Lanzarote, zimski praznici na Kanarskim otocima - 8 dana izravnim letom iz Zagreba!

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu! First Minute popust 50 € (376,73 kn) vrijedi za rezervacije do 45 dana prije polaska ili do popunjenja kapaciteta po first minute cijeni

Lanzarote - Kanarski Otoci - 8 dana direktnim letom iz Zagreba! Lanzarote - Kanarski Otoci - 8 dana direktnim letom iz Zagreba! Lanzarote - Kanarski Otoci - 8 dana direktnim letom iz Zagreba! Lanzarote - Kanarski Otoci - 8 dana direktnim letom iz Zagreba! Lanzarote - Kanarski Otoci - 8 dana direktnim letom iz Zagreba! Lanzarote - Kanarski Otoci - 8 dana direktnim letom iz Zagreba! Lanzarote - Kanarski Otoci - 8 dana direktnim letom iz Zagreba! Lanzarote - Kanarski Otoci - 8 dana direktnim letom iz Zagreba! Lanzarote - Kanarski Otoci - 8 dana direktnim letom iz Zagreba!
Polazak
Zagren
Prijevoz
Avion
Trajanje
8 dana
Destinacija
Španjolska, Kanarski otoci, Lanzarote
Min osoba
1
Termini

17.02. - 24.02.2024.

Cijena
od €1.349,00 (10.164,04 kn)

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: [email protected]

Detaljno o putovanju:
1. DAN ZAGREB – LANZAROTE let, noćenje

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan let za Lanzarote (Kanarski otoci) u u 18.35 sati na liniji FR9855 (Ryanair). Po dolasku u 22.20 sati, slijedi transfer od zračne luke do hotela 4* na području Puerto del Carmen. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

2. DAN LANZAROTE - fakultativni izlet NACIONALNI PARK TIMANFAYA i JUŽNI DIO OTOKA LANZAROTE doručak, večera, noćenje

Nakon doručka slobodan dan ili predlažemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet do Nacionalnog parka Timanfaya i južnog dijela otoka Lanzarote. Izlet započinjemo rutom prema jugu otoka koja prolazi kroz grad Uga i dovodi nas do „pustinjskog“ krajolika vatrenih planina Montañas del Fuego. Zaustavit ćemo se na jednom od rančeva s devama gdje ćete, po želji, imati mogućnost jahanja na devama. Nastavljamo potom između vulkanskih predjela kako bismo posjetili Nacionalni park Timanfaya koji zauzima područje od oko 50 kvadratnih kilometara i u potpunosti se sastoji od crvenkastog vulkanskog tla koje najviše podsjeća na površinu Marsa. Najpoznatiji dio parka su Vatrene Planine koje su proglašene “mjestom izuzetne prirodne ljepote”, a koje su bile središte vulkanske katastrofe koja se dogodila prije nešto više od 250 godina. Erupcija Vatrenih Planina je trajala cijelih 6 godina (1730 – 1736), a užarena lava je prekrila cijela sela i plodnu zemlju od koje su poljoprivrednici živjeli i pretvorila je crvenu pustoš. Ovaj dio otoka je danas turistička atrakcija poznata po svom marsovskom krajoliku, rijetkim biljnim vrstama koje ovdje uspijevaju i vrelom tlu. Temperature samo par metara ispod površine zemlje Nacionalnog parka Timanfaya dosežu čak do 600 °C.  Zatim krećemo prema južnoj obali kako bismo se divili “Obali lave”, koja uključuje panoramski pogled na Las Salinas del Janubio, prikaz drevne gospodarske aktivnosti otoka - skupljanje soli te prirodni rezervat El Golfo, plažu s crnim oblutcima i smaragdno zelenim jezerom Lago Verde. Ovo je mjesto gdje su vulkanske erupcije napravile golemi krater koji se ponovno napunio morskom vodom i poprimio nevjerojatnu smaragdno zelenu boju. Nakon ručka posjetit ćemo vinograde La Geria, karakteristične za Lanzarote koji su primjer prilagodbe i korištenja jedinstvenog terena u svijetu gdje loza raste u rupama (geria) zaštićena od vjetra polukružnim suhozidima. Posjetit ćemo tipičnu vinariju ovog područja te degustirati lokalna vina. U poslijepodnevnim satima povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN LANZAROTE - fakultativni izlet PAPAGAYO PLAŽE KATAMARANOM doručak, večera, noćenje

Doručak. Slobodno vrijeme za odmor, šetnju, ili odlazak na fakultativni izlet katamaranom na plaže Papagayo. Zaplovite katamaranom uz obalu Costa de Papagayo. Probajte tradicionalnu španjolsku paellu za ručak, uživajte u mojitu dobrodošlice, okušajte se u zabavnim vodenim sportovima i poslužite se pićem iz otvorenog bara na katamaranu. Transfer iz hotela u jutarnjim satima i ukrcaj u katamaran luci u Puerto del Carmenu. Iskusna posada će vas dočekati koktelom dobrodošlice, a potom ćete zaploviti do krajnje južne točke otoka Lanzarote, do obala Costa de Papagayo sa zlatnim pješčanim plažama s kristalno čistim morem i još uvijek netaknutim prirodnim okolišem. Ovdje ćemo baciti sidro i uživati u slobodnom vremenu za upijanje sunca i isprobavanje brojnih vodenih sportova koji se nude. Tijekom dana očekuje vas i ukusan ručak na brodu koji se sastoji od tradicionalne španjolske paelle, tjestenine i umaka od rajčice te svježeg voća. Opustite se na brodu dok plovimo natrag u luku i uživajte u predivnim kanarskim vizurama. Po dolasku, transfer do hotela. Večera i noćenje u hotelu.

4. DAN LANZAROTE – fakultativni izlet VULKAN MONTE DE LA CORONA i LITICE FAMARA doručak, večera, noćenje

Doručak u hotelu. Slobodan ili predlažemo poludnevni izlet odnosno trekking (cca 9 km ukupnopo sjevernom dijelu otoka Lanzarote gdje ćemo proći dva zaštićena Parka prirode, vulkan Monte de la Corona i litice Famara unutar Parka prirode Archipielago Chinijo. Trekking rutu započinjemo u gradiću Ye odakle se penjemo prema krateru vulkana La Corona. Tijekom šetnje možete uživati u prekrasnim pogledima na vinograde i spektakularne tokove lave poznate kao "malpais" s ogromnim bazaltnim blokovima koji se protežu do smaragdne obale s bijelim pijeskom. Nakon razgleda kratera, staza nas vodi oko istočne strane La Corone gdje ćemo vidjeti tok lave dug 7,6 km, a posljednjih 1,6 km ovog toka lave nalazi se pod morem jer se erupcija ovog vulkana dogodila tijekom posljednjeg ledenog doba kada je razina mora bila 90 m niža nego danas. Kasnije će ruta ići uz najviši dio litica Famara . Ove litice su pravo čudo prirode jer se iz mora uzdiže ogroman kameni zid visok više od 500 m i 22 km duž sjeverozapadne obale. Tijekom šetnje rubom središnjeg dijela litice moći ćete uživati u fantastičnim pogledima na arhipelag Chinijo, skupinu otočića koji se nalazi na sjeveru Lanzarotea, a također nedaleko od mjesta gdje se nalazimo, vidjet ćemo najvišu točku Lanzarote, Peñas del Chache sa 670m. Zbog nadmorske visine i utjecaja pasata tijekom ovog dijela pješačenja, vidjet ćemo jedno od prirodnih područja s velikom raznolikošću vulkanske flore, ali i ptičjeg svijeta. Po završetku trekkinga povratak u hotel. Večera i noćenje u hotelu.

5. DAN LANZAROTE doručak, večera, noćenje

Doručak u hotelu. Slobodan dan za uživanje u samostalnom istraživanju otoka, boravak uz bazen ili plažu ili pak uživanje u vodenim sportovima, kupovini suvenira ili slično. Večera u hotelu. Noćenje.

6. DAN LANZAROTE – fakultativni izlet OTOK LA GRACIOSA doručak, večera, noćenje

Doručak u hotelu. Danas vam predlažemo izlet brodom do susjednog arhipelaga Chinijo odnosno do otoka La Graciosa. Ovaj otočić sa svega 700 stanovnika udaljen je od Lanzarotea otprilike dvadesetak minuta plovidbe trajektom. La Graciosa je poznata po svojim prirodnim ljepotama i bijelim pješčanim plažama, te je popularno odredište za ljubitelje prirode i ekološkog turizma. Neke od aktivnosti u kojima možete uživati ​​na La Graciosi uključuju planinarenje, vožnju biciklom, ronjenje, promatranje ptica i opuštanje na prekrasnim plažama. El Parque Natural del Archipiélago Chinijo, koji uključuje i otok La Graciosa, zaštićeno je područje koje nudi priliku za istraživanje jedinstvene flore i faune regije. Po dolasku na otok slijedi obilazak glavnog otočnog središta Caleta de Sebo koji je jedino naseljeno mjesto na La Graciosi i središte je života na otoku. Gradić isprepleten uskim kamenim uličicama odiše mirnom i opuštenom atmosferom, a vidjet ćemo između ostalog i crkvu Gospe od Karmen ili kako je lokalno stanovništvo naziva Gospa od mora, zatim malu ribarsku luku, prekrasne plaže, a za ručak (uključen) imat ćete priliku isprobati i lokalnu kuhinju. U poslijepodnevnim satima povratak trajektom na Lanzarote te transfer do hotela. Večera i noćenje u hotelu.

7. DAN LANZAROTE doručak, večera, noćenje

Doručak. Slobodan dan za istraživanje otoka. Predlažemo samostalni odlazak do najvećeg grada na otoku. Arrecife je glavni grad kanarskog otoka Lanzarote a ime je dobio po poznatom morskom grebenu. Preporučujemo posjet slanoj  laguni u centru grada, koju okružuju ribarske kuće – El Charco se San Gines. Vrijedan posjeta je također grad San Jose, gdje se nalazi međunarodni muzej suvremene umjetnosti te arheološki muzej San Gabriel. Večera i noćenje u hotelu.

8. DAN LANZAROTE – ZAGREB doručak, let

Nakon doručka odjava iz hotela i organizirani transfer u zračnu luku. Po dolasku prijava na izravan let za Zagreb u 12.20 sati na liniji FR9854 (Ryanair). Dolazak u Zagreb predviđen je u 17.50 sati po hrvatskom vremenu.

►Izravnim letom iz Zagreba za Lanzarote
►Hotel 4* s uslugom polupansiona
►Bogata ponuda fakultativnih izleta
►Lanzarote je UNESCO rezervat biosfere.
►Veličanstveni vulkan Monte de la Corona i litice Famara
►Plaža Papagayo, jedna od najljepših na Kanarima

KORISNE INFORMACIJE: KANARI

Skupina od sedam vulkanskih otoka prekrasne prirode, obuhvaćene i u četiri nacionalna parka, smjestila se u Atlantskom oceanu. Iako su udaljenosti među kanarskim otocima male, svaki od njih ima u potpunosti drugačiji krajolik. Kanarski se otoci se još nazivaju i 'Sretnim otocima'.

Lanzarote

Lanzarote je španjolski otok i najsjeveroistočniji otok Kanarskog otočja. Pretežno planinski otok vulkanskog podrijetla prostire se na 845,94 km2. Na otoku živi 139.506 ljudi. Lanzarote se nalazi oko 140 kilometara zapadno od marokanske obale. Dimenzije otoka su 60 km od sjevera prema jugu i 25 km od zapada prema istoku. Lanzarote ima 213 km obale, 16,5 km od kojih su pješčane plaže a ostatak su stjenovite plaže.

Otok Lanzarote, potpuno drugačijeg izgleda od svih otoka u ovom arhipelagu, dijelom je i dalje prekriven pepelom i ostatcima lave, što i nije toliko čudno, s obzirom da su se zadnje erupcije odvijale još u 18. i 19. stoljeću. Zbog takvog okoliša imat ćete osjećaj kao da ste se spustili na samu površinu Mjeseca. Godine 1993. UNESCO je Lanzarote proglasio rezervatom biosfere. Na njemu se ujedno nalazi NP Timanfaya.

Gastronomija

Kanarska kuhinja je prilično jednostavna, bazirana na kvalitetnim domaćim proizvodima kao što su svježa riba, govedina, svinjetina, kozje meso, domaće povrće i tropsko voće. Kao i u cijeloj kopnenoj Španjolskoj, paella je popularna na Kanarima - nacionalno jelo od riže s dodatkom maslinovog ulja i raznih sastojaka kao što su plodovi mora, piletina, povrće itd. Osim tradicionalne kanarske kuhinje, brojni i raznoliki restorani u turističkim središtima otoka nude i multinacionalnu kuhinju za sve ukuse. Na Kanarima postoje i brojni fast foodovi - McDonald's, Pizza Hut, KFC i drugi.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske:

Madrid
Calle Claudio Coello 78/2
28001 Madrid, ESPANA
Tel. 0034 91 577 6881, 577 6901
Faks 0034 91 577 6905
Barcelona
c. Provenca, 290 Pral B
08008 Barcelona ESPANA
Tel. 0034 93 272 0043
Faks 0034 93 488 0755

Fakultativni izleti i sadržaji

 • Nacionalni park Timanfaya i južni dio otoka Lanzarote (trajanje izleta 7 – 8 sati): 110 € (828,80 kn). Uključen prijevoz autobusom, lokalni vodič, ulaznice i ručak.
 • Papagayo plaže katamaranom (trajanje izleta 7 – 8 sati): 105 € (791,12 kn). Uključen prijevoz autobusom do pristaništa, katamaran, ručak (paella), otvoreni bar i oprema za vodene aktivnosti.
 • Vulkan Monte de la Corona i litice Famara (trajanje izleta 5 sati): 75 € (565,09 kn). Uključen prijevoz autobusom, lokalni vodič i piknik (boca vode, voće i energetska pločica)
 • Otok La Graciosa (trajanje izleta 8 sati): 160 € (1.205,52 kn). Uključen prijevoz autobusom, trajekt, lokalni vodič i ručak u lokalnom restoranu.

Minimalan broj prijavljenih za realizaciju izleta: 20

Predviđeni smještaj:

VIK Hotel San Antonio 4* ili sl.

Puerto del Carmen, Las Palmas, Lanzarote, Španjolska

NAPOMENE

 •  Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Španjolskoj te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.
 • Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Španjolsku dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.
 • Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Odgovorni organizator: Palma Travel
Opći uvjeti ogranizatora putovanja: https://www.palma-travel.hr/opci-uvjeti/

Cijene i uvjeti:

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

CIJENA PUTOVANJA: 1.349,00 €

 

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb - Lanzarote – Zagreb
 • pristojbe zračnih luka
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 20 kg) + 1 komad ručne prtljage (dimenzija ne većih od 40 cm x 20 cm x 25 cm. To može biti mala torba, ruksak ili torba za laptop.)
 • prijevoz autobusom i razglede prema programu
 • 7 polupansiona u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • boravišne pristojbe
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 340 € (2.576,80 kn)
 • fakultativne sadržaje
 • putno osiguranje (preporučujemo!)
 • troškove osobnih narudžbi

 

Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.