SARAJEVO I MOSTAR - 3 dana autobusom

Baščaršija, Sahat Kula, Vječna vatra, Vrelo Bosne, šetnja Sarajevom i uživanje u tradicionalnim bosanskim specijalitetima!

SARAJEVO iz SPLITA! SARAJEVO iz SPLITA! SARAJEVO iz SPLITA! SARAJEVO iz SPLITA! SARAJEVO iz SPLITA! SARAJEVO iz SPLITA! SARAJEVO iz SPLITA! SARAJEVO iz SPLITA! SARAJEVO iz SPLITA! SARAJEVO iz SPLITA!
Polazak
Split
Prijevoz
Autobus
Trajanje
3 dana
Destinacija
Sarajevo
Min osoba
25
Termini

10.3.2023.-12.3.2023.

Cijena
od €119,00 (896,61 kn)

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: [email protected]

Detaljno o putovanju:
Dan 1 SPLIT – SARAJEVO

Polazak autobusa iz Splita (autobusna stanica Sukoišanska) 10.3.2023. u 08.00h. Ugodna vožnja prema Sarajevu uz povremena stajanja prema potrebi (mogućnost ukrcaja putnika na naplatnim postajama). Predviđeni dolazak u Sarajevo u ranim popodnevnim satima. Prijava u hotel. Obilazak i razgled grada uz pratitelja na putovanju - Gradska vijećnica, Inat kuća, rijeka Miljacka, Baščaršija, Baščaršijska džamija, Sahat kula, Vječna vatra itd. Slobodno vrijeme za samostalni razgled i uživanje u čaroliji Sarajeva. Noćenje u hotelu.

 

Dan 2 SARAJEVO - VRELO BOSNE

Doručak u hotelu. Odlazak autobusom do parka prirode Vrelo Bosne u podnožju planine Igman, na Ilidži. Šetnja uz pratitelja na putovanju. Pauza za kavu. Povratak u centar grada. Slobodno vrijeme za vlastite programe, šetnju Sarajevom, kavu i uživanje u tradicionalnim bosanskim specijalitetima. Predlažemo vožnju žičarom do najljepšeg pogleda na Sarajevo. Oko 17:30h odlazak autobusom do dvorane Zetra na koncert Halida Bešlića. Povratak u hotel u vlastitom aranžmanu.

 

Dan 3 SARAJEVO - MOSTAR - SPLIT

Doručak u hotelu i odjava. Kraće slobodno vrijeme za pozdrav Sarajevu. Vožnja prema Mostaru. Razgled i obilazak Mostara uz pratitelja na putovanju. Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje prema Splitu. Dolazak u Split u večernjim satima.

Sarajevo je glavni i najveći grad Bosne i Hercegovine. Nalazi se na rijeci Miljacki, desnom pritoku Bosne, u istočnom dijelu sarajevsko-zeničke kotline. Sarajevo je smješteno u središnjoj Bosni i Hercegovini. Klima u Sarajevu varira od umjereno kontinentalne do oštre planinske. U arhitektonskom smislu, Sarajevo je zanimljiv primjer prepletanja raznih umjetničkih utjecaja, odnosno graditeljskih stilova. Unutar uske kotline, široke tek kilometar-dva, koja se značajnije širi tek u današnjoj općini Novi Grad, odnosno u istočnom dijelu Sarajevskog polja, smješteni su brojni egzemplarni objekti ranoosmanske, zrele osmanske arhitekture, potom neogotička, neoromanička, eklektistička, secesijska, futuristička i druga zdanja. Iz razdoblja osmanske vlasti u Bosni i Hercegovini posebice je značajan dobro očuvani trgovački dio grada, Baščaršija, bogat jedinstvenim arhitektonskim ostvarenjima osmanske gradske arhitekture.

Cijene i uvjeti:
 • 35 - 45 prijavljenih putnika: 119,00 euro / po osobi
 • 30 - 34 prijavljenih putnika: 125,00 euro / po osobi
 • 25 - 29 prijavljenih putnika: 135,00 euro / po osobi

UVJETI OTKAZIVANJA

Do 30 dana prije polaska - bez troškova otkazivanja
29 - 15 dana prije polaska - trošak otkazivanja u iznosu akontacije
14 - 0 dana prije polaska - trošak otkazivanja u cjelokupnim iznosu putovanja.

POPUSTI I OPCIONALNE NADOPLATE

Popust u iznosu 10% za dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju
Nadoplata za jednokrevetnu sobu - 30 euro
Karte za koncert Halida Bešlića - po želji i vlastitoj kupnji (https://www.kupikartu.ba/karte/event/5685/halid-beli)

PLAĆANJA

Bankovni transfer ili gotovina.

 • Prijevoz autobusom visoke turističke klase
 • 2 x noćenja u hotelu 3*/4*
 • 2 x doručak u hotelu u kojem se boravi
 • Voditelj putovanja
 • Priprema, organizacija i jamčevina putovanja
 • Izlet na Vrelo Bosne
 • Troškovi osobne potrošnje
 • Ulaznice za znamenitosti i muzeje
 • Putno osiguranje
 • Boravišna pristojba - 1,5 € po osobi / noćenju - Obvezna nadoplata
Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.