Kuba-10 dana avionom iz Zagreba

Otok prepun umjetnosti i glazbe koja izvire iz svakog kutka. Njen kolonijalni šarm, prekrasne plaže i gastronomija ostavit će vas bez daha!

KUBA - 10 dana - 31.05. 2024. KUBA - 10 dana - 31.05. 2024. KUBA - 10 dana - 31.05. 2024. KUBA - 10 dana - 31.05. 2024.
Polazak
Zagreb
Prijevoz
Avion
Trajanje
10 dana
Destinacija
Kuba
Min osoba
15
Termini

31.05.2024.

Cijena
od €2.290,00 (17.254,01 kn)

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: [email protected]

Detaljno o putovanju:
19.1. DAN 1: ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija s pratiteljem putovanja. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 19:55h na liniji TK1056 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul  predviđen je u 00:10h. 

20.1. DAN 2: ISTANBUL – HAVANA – VARADERO

Nastavak putovanja prema Havani u 02:10h na liniji TK183 (Turkish Airines). Dolazak u Havanu predviđen je u 07:15h. Prijevoz do hotela 4* u Varaderu. Boravak u hotelu na osnovi all inclusive usluge. Noćenje.

21.1. DAN 3:  VARADERO / FAKULTATIVNI IZLET CAYO BLANCO

Doručak. Slobodan dan za uživanje u prekrasnoj pješčanoj plaži, kupanje, sunčanje i opuštanje. Predlažemo odlazak na izlet katamaranom na Cayo Blanco koji uključuje snorkeling i interakciju s delfinima (ručak na izletu uključen). Boravak u hotelu na osnovi all inclusive usluge. Noćenje.

22.1. DAN 4: VARADERO – CIENFUEGOS – TRINIDAD

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak prema Cienfuegosu jednoj od glavnih kubanskih luka. Cienfuegos zbog ljepote povijesnog centra zovu i „biserom juga“. Razgled parka Jose Marti koji se nalazi u središnjem trgu. Trg je okružen zgradama koje predstavljaju najljepše primjere gradske arhitekture 19. i 20. stoljeća. Tomas Terry kazalište, Palacio Ferrer i Palacio de Valle odn. Palača doline sagrađena u neogotičkom stilu. Ručak (UKLJUČEN U CIJENU). Nastavak putovanja prema Trinidadu. Po dolasku prijava u hotel u Trinidadu, boravak u hotelu na osnovi all inclusive usluge. Noćenje.

23.1. DAN 5: TRINIDAD

Nakon doručka odlazak u razgled Trinidada, najočuvanijeg i najfotogeničnijeg kolonijalnog grada na Kubi, a do kraja 19 st. poznatom centru proizvodnje šećera. Odlazak u Museum koji prikazuje stil života i kolonijalnu arhitekturu te u La Canchanaru, staru kuću iz 18. st. gdje ćete degustirati jedinstveni trinidadski rum koktel napravljen sa sokom od šećerene trske. Odlazak do plantaže šećera te odlazak do tornja Manaca Iznaga koje pripada svjetskoj baštini UNESCO-a. Ručak u lokalnom restoranu (UKLJUČEN U CIJENU). Povratak u hotel. Boravak na osnovi all inclusive  usluge. Noćenje. 

24.1..DAN 6: TRINIDAD – SANTA CLARA – HAVANA

Nakon doručka odlazak iz Trinidada prema Santa Clari. Ovaj grad povezan je s Che Guevarom koji je zaslužan za pobjedu u bitci za Santa Claru iz 1958., posljednju bitku Kubanske revolucije. Posjet njegovom mauzoleju te vlaku koji je napadnut u odlučujućim trenucima kubanske revolucije. Slijedi odlazak na ručak u lokalnom restoranu (UKLJUČEN U CIJENU). Nakon ručka slijedi odlazak prema Havani. Smještaj u hotel 4*, noćenje.

25.1. DAN 7: HAVANA

Nakon doručka odlazak na vođeni razgled grada Havane. Posjeta RUM muzeju. Razgled modernog dijela grada koji uključuje Sveučilište u Havani, groblje, Trg Revolucije, hotel National u kojem su često bili smješteni umjetnici, glumci, sportaši i književnici poput Frank Sinatre, Ave Gardner, Johna Wayna, Marlona Branda i dr., poznato šetalište Malecόn“. Zaustavljanje u kolonijalnom dijelu grada i obilazak svih važnih znamenitosti: sjedište vlade El Capitolio, narodno kazalište, Nacionalni muzej El Prado , bivša predsjednička palača, Parque central. Tura se nastavlja pješice kroz povijesni i kolonijalni dio stare Havane koji je pod zaštitom UNESCO-a. Plaza de la Cathedral, Plaza de San Francisco, Plaza Vieja, Plaza de Armas, Ambos Mundos hotelu u kojem je 7 godina 30-tih godina prošlog stoljeća živio književnik Ernest Hemingway. Odlazak na ručak u lokalni restoran (UKLJUČEN U CIJENU). Po želji moguća doplata za panoramsku vožnju gradom old timerima (1 h).  Povratak u hotel, noćenje.

26.1. DAN 8: HAVANA – VIŃALES

Nakon doručka u hotelu odlazak u dolinu Vinales u zapadnom dijelu zemlje u kojem se nalaze najbolje plantaže duhana na svijetu. Zaustavljanje na vidikovcu Los Jamines uz prekrasan pogled na jedinstven pitoreskni krajolik doline. Odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni gdje možete isprobati najfiniju Pina Coladu. Nastavak vožnje  autobusom do La Cueva del Indio od kuda kreće nezaboravna plovidba tradicionalnim brodićima rijekom kroz planine. Odlazak u Benito's farmu cigara gdje možete vidjeti plantažu i proces izrade cigara.
Ručak u lokalnom restoranu (UKLJUČEN U CIJENU). Povratak u Havanu. Noćenje.

27.1. DAN 9: HAVANA – ISTANBUL

Ujutro prije odlaska breakfast box. Odjava iz hotela te odlazak prema zračnoj luci Havana. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 08:45h na liniji TK183.

29.1. DAN 10: ISTANBUL - ZAGREB

Predviđeno slijetanje u Istanbul u 08:55h. U 19:00h nastavak leta prema Zagrebu na liniji TK1055. Povratak u Zagreb predviđen u 19:05h.

 • svi razgledi u programu uključeni u cijenu
 • noćenja u Trinidadu i Varaderu na bazi all inclusive
 • 5x ručak na razgledima uključeni u cijenu

INFORMACIJE O LETU:

 • TK1056 19JAN  ZAGIST 1955 0010
 • TK 183  20JAN  ISTHAV 0210 0715
 • TK 183  27JAN  HAVIST 0840 0855
 • TK1055 28JAN  ISTZAG 1900 1905

PRIJEVOZNIK: Turkish Airlines

Dozvoljena težina prtljage 30 kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8 kg ručne prtljage.

Napomena: Navedena su sva lokalna vremena polazaka i dolazaka. Zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta.

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo Vam mailom  najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument  u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom 2018. godine i podložna su promjeni.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima. Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste. Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Mondo travel d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 15 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  

Viza je potrebna. Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju te je potrebno imati 1 praznu stranicu u putovnici.

PRIJAVA ZA PUTOVANJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimum 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 21 dan dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena!) Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.  

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

 • gotovina, internet bankarstvo

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn.

BROJ PUTNIKA:

Minimalni broj: 15

ODGOVORNI ORGANIZATOR:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti

Cijene i uvjeti:
 • 31.05.2024. GARANTIRANO FIRST MINUTE 2.290 € / 17.254,01 kn 2.390 € / 18.007,46 kn

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI SA UKLJUČENIM PRISTOJBAMA ZRAČNIH LUKA (od čega su zrakoplovne pristojbe 390 Eur/2.938,46 kn!

 • DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU: 390 Eur/2.938,46 kn

Moguća doplata za hotel više kategorizacije u Havani i Varaderu: na upit
Osoba na trećem ležaju: na upit

Napomena:

 • Kategorizacija hotela na Kubi razlikuje se od europske, primjetna je razlika u standardu, običajima, smještaju, usluzi, prijevoznim sredstvima i sl. te je svakako potrebna prilagodba.
 • Prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb–Havana–Zagreb (Turkish Airlines)
 • zrakoplovne pristojbe
 • transfer od zračne luke do hotela
 • tri noćenja u Havani na osnovi noćenja s doručkom u hotelu 4*
 • 2 noćenja u Trinidadu na osnovi all inclusive u hotelu 4*
 • 2 noćenja u Varaderu na osnovi all inclusive u hotelu 4*
 • 1x ručak nakon razgleda Havane
 • 1x ručak na izletu u Vinales
 • 1x ručak u Cienfuegosu
 • 1x ručak na razgledu Trinidada
 • 1x ručak u Santa Clari
 • sve razglede prema programu
 • povratni transfer od zračne luke do hotela
 • pratitelja putovanja
 • lokalnog vodiča na Kubi na engleskom jeziku
 • troškove organizacije
 • kubansku vizu od 60 Eur/452,07 kn (obavezna doplata, putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma polaska)
 • dodatne obroke
 • fakultativne izlete
 • usluge koje nisu navedene u programu
 • napojnice
 • putno zdravstveno osiguranje

Fakultativne  doplate:

 • PANORAMSKA VOŽNJA OLD TIMEROM U HAVANI:  25 Eur/1 h, cijena po osobi, maksimalno 4 osobe u automobilu)
 • IZLET KATAMARANOM- CAYO BLANCO U VARADERU: Cijena po osobi: 120 Eur/osoba

*Izleti se prijavljuju i naručuju unaprijed  agenciji te je prihvaćanje ponude obvezujuće. Plaćanje izleta vrši se na licu mjesta pratitelju putovanja u EUR.

Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.