Nova godina u Jordanu i Izraelu - 8 dana

GARANTIRATNI POLAZAK

NOVA GODINA U JORDANU I IZRAELU NOVA GODINA U JORDANU I IZRAELU NOVA GODINA U JORDANU I IZRAELU NOVA GODINA U JORDANU I IZRAELU NOVA GODINA U JORDANU I IZRAELU NOVA GODINA U JORDANU I IZRAELU NOVA GODINA U JORDANU I IZRAELU
Polazak
Zagreb
Prijevoz
Avion
Trajanje
8 dana
Destinacija
JORDAN
Min osoba
20
Termini

Sri, 28. PRO 2022 - Sri, 4. SIJ 2023

Cijena
od €1.590,02 (11.980,00 kn)

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: [email protected]

Detaljno o putovanju:
1. DAN ZAGREB - ISTANBUL - AMAN

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova kompanije Turkish Airlines (TK1056) za Istanbul u 19.55 sati. Dolazak u Istanbul u 0.15 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Aman na liniji TK 814 (Turkish Airlines) u 1.40 sati. Dolazak u Aman u 2.50 sati po lokalnom vremenu. Slijedi organizirani prijevoz do hotela, prijava i smještaj. Noćenje.

2. DAN AMAN - JERASH - AMAN

Nakon kasnijeg doručka slijedi razgled jordanske prijestolnice Amana, fascinantnog grada kontrasta i jedinstvene mješavine modernog i tradicionalnog, idealno smještenog između pustinje i plodne doline. Aman je moderan grad s brojnim antičkim ostacima. Na vrhu brijega Jabal al-Qala’a, nalazi se citadela sa stupovima rimskog Herkulovog hrama i kompleks palače Umayyad iz 8. st. poznate po svojoj velikoj kupoli. Izgrađen unutar samog brda nalazi se i antički kameni amfiteatar iz 2. st. u kojem se povremeno održavaju zabavna događanja. Posjet džamiji kralja Abdulaha i starom dijelu grada. Potom odlazimo prema Jerashu, najbolje očuvanom rimskom gradu gdje još i danas možete proći kroz trijumfalnu arkadu posvećenu caru Hadrijanu te prošetati 600 metara dugom ulicom s kolonadama. Zlatno doba grada bilo je u vrijeme starog Rima. Jerash je izvrstan primjer veličanstvenog, povijesnog rimskog urbanizma. Utemeljen na području Bliskog Istoka, sa svojim popločenim ulicama, hramovima na brežuljcima, elegantnim teatrima, prostranim javnim trgovima, toplicama, fontanama i gradskim zidinama okruženim tornjevima i gradskim vratima. Povratak u Aman. Večera u hotelu i noćenje.

3. DAN AMAN – MADABA – PLANINA NEBO – KERAK – PETRA

Nakon doručka odjava iz hotela i vožnja prema Madabi, znanoj i kao „grad mozaika“ s crkvom Sv. Jurja u kojoj se čuva mozaik karte Svete zemlje iz predislamskog doba. Nastavak puta prema Planini Nebo, mjestu gdje je Mojsije gledao prema Obećanoj zemlji i gdje je na kraju bio sahranjen. U 4. stoljeću na ovom mjestu je izgrađena mala Bizantska crkva, a danas se nalazi prostrana crkva koju posjećuje mnoštvo vjernika iz cijelog svijeta, budući da je Planina Nebo jedna od najvažnijih kršćanskih mjesta u Jordanu. Ovo sveto mjesto posjetio je 2000. godine Papa Ivan Pavao II i održao propovijed na kojoj je prisustvovalo oko 20.000 vjernika. Pored crkve je posadio drvo masline kao simbol mira. Za lijepa vremena s planine se pruža pogled na Mrtvo more i Jordansku dolinu. Slijedi vožnja prema Keraku gdje ćemo posjetiti jedan od najvećih križarskih dvoraca koji se nalazi na brijegu visine 900 m, unutar gradskih zidina. Nakon obilaska, nastavljamo prema Petri. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

4. DAN PETRA - WADI RUM

Nakon doručka, odlazak na razgled Petre, fascinantnog mističnog mjesta uklesanog u visokim crvenim stijenama. Petra je nekoć bila glavni grad Nabatejaca, a danas je najveća znamenitost Jordana i pod zaštitom je UNESCO-a, a proglašena je i jednim od sedam novih svjetskih čuda. Do grada se dolazi pješice kroz Siq - uski prosjek među stijenama. Razgled kamene grobnice, crvenog pročelja al-Khazne, Dvorane pravde. Po završetku razgleda, slijedi odlazak u spektakularnu pustinju Wadi Rum. Po dolasku, dvosatna vožnja džipovima u unutrašnjost pustinje, kako bi se doživjela njezina bezvremenska ljepota tijekom vožnje u Dolini mjeseca. To je tiho i golemo područje, najviše povezano sa životom beduina, koji su najbolji poznavatelji bespuća i priča o Lawrenceu od Arabije, časniku koji je ovdje živio sudjelujući u arapskom ustanku početkom 20. stoljeća. Po povratku sa safarija priprema za doček Nove godine. Doživjet ćete jedinstveni ambijent novogodišnje noći pod zvijezdama usred pustinje uz bogatu buffet gala večeru. Noćenje.

5. DAN WADI RUM – AQABA – MASADA – MRTVO MORE – BETLEHEM

Nakon doručka vožnja preko Aqabe, jedinog jordanskog grada na moru koji se smjestio na samom kraju Aqabskog zaljeva koji dijeli s Izraelom, Egiptom i Saudijskom Arabijom, prema graničnom prijelazu Wadi Araba. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, ulazak u Izrael. Nastavak vožnje do arheološkog lokaliteta Masada, pod zaštitom UNESCO-a. Ova utvrda smještena na stijeni uz rub Judejske pustinje ponos je i simbol židovstva zbog masovnog samoubojstva pobunjenika koji se nisu htjeli predati Rimljanima 73. godine. Potom, zaustavljanje kod Mrtvog mora. Mrtvo more je najniža točka na svijetu, nalazi se 394 metara ispod razine mora. Zbog visoke koncentracije soli (oko 30%), u njemu nije moguće potonuti. Ukoliko vrijeme dopusti, slobodno vrijeme za kupanje i mazanje blatom poznatom po ljekovitim svojstvima. Nastavak vožnje preko Jeruzalema do Betlehema. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

6. DAN BETLEHEM – JERUZALEM – BETLEHEM

Nakon doručka odlazak na razgled starog dijela Jeruzalema: Zid plača, džamija Al Aqsa (izvana), crkva Sv. Ane. Slijedi prolaz križnim putem (Via Dolorosa) do bazilike Isusovog groba. Potom, odlazak na Maslinsku goru, planinu koja se uzdiže istočno od Jeruzalema. Nekad je ova gora bila prekrivena maslinama, a danas je to mjesto brojnih kršćanskih svetišta, židovskih groblja i arapskih sela. Razgled Getsemanskog vrta, mjesta na koje je Isus došao sa svojim apostolima nakon posljednje večere kako bi molio i mjesta na kojem je uhićen. Slijedi odlazak do brda Sion te razgled sobe Posljednje večere. Povratak u hotel u Betlehemu. Večera. Noćenje.

7. DAN BETLEHEM – JERUZALEM – BETLEHEM

Nakon doručka, odlazak na razgled Betlehema, Isusovog rodnog mjesta, koje je ujedno i rodno mjesto kralja Davida. Razgled crkve Rođenja i Pastirskog polja, mjesta gdje su, prema vjerovanju, Božji anđeli objavili pastirima rođenje izraelskog Kralja i Spasitelja. Potom, vožnja do Jeruzalema te razgled novog dijela grada: Yad Vashem - memorijal žrtvama holokausta. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

8. DAN BETLEHEM – TEL AVIV – ISTANBUL – ZAGREB

Nakon doručka odjava iz hotela te organizirani transfer autobusom do zračne luke Ben Gurion - Tel Aviv. Po dolasku u zračnu luku prijava na let i polijetanje zrakoplova kompanije Turkish Airlines za Istanbul u 12.20 sati na liniji TK795 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul u 15.40 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 18.50 sati na liniji TK1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb predviđen je u 19 sati.  

JORDAN
Službeno ime: Hašemitska kraljevina Jordan
Površina: 92.300 km2
Geografski položaj: jugozapadna Azija, Bliski istok
Broj stanovnika: oko 6.500.000
Glavni grad: Amman, 1.919.000 stanovnika
Jezik: arapski je službeni jezik, koristi se engleski i francuski
Religija: muslimani 92%, kršćani 6%, ostali 2% 
Vremenska razlika: +1 sat
Novčana jedinica: jordanski dinar (JOD), 1 USD = oko 0,70 JOD
Kupovina: srebro i zlato, staklo, pamuk, slastice i karamelizirano voće. Predmeti od drva, gline, mirodije.
Odjeća: preporučamo laganu pamučnu odjeću za ljetne mjesece i nešto topliju za ljetne večeri te toplu odjeću i zaštitu od kiše za period od studenog do travnja. Preporučamo udobnu obuću, sunčane naočale i pokrivalo za glavu.
Hrana i piće: hrana je slična zemljama iz regije. U hotelima se služe međunarodna jela. Domaća jela od janjetine, ovčetine, pikantni namazi. Nacionalno jelo je mansaf – jelo od janjetine s jogurtom i rižom. Piti isključivo flaširanu vodu. Kava je popularna. Alkohol je moguće konzumirati u hotelskim restoranima i barovima.
Napon struje: 220V, 50Hz (nije potreban adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna, mogućnost posredovanja 
Mobilne mreže: A1, T-Mobile i Telemach partneri

Pozivni broj zemlje: +962
Korisna web stranica: www.visitjordan.com 
Klima: mediteranska. Vruća i suha ljeta sa svježim večerima. Zimi je hladnije, kišna sezona traje od studenog do travnja.

IZRAEL
Službeno ime: Država Izrael
Geografski položaj: na Bliskom Istoku, uz istočni rub Sredozemnog mora
Površina: 20.770 km2
Broj stanovnika: oko 7.760.000 
Glavni grad: Jeruzalem, 801.000 stanovnika
Jezik: hebrejski i arapski su službeni jezici, koristi se i engleski
Religija: židovi 76,5%, muslimani 15%, kršćani 2%, ostali 6,5% 
Vremenska razlika: +1 sat 
Novčana jedinica: izraelski novi šekel (ILS), 1 USD = oko 3,5 ILS
Kupovina: koža, zlato, srebrni nakit s dragim i poludragim kamenjem, dijamanti
Odjeća: preporučamo laganu odjeću, pokrivala za glavu, udobne cipele. Za posjete vjerskim objektima potrebna je skromna odjeća. U Jeruzalemu i drugim brdovitim mjestima te za zimske mjesece preporučamo topliju odjeću.
Hrana i piće: mješavina arapske hrane s mnogo začina, ali i zapadne hrane. Izraelska kuhinja je mješavina izvornih jela i jela koja su donijeli židovi doseljenici iz različitih dijelova svijeta. Popularne su salate od nasjeckanog povrća, falafel – pržene okruglice od slanutka u lepinji, hummus – namaz od slanutka, borekas – pečeno tijesto punjeno sirom, krumpirom ili povrćem, shwarma – komadići mesa s povrćem i hummusom zamotani u lepinju, shishlik – ražnjići od janjećeg ili junećeg mesa, cholent – složenac od mesa i povrća koji se tradicionalno jede na šabat. Voda je sigurna za piće, ali preporuča se piti flaširanu vodu. Popularni su svježi voćni sokovi, kava i čaj; sabra – liker od čokolade i naranče, sahlab – toplo aromatizirano mliječno piće. Izrael ima kvalitetna vina. Lokalno pivo: Goldstar i Maokobee. 
Napon struje: 220V; 50 Hz (utičnice s 3-pina, ali mnoge od njih rade i po europskom 2-pinskom standardu)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna
Mobilne mreže: T-Mobile, A1 i Telemach partneri
Pozivni broj zemlje: +972
Korisna web stranica: www.tourism.gov.il
Klima: mediteranska, s ugodnim vremenom tijekom proljeća i jeseni. Ljeta su vruća i sušna, a zime hladnije s mogućom kišom, iako ima i mnogo sunčanih dana.

POLAZAK:

28. 12. Sri.: 19:55 - 00:15

            Slijetanje: 29. 12. Čet .
            Zagreb - Istanbul
           Trajanje leta : 02:20
Polazna zračna luka : ZAGREB AIRPORT
Dolazna zračna luka : ATATÜRK INTERNATIONAL AIR

29. 12. Čet.: 01:45 - 02:50
            Istanbul - Amman
            Trajanje leta : 02:05
Polazna zračna luka : ATATÜRK INTERNATIONAL AIR
Dolazna zračna luka : QUEEN ALIA INTERNATIONAL

POVRATAK:

04. 01. Sri.: 12:20 - 15:40
           Tel Aviv - Istanbul
           Trajanje leta : 02:20
Polazna zračna luka : BEN GURION INTERNATIONAL
Dolazna zračna luka : ATATÜRK INTERNATIONAL AIR

04. 01. Sri.: 18:50 - 19:00
           Istanbul - Zagreb
           Trajanje leta : 02:10
Polazna zračna luka : ATATÜRK INTERNATIONAL AIR
Dolazna zračna luka : ZAGREB AIRPORT

Cijene i uvjeti:

OD 1.590,02 € / 11.980 KN PO OSOBI

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • pristojbe zračnih luka
 • smještaj na osnovi 7 noćenja s doručkom u hotelima 4* prema programu
 • 5 večera u hotelima prema programu
 • novogodišnja večera i zabava u pustinjskom kampu Wadi Rum Luxury Magic Camp
 • grupne prijevoze i razglede prema programu
 • džip safari u trajanju od 2 sata po pustinji Wadi Rum
 • ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu
 • lokalne vodiče na engleskom jeziku
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jordansku vizu
 • jordanska izlazna taksa na graničnom prijelazu s Izraelom u Aqabi
 • jamčevinu i trošak organizacije putovanja
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.890 kn (250,84)
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače 40 EUR (obavezna doplata na licu mjesta, pratitelju putovanja)
 • putno osiguranje (preporučujemo)
 • dodatne usluge, obroke, izlete koji nisu uključeni u programu putovanja

 

 

 • Kategorija hotela odgovora službenoj kategorizaciji hotela u Jordanu i Izraelu i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja. 
 • Putovnica mora vrijediti još najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje
 • Samo kupanje u Mrtvom moru je besplatno, no naši putnici se kupaju na uređenom hotelskom kupalištu, gdje postoji mogućnost da se presvučete i istuširate (što je nužno nakon kupanja u moru s velikom koncentracijom soli). Takve uređene plaže nalaze se samo pored hotela koji zaračunavaju ulaznicu svima koji nisu gosti tog hotela (uključeno u cijenu programa)
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr  
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. 
Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.