NOVA GODINA U PARIZU – 6 dana autobusom

29.12.2021.-03.01.2022.GARANTIRANI POLAZAK

NOVA GODINA u Parizu autobusom - 6 dana! NOVA GODINA u Parizu autobusom - 6 dana! NOVA GODINA u Parizu autobusom - 6 dana! NOVA GODINA u Parizu autobusom - 6 dana! NOVA GODINA u Parizu autobusom - 6 dana!
Polazak
Zagreb
Prijevoz
Autobus
Trajanje
6 dana
Destinacija
Pariz-Versailles - Reims - Strasbourg - München
Min osoba
40
Termini

29.12.2021.-03.01.2022.GARANTIRANI POLAZAK!!

Cijena
od €2.490,00 (18.760,91 kn)

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: [email protected]

Detaljno o putovanju:
1. dan ZAGREB – MÜNCHEN - HOTEL

Polazak autobusa  iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, turistički peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u München. Razgled gradskog središta bavarske metropole: glavni trg Marienplatz – gradska vijećnica – katedrala Frauenkirche – tržnica Viktualienmarkt – trgovačka ulica Kaufringerstrasse. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za osobne programe. Nastavak puta kroz Njemačku. Smještaj u hotel na području Stuttgarta/Pforzheima. Noćenje.

2. dan HOTEL - STRASBOURG - REIMS - PARIZ

Doručak. Nastavak vožnje prema Francuskoj. Posjet Strasbourgu, glavnom gradu francuske regije Alzace. Razgled povijesne jezgre pješice: Petite France - Mala Francuska, dio svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a – spomenik Gutenbergu, upravo u Strasbourgu tijekom svog dužeg boravka u gradu, Gutenberg je zajedno s jednim zlatarom i drvodjeljom osmislio za tisak potrebna metalna tiskarska slova – katedrala Notre Dame, koja spada u najljepša gotička djela sjeverne Europe. Slobodno vrijeme u povijesnoj jezgri. Nastavak vožnje prema pokrajinama Lorraine i Champagne. Posjet Reimsu povijesnom gradu Champagne, vidjet ćemo katedralu Notre Dame, najsavršeniju gotičku crkvu na svijetu, poznatu po krunidbi francuskih kraljeva. Vožnja prema Parizu. Po dolasku vožnja slavnom avenijom Champs Elysees, jednom od najpoznatijih i najljepših  ulica na svijetu. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan PARIZ I VERSAILLES

Doručak. Vožnja do Versaillesa, veličanstvenog dvorca Louisa XIV okruženog velikim vrtovima. Vrijeme za individualni posjet prostorijama dvorca ili šetnju parkom, najpoznatijim primjerom francuske geometrijske vrtne arhitekture. Grad Versailles zanimljivi je primjer klasicističkih otmjenih planski izgrađenih palača. Povratak u Pariz.  Nastavak razgleda autobusom i pješice: gradska vijećnica - veliki bulevari - trgovi Vendome, Concorde i Madeleine - Opera - Slavoluk pobjede - Hotel des Invalides - Luksemburški park - Latinska četvrt - Sorbonne - Panteon. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Navečer se možete pridružiti dočeku Nove godine na ulicama i trgovima Pariza (organizacija dočeka Nove godine u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkog ureda, odlazak moguć javnim prijevozom). Noćenje.

4. dan PARIZ SRETNA NOVA GODINA!

Doručak. Nakon odmora od dočeka Nove godine nastavak razgleda Pariza. Posjet umjetničkoj četvrti  Montmartre s koje se pruža prekrasni panoramski pogled na grad. Potpuno bijela crkva Srca Isusovog (Sacre Coeur) do koje se dolazi strmim stepenicama druga je najviša točka u gradu. Tu je i crkva St. Pierre, te trg Place Tertre, gdje slikari svoja djela prodaju izravno sa štafelaja, brojne trgovine i suvenirnice koje će biti otvorene. Razgled nastavljamo jednosatnom fakultativnom plovidbom brodom po Seini uz  najpoznatije  spomenike i mostove upotpuniti će dojam „grada svjetlosti“ ( prijava i doplata za vožnju brodom na licu mjesta). Moguć  fakultativni posjet  tornju Montparnasse, najvišoj građevini Pariza. S panoramskog vidikovca na ovoj najvišoj pariškoj građevini pruža se pogled kao na dlanu na cijeli Pariz i okolicu. (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Slobodno vrijeme za šetnju po Champs Elysees i  ili uživanje u pariškom ozračju. Noćenje.

5. dan PARIZ

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak s pratiteljem putovanja javnim prijevozom  do otoka Ile de la Cite, srca Pariza. Šetnja prema slavnoj katedrali Notre Dame (razgled moguć samo izvana), šetnja uz kejeve Seine do Latinske četvrti pune malih restorana i romantike starog Pariza. Preporučujemo odlazak do muzeja Louvre i muzeja Orsay (preporučujemo rezervaciju ulaznica preko interneta), posjet Eiffelovom tornju (rezervacija ulaznica putem interneta) ili nekog od drugih brojnih pariških muzeja i atrakcija. Slobodno vrijeme za osobne programe, šetnju, kupovinu suvenira i večeru. Odlazak iz Pariza s dogovorenog mjesta u večernjim satima. Noćna vožnja prema Njemačkoj.

6. dan VOŽNJA KROZ NJEMAČKU

Povratak vožnjom kroz Njemačku, Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim satima.

Francuska Republika je država u zapadnoj Europi, s nekoliko prekomorskih teritorija i otoka. Kontinentalna Francuska (France métropolitaine) graniči s Belgijom, Luksemburgom, Njemačkom, Švicarskom, Italijom, Monakom, Andorom i Španjolskom. Prekomorski posjedi uključuju Francusku Gvajanu u Južnoj Americi, te otoke poput Martinika, Réuniona i Nove Kaledonije u Atlantskom, Indijskom i Tihom oceanu. Francuska
je jedna od zemalja osnivačica Europske Unije i njena teritorijem najveća članica. Također je zemlja osnivačica Ujedinjenih naroda i jedna od pet stalnih članicaVijeća sigurnosti; pored toga je i članica grupa G8 i G-20, NATO-a, OECD-a, Frankofonije i niza drugih međunarodnih organizacija. Glavni ideali Francuske izraženi su u Deklaraciji o pravima čovjeka i građanina. Ustavom je definirana kao nedjeljiva, sekularna, demokratska i socijalna država. Jedna je od najrazvijenijih, najbogatijih i najprepoznatljivijih država svijeta, a s 82 milijuna turista godišnje i najposjećenija.

Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 13 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung). Površina zemlje je 357.050 kvadratnih kilometara s ukupno 83 160 000 stanovnika. Najveća je europska zemlja po broju stanovnika te ima najsnažnije europsko gospodarstvo.
 

Napomena:
Redoslijed razgleda može biti promijenjen zbog radnog vremena muzeja i praznika, kao i prometne situacije i javnih događanja u Parizu. Preporučujemo online kupovinu ulaznica putem interneta  unaprijed za muzeje i atrakcije koje možete individualno posjetiti. Organizacija dočeka Nove godine na otvorenom u europskim gradovima u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda. Organizator putovanja nema utjecaja na održavanje dočeka, koncerata, priredbi itd.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjer prilikom rezervacije.
-  sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi  100 kn

Rok za prijavu: 7 dana prije putovanja       

Cijene i uvjeti:

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI :2.490 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI : 2.690 kn

FM cijena vrijedi do popune kapaciteta po FM cijeni

Cijena aranžmana uključuje:

  • prijevoz visokoturističkim  autobusom prema programu putovanja
  • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi jednog noćenja s doručkom  u hotelu 3/4* u okolici Stuttgarta/Pfozheima
  • smještaj u  dvokrevetnim sobama na osnovi tri noćenja s doručkom u hotelu 3* u Parizu
  • turističkog pratitelja tijekom putovanja
  • razgledavanja i izlete  prema programu putovanja
  • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena aranžmana ne uključuje:

•  moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: 1.190 kn

•  boravišnu pristojbu u hotelu u Parizu koja se plaća direktno na recepciji ca. 1,90 EUR po osobi i noćenju (točna obavijest u završnom pismu)

• Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike ( informativne cijene, mogu biti podložne promjeni)
• ulaznicu za dvorac Versailles 18 EUR  besplatno za mlade iz EU do 26 godina (preporučujemo kupovnu ulaznica za dvorac unaprijed putem interneta ukoliko želite posjetiti unutarnje prostorije dvorca)
• karte javnog prijevoza u Parizu  karnet od 10 karata 16,90 EUR, pojedinačna karta 1,90 EUR
• Fakultativnu vožnju brodom po Seini, po osobi 15 EUR (doplata na licu mjesta)
• Eiffelov toranj 2.kat 16,90 Eur, 3.kat 25,90 EUR
• Ulaznica za toranj Montparnasse 18 EUR (doplata na licu mjesta)
• Ulaznica za  muzej Louvre, po osobi 17 EUR on line ulaznica, besplatno za mlade iz EU do 25  godina (preporučujemo kupovinu ulaznica unaprijed putem internata)

• Ulaznica za muzej Orsay , po osobi 14 EUR , besplatno za mlade iz EU do 18  godina
• Ulaznica za cabaret Moulin Rouge ili Crazy Horse, po osobi: cca 120 EUR (rezervacija i cijena na upit)
• Putno osiguranje

Popusti:
Djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 5% popusta. Rezervacija dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem nije moguća za odraslu osobu.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Francusku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz pojedine programe prema informaciji na dan formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Realizacija garantiranih polazaka ovisi o epidemiološkoj situaciji i propisanim mjerama.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između jednog i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi. Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.
 

Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.