzije - očaravajuća, puna temperamenta, ali i suprotnosti, Andaluzija je, zapamtite, samo jedna!

VRIJEDNOST VIŠE: Sveobuhvatna tura koja otkriva najbolje od Andaluzije, od slavnih ljetovališta do glasovitih „Bijelih sela“ i sa uključenim ulaznicama za sve lokacije koje se posjećuju!

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu!

Polazak 15.10.: Doručak, odjava iz hotela u Granadi i putovanje prema Málagi u zračnu luku. Prijava na let za Zagreb u 12:10 sati, planirano slijetanje u 15:12 sati.

Rok za prijavu: do 20 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

RED LETENJA
Prijevoznik: RYAN AIR

Polazak 15.10.:
ZAGREB 08:00 – MÁLAGA 11:15
MÁLAGA 12:10 – ZAGREB 15:12

 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovne kompanije Ryan Air objavljenom u 2022. godini i podložna su promjeni.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 20 kg) + ručna torbica.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom ture ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za gužve u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.


Po rezervaciji putovanja potrebno je dostaviti sljedeće podatke o putniku:
- državljanstvo
- datum i godinu rođenja
- podatke o dokumentu s kojim se putuje: naziv (osobna iskaznica ili putovnica), broj, mjesto izdavanja i datum isteka važenja dokumenta.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Španjolsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Španjolskoj nalazi se u Madridu.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Španjolskoj u Madridu nalazi se na adresi Calle Claudio Coello 78/2, 28001, Madrid, Espana.
Kontakt podaci: tel. 00 34 91 577 6881, 00 34 91 577 6901, fax. 00 34 91 577 6905, e-mail. [email protected]. Izvanredna i opunomoćena veleposlanica: Nives Malenica
Uredovno vrijeme Veleposlanstva: • ponedjeljak-petak 9-17 sati
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva: (za stranke)
• ponedjeljak, srijeda, četvrtak i petak 10-13 • utorak 13-16

Molimo stranke da se za sve konzularne slučajeve obrate direktno Veleposlanstvu RH u Madridu tijekom uredovnog vremena. Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0034630526085.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a 72 sata prije putovanja dobit ćete završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
-uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
-gotovinom 

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Pošalji upit

Cijene i uvjeti:
 • 15.10.-22.10.2023. 1.425,00 EUR(10.736,66 kn)

zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Popusti

 • 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava s dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni
 • prijevoz zrakoplovom kompanije Ryanair na relaciji Zagreb – Málaga – Zagreb u ekonomskoj klasi
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 20 kg) + ručna torbica
 • transfere zračna luka – hotel – zračna luka
 • autobusni prijevoz prema programu (visokoturistički klimatizirani autobus)
 • 7 noćenja s doručkom u hotelima 3/4* u Andaluziji: 2 noćenja na području Málage/Coste del Sol, 1 noćenje u Cádizu, 2 noćenja u Sevilli i 2 noćenja u Granadi
 • lokalne vodiče u Córdobi, Sevilli, Jerezu, Granadi, Rondi i Setenilu, Gibraltaru (pratnja)
 • ulaznice za Mezquitu u Córdobi, Alhambru u Granadi, Alcázar i katedralu u Sevilli, Arenu u Rondi i slušalice za sve lokacije osim Alcazara u Sevilli i u Rondi
 • izlet mini autobusima na Gibraltaru
 • degustacija vina (sherryja) u Jerezu
 • vanjske razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • boravišne pristojbe
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, a nisu izričito navedene u programu
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • flamenco show u Andaluziji (u Granadi) cca 50-60 EUR (plaćanje na licu mjesta)
 • fakultativno odlazak na vožnju brodom po Guadalquiviru cca 20 EUR (plaćanje na licu mjesta)
 • doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba spava sama): 2.590 kn (343,75 EUR)
 • napojnicu za lokalnog vozača – ova se napojnica na destinaciji očekuje, preporučeni iznos 15 EUR po osobi
 • napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je dodatno nagraditi kao što se nagrađuje i vozač na destinaciji (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-2,5 EUR po osobi po danu; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši i niži, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti
Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.