AMSTERDAM – 4 dana Zrakoplovom

Garantirani polazak!

AMSTERDAM – 4 dana avionom iz ST i ZG! AMSTERDAM – 4 dana avionom iz ST i ZG! AMSTERDAM – 4 dana avionom iz ST i ZG! AMSTERDAM – 4 dana avionom iz ST i ZG! AMSTERDAM – 4 dana avionom iz ST i ZG!
Prijevoz
Avion
Trajanje
4 dana
Destinacija
Amsterdam
Min osoba
40
Termini

27.06.-30.06.| 02.08.-05.08.

15.08.-18.08.| 29.8.- 01.09 

19.09.-22.09.| 10.10.-13.10.

26.10.-29.10.| 31.10.-03.11.

16.11.-19.11.| 05.12.-08.12.

Cijena
od €669,00 (5.040,58 kn)

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: [email protected]

Detaljno o putovanju:
1. DAN ZAGREB – AMSTERDAM let, noćenje

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan let za Amsterdam na liniji OU450 (Croatia Airlines) u 8.30 sati. Po dolasku u Amsterdam u 10.30 sati te nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti slijedi organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel (ukoliko sobe budu već spremne, a ukoliko ne, prtljagu ćemo ostaviti u posebno organiziranoj sobi u hotelu) te nakon toga odlazak u razgled grada javnim gradskim prijevozom i pješice: Munt, nekoć kovnica novca u 17. stoljeću, palače na Herengrachtu, Glavni kolodvor, avenija Damrak, trg Dam, Nova crkva, Kraljevska palača, Zapadna crkva, kuća Ane Frank, Stara crkva, Četvrt crvenih svjetiljki, Nieuwmarkt, Rembrandtov muzej, zgrada Opere. Slobodno vrijeme. Uživajte u ozračju „grada kulture“ koji, osim što je „muzej na otvorenom“ ujedno je i grad zabave te užurbana evropska prijestolnica. Povratak u hotel.  Noćenje.

2. DAN AMSTERDAM – fakultativni izlet "MALA HOLANDSKA TURA" (Edam - Zaanse Schans - Volendam) doručak, noćenje

Nakon doručka krećemo na poludnevni fakultativni izlet "Mala holandska tura" (doplata kod prijave) u okolicu Amsterdama, na kojem ćemo upoznati tradicionalnu i istinsku Nizozemsku. Vožnja autobusom nasipima i polderima do Edama, gradića poznatog po proizvodnji sira, i posjet farmi uz demonstraciju proizvodnje sira i klompi. Slijedi vožnja do Volendama, tipičnog ribarskog mjesta s karakterističnim živopisno obojenim kućama i starim ribarskim brodicama. Kraća šetnja i slobodno vrijeme. Nastavak vožnje autobusom do mjesta Zaanse Schans, poznatog po dobro očuvanim vjetrenjačama i šarenim kućama. Od ukupno 700 vjetrenjača koje su na tom području bile u funkciji krajem 18. st., još 5 ih radi.. Povratak autobusom u centar Amsterdama te u dogovoru s voditeljem putovanja, predlažemo posjet poznatoj brusionici dijamanata Coster Diamonds uz prikaz procesa izrade i povijesti brušenje dijamanata te vožnju brodom amsterdamskim kanalima Herrengracht, Prinsengracht, Singel, uz gradske palače i spomenike. Ostatak dana je idealno provesti u posjeti nekom od poznatih amsterdamskih muzeja: Rijksmuseum kojeg je osnovao Napoleonov brat (iznimna zbirka umjetnina od 15. do 17. st., s djelima Rembrandta i Vermeera), muzej Van Gogh s najvećom zbirkom radova tog karizmatičnog umjetnika, Rembrandtova kuća, kuća Ane Frank, muzej suvremene umjetnosti. Obzirom da je Amsterdam grad antikviteta, knjiga, dijamanata, ali i mode, preporučamo odlazak do poznate shopping zone, u ulici Kalverstraat i Nieuwedijk-Kalverstraat, duge gotovo kilometar, u kojoj se nalaze sve najpoznatije trgovine odjeće i obuće. Uživajte u čarima kupovine brojnih autohtonih nizozemskih suvenira poput drvenih klompi i tulipana, predmeta od plavog delftskog porculana i poznatih sireva koji će upotpuniti Vaš dojam o Nizozemskoj. Nakon iscrpljujućeg shoppinga, počastite se poznatim nizozemskim palačinkama, slatkim uštipcima „poffertjes“ ili autohtonim slatkišem „oliebollen“ (krafne sa šećernim preljevom). Povratak u hotel prema želji. Noćenje.

* na polascima između 23.3. i 13.5. dodatna mogućnost posjete Keukenhofu (doplata kod prijave - ulaznica uključena), jednom je od najvećih cvjetnih parkova na svijetu, otvorenog za posjetitelje u doba cvjetanja tulipana. Moguće je koristiti i izlet Keukenhof i izlet Mala holandska tura u istom danu.

3. DAN AMSTERDAM - fakultativni izlet “VELIKA HOLANDSKA TURA” (Scheveningen – Den Haag – Delft – Rotterdam) doručak, noćenje

Doručak. Predlažemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet “Holandska tura” (doplata kod prijave). Vožnja do poznatog nizozemskog ljetovališta Scheveningen, kratka šetnja, a potom nastavak do Den Haaga, sjedišta nizozemske Vlade: Parlament, Palača mira, Kraljevska palača, Međunarodni sud za ratne zločine. Nastavak vožnje do jednog od najljepših nizozemskih gradova – Delfta: manufaktura plavog porculana, Nova crkva s grobnicama nizozemskih vladara, povijesna jezgra. Uživajte u čarima kupovine brojnih autohtonih nizozemskih suvenira poput drvenih klompi i tulipana, predmeta od plavog delftskog porculana i poznatih sireva koji će upotpuniti vaš dojam o Nizozemskoj. Povratak u Amsterdam preko Rotterdama, panoramska vožnja gradom, toranj Euromast - najviši toranj u Nizozemskoj, neobične kubične kuće (Cube house) arhitekta Pieta Bloma. Te su originalne građevine postale pravi zaštitni znak Rotterdama. Po povratku u Amsterdam predlažemo da kozmopolitski gastronomski dojam grada zaokružite večerom u jednom od brojnih restorana internacionalne kuhinje. Noćenje.

 

4. DAN AMSTERDAM - ZAGREB doručak, let

Doručak. Odjava iz hotela i slobodno vrijeme do transfera autobusom u zračnu luku Amsterdam, prijava na let za Zagreb te polijetanje zrakoplova u 11.20 sati na liniji OU451 (Croatia Airlines) s dolaskom u Zagreb u 13.05 sati.

Fakultativni izleti i sadržaji

 • Poludnevni izlet „Mala holandska tura“: 60 €/ 452,07 kn  (trajanje izleta 5 sati)
 • Poludnevni izlet Keukenhof: 70 € / 527,42 kn (trajanje izleta 4 sata - ulaznica uključena / samo za polaske između 23.3.-14.5.2023.)
 • Cjelodnevni izlet „Velika holandska tura“: 80 € / 602,76 kn  (trajanje izleta 8 sati)

Amsterdam je glavni grad i važno gospodarsko i kulturno središte Nizozemske. Smješten je na ušću rijeke Amstel u IJsselmeer, Sjeverna Holandija. Šire gradsko područje (s Randstadom) broji više od 1.36 milijuna stanovnika (2008.) što ga čini šestom metropolom u Europi. Stariji dijelovi grada ispresjecani su kanalima (nizozemski: gracht), na kojima su brojne stare građanske kuće. Ima oko 160 kanala koji dijele grad na oko 90 otočića. Po tome se uz njega često veže naziv "Venecija sjeverne Europe". Amsterdamski kanali iz 17. stoljeća su upisani na UNESCO-vpopis mjesta svjetske baštine u Europi, kao i obrambena linija Amsterdama (1880.-1920.).

Nizozemska je zemlja koja čini dio Kraljevine Nizozemske. Nalazi se u Zapadnoj Europi a graniči s Njemačkom na istoku i Belgijom na jugu. Glavni grad Nizozemske je Amsterdam a sjedište vlade je u Haagu. Karipski otoci Bonaire, Sint Eustatius, te Saba također čine dio posebne općinske jedinice unutar zemlje. Nizozemska ima 17,170,000 stanovnika na površini od 41.526 km2 što je čini jednom od najgušće naseljenijih država (401 stanovnik po km2). Oko 18% površine sačinjava voda a veliki dio zemlje se nalazi ispod razine mora. Zemlja je zaštićena od vode pomoću sustava nasipa te raznih odvoda. Melioracijom tla stvaraju se polderi. Upravno je zemlja podijeljena u dvanaest provincija.

Opći uvjeti odgovornog organizatora: https://www.palma-travel.hr/opci-uvjeti/

GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:

Za državljane RH viza za Nizozemsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Od 23. ožujka 2022. putnici koji dolaze u Nizozemsku iz država EU i schengenskog prostora više nisu dužni pokazati EU digitalnu COVID potvrdu s negativnim testom, dokazom o cijepljenju ili preboljenju.

Odgovorni organizator: P.T
Opći uvjeti odgovornog organizatora: https://www.palma-travel.hr/opci-uvjeti/

Cijene i uvjeti:

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:  

 • Čet, 27. LIP 2024 - Ned,   30.  LIP 2024 CIJENA PO OSOBI  819,00 €
 • Pet, 2. KOL 2024 - Pon, 5.    KOL 2024  CIJENA PO OSOBI  769,00€
 • Čet, 15. KOL 2024 - Ned, 18. KOL 2024 CIJENA PO OSOBI  769,00€
 • Čet, 29. KOL 2024 - Ned, 1.   RUJ 2024 CIJENA PO OSOBI  719,00€
 • Čet, 19. RUJ 2024 - Ned, 22. RUJ 2024 CIJENA PO OSOBI  769,00€
 • Čet, 10. LIS 2024 - Ned, 13   . LIS 2024 CIJENA PO OSOBI  769,00€

DOPLATE I POPUSTI:

Fakultativni sadržaji (uplata prilikom prijave na putovanje):

 • Poludnevni izlet „Mala holandska tura“: 60 € (trajanje izleta 5 sati)
 • Poludnevni izlet Keukenhof: 70 € (trajanje izleta 4 sata - ulaznica uključena / samo za polaske između 23.3.-14.5.2023.)
 • Cjelodnevni izlet „Velika holandska tura“: 80 € (trajanje izleta 9 sati)

Prijava i uplata za navedene izlete prilikom rezervacije putovanja - najmanje 15 prijavljenih

 • mogućnost doplate za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule, po osobi 60 €/ 452,07 kn (raspoloživost i potvrda letova na upit te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu)*

Popusti:

 • 20% popusta za jedno dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta ili putem interneta):

 • Rijksmuseum 20 EUR; mladi ispod 18 gratis
 • Van Gogh muzej 19 EUR (kupovina moguća samo putem interneta)
 • Vožnja brodom po amsterdamskim kanalima 18 EUR
 • Kuća Ane Frank 10 EUR (kupovina moguća samo putem interneta)
 • Heineken Experience uz degustaciju i rezervaciju – cca. 21 EUR
 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Amsterdam – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage
 • tri noćenja s doručkom u hotelu 3* u Amsterdamu u dvokrevetnim sobama
 • sve razglede prema programu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • boravišnu pristojbu u Amsterdamu
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
 • doplatu za jednokrevetnu sobu
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom
 • troškove osobne prirode
 • putna osiguranja
Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.