Istanbul iz Splita!

ISTANBUL iz Dubrovnika (mogućnost organizacije prijevoza iz Splita i Šibenika) ISTANBUL iz Dubrovnika (mogućnost organizacije prijevoza iz Splita i Šibenika) ISTANBUL iz Dubrovnika (mogućnost organizacije prijevoza iz Splita i Šibenika) ISTANBUL iz Dubrovnika (mogućnost organizacije prijevoza iz Splita i Šibenika) ISTANBUL iz Dubrovnika (mogućnost organizacije prijevoza iz Splita i Šibenika)
Polazak
Split
Prijevoz
Avion
Trajanje
4 dana
Destinacija
Istanbul
Min osoba
10
Termini

07.04.2023.

26.05.2023.

Cijena
od €609,00 (4.588,51 kn)

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: [email protected]

Detaljno o putovanju:
1) dan SPLIT – ISTANBUL “Carski grad”

PROGRAM S POLASKOM 07/04 UKLJUČUJE “FESTIVAL TULIPANA”, DOK JE PROGRAM S POLASKOM 26/05 U TERMINU KADA TULIPANI VIŠE NE CVATU

Agencija će Vas obavijestiti o organizaciji transfera do zračne luke Dubrovnik (uz doplatu koja ovisi o broju prijavljenih, a organizira se u ranim jutarnjim satimana dan polaska). Prijava na let, predaja putne torbe (do 23 kg), preuzimanje ukrcajne karte. Satnica leta Dubrovnik-Istanbul 09:25h/12:15h (sve lokalna vremena). Granične formalnosti. Ukrcaj u autobus i transfer do središta grada uz uvodnu priču o Turskoj i Istanbulu. Smještaj u hotelske sobe. Nakon kraće stanke: Upoznavanje s okolicom hotela i orijentacijske upute u pratnji vodiča, te kupnja turskih lira. Slijedi fakultativni izlet “Carski grad“: šetnja prema Kapali čaršiji, velikoj natkritoj tržnici s više od tri i pol tisuće dućana, orijentacijski pregled tržnice. Nastavak do nekadašnjeg Konstantinovog ovalnog foruma i hamama Čemberlitaš, pa do Hipodroma, nekadašenjeg središta društvenog života Carigrada. Na kraju obilazimo legendarnu crkvu Aja Sofija (danas u funkciji kao džamija pa žene moraju pokriti glavu). Završetak obilaska i slobodno vrijeme za šetnju po Gulhane parku, posebnom mjestu održavanja Festivala tulipana, ulicom Divan yolu i/ili večeru. Noćenje #1.

2) dan ISTANBUL “Vrata Europe”

Doručak. Slobodan dan u Istanbulu ili fakultativni izlet “Vrata Europe“: Kraća vožnja i posjet Miniaturku, edukativni park uz Zlatni rog u kojemu se nalaze minijature svi poznatih građevina na teritoriju Republike Turske, zatim odlazak do brežuljka Eyupi uspon uspinjačom. Ovo je vidikovac s prekrasnim pogledom na Zlatni rog na kojemu je kavana nazvana po francuskom književniku i pomorskom časniku – Pierre Loti. Slijedi spuštanje niz brežuljak i odlazak do šarmantnih i slikovitih četvrti Fener i Balat. Ovdje ćemo uživati u šetnji, pogledu na šarene kuće pune šarma, slikovite uličice. Tu su Carigradska pravoslavna patrijahijaCrkva Blažene Djevice Marije od Mongola i Bugarska željezna crkva. Povratak do trga Sultanahment i posjet staroj Sultanskoj palači Topkapi. Vidjet ćete Divan iz kojeg se upravljalo Osmanskim carstvom, sultanske kuhinje s posuđem i prekrasnim uporabnim predmetima, Harem (uz doplatu), Bagdadski paviljon, Sultanovu sobu, naljepši pogled na mjesto susreta Zlatnog roga, Bosporskog tjesnaca i Mramornog mora. Ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti i istaživanje grada. Noćenje #2.

3) dan ISTANBUL “Bosporska čarolija”

Doručak. Slobodan dan u Istanbulu ili fakultativni izlet “Bosporska čarolija“. Odlazimo autobusom do palače Dolmabahče, novog sultanskog dvorca u kojem ćete otrkiti sjaj i raskoš Osmanskih sultana: dragocjene kristalne lustere, svilu, dvorane optočene zlatom, skupocjeni namještaj od plemenitog drva, alabasterni hamam, predivna stubišta, ambasadorske poklone, … Slijedi ukrcaj na brod i plovidba Bosporskim tjesnacem, proći ćemo ispod legendarnog “Prvog mosta“, vidjeti eligtne četvrti, vile, mala ribarska mjesta, brojne palače. Iskrcaj na azijsku stranu grada gdje ćete moći iz blizine fotografirati otočić / hrid na kojoj je Djevojačka kula, jedan od simbola grada. Ukrcaj u autobus i odlazak do Kadikoya. Ova prastara gradska četvrt danas je središte liberalnog Istanbula, kulturnog i noćnog života. Ovdje imate priliku ručati, prošetati tržnicom, kupiti ponajbolje turske baklave. Zatim odlazimo do ulice Bagdad, koju možemo nazvati “Champs-Elysees Istanbula”. Široku bulevar, šetnice pod starim krošnjama, trgovine najskupljih svetskih marki, dobri restorani i kavane. Nakon kraćeg slobodnog vremena ukrcaj u vlak. Vrijeme je za nezaboravnu vožnju ispod Bospora i Mramornog mora, tijekom koje ćete u svega nekoliko minuta prijeći s jednog kontinenta na drugi!!! Iskrcaj pored hotela i ostatak večeri slobodan. Noćenje #3.

4) dan ISTANBUL “U sjeni Sulejmana Veličanstvenog”

Doručak. Putovanje u Istanbul iz Splita otkriva nam kako ovaj grad ima bezbroj lica – vrijeme je za fakultativni izlet “U sjeni Sulejmana Veličanstvenog”. Prošetat ćemo do rimskog Akvadokta cara Valensa, fotografirati se uz ovu gorostasnu drevnu građevinu i posjetiti Prinčevu džamiju (Sehzade đami). Prvi rad najpoznatijeg osmanskog arhitekta Sinana, mirna, tiha i primjer savršene ljepote. Uz džamiju nalazi se groblje uglednika s mauzolejem sulejmanovog omiljenog sina Mehmeta. Prošetat ćemo do Sveučilišta i posjetiti obližnju džamiju Sulejmaniju. Jedna od najljepših džamija na svijetu sigurno će vas ostaviti bez daha. Nalazi se na mjestu s kojeg se pruža pogled na sve najvažnije građevine Istanbula, sva njegova mora i jasno se vidi kako sjeverni dio europskog Istanbula, tako i Zlatni rog, Prvi most i Azija. Slijedi posjet grobovima (mauzolejima) Sultana Sulejmana Veličanstvenog i slavne Haseki Hurem (Rokselane). Stanka u nekoj od obližnjih kavana. Nakon predaha spuštamo se niz brijeg do Misir čaršije. Ovo je labirint uličica s bezbroj šarenih i orijentalnih dućana u kojem možete kupiti začine, sireve, najbolju tursku kavu, uporabne predmete, … ukratko od igle do lokomotive! Slobodno vrijeme i šetnja mostom Galata koji je dvokatan: dolje su restorani, a gore prometnica uz nezaobilazne ribare koji svakodnevno odavde love ribu. Šetnja uz Zlatni rog s koje ćemo imati krasan pogled na povijesni poluotok i sve njegove čuvene građevine. Ulazimo u metro i vraćamo se u hotel. Ostatak dana slobodan. Noćenje #4. 

5) dan ISTANBUL  – SPLIT

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i slobodno vrijeme do ponovnog okupljanja skupine za transfer prema zračnoj luci (poslijepodnevni sati). Predlažemo fakultativni izlet “Taksim“. Javnim prijevozom odlazimo do trga Taksim od kojega se prema jugu spušta ulica Istiklal, najpoznatija šetnica grada. Ovo je trgovačko središte Istanbula uronjeno o stare europske četvrti. Ovdje su ambasade, poznate škole, robne kuće, dobri restorani i kavane. Vizure su europske, fasade podsjećaju na europske metropole. Posjetit ćemo Crkvu svetog Ante padovanskog. Prošetat ćemo do Galata tornja i imati slobodno vrijeme do 12 sati. Povratak prema hotelu podzemnom željeznicom u pratnji vodiča. Slobodno vrijeme do ponovnog okupljanja na recepciji hotela (oko 15 sati). Preuzmanje prtljage, ukrcaj u autobus i transfer do zračne luke. Prijava na let, preuzimanje ukrcajne karte, sigurnosne i carinske kontrole. Satnice letova: Istanbul-Dubrovnik 19:00h/19:50h (vremena su ista zbog vremenske razlike), i povratni transfer za Split prema ranijem dogovoru s agencijom.

Volimo ovaj grad, njegovu živost, dinamiku i ljepotu. Otkrivamo njegove skrivene kutke već dva desetljeća i sretni smo što smo u Istanbul doveli tisuće putnika. Smješteni u strogom središtu, organiziramo program kojeg smo detaljno pripremili i testirali. Pođite s nama, vjerujemo kako ćete se sretni vratiti kući!

PRIJAVA NA LET U polaznoj zračnoj luci se prijavljujete na šalteru s oznakom ISTANBUL ili ALL FLIGHTS (svi letovi) (putnik je dužan predočiti samo svoju putovnicu i nije potrebna karta za let). Tiskane karte za let ćete ipak dobiti po kupnji istih i pohraniti ih u ručnu prtljagu do povratka u RH. Kartu koristite samo u slučaju problema prilikom prijave na let. Zatim predajete krupnu prtljagu (do 23 kg kako je navedeno na zr.karti), a osoba na šalteru će vam uručiti ukrcajnu propusnicu za zrakoplov, te naljepnicu s bar-kodom koja se odnosi na vašu prtljagu (ovu naljepnicu svakako čuvajte jer u slučaju gubitka prtljage to je jedina poveznica s vašom torbom i potrebna je kako biste obavili prijavu neuručene prtljage na krajnjem odredištu). Prilikom prolaska kroz sigurnosnu kontrolu predajete ručnu prtljagu iz koje morate izvaditi sve elektronske naprave i tekućine, skinuti remen, nakit i ručni sat, te iz džepova izvaditi metalne predmete (kovanice). Slijedi prolazak do policijskog i carinskog osoblja zbog kontrole putovnica. Zatim odlazite do bescarinske zone i izlaza koji je naznačen za naš let na oglasnim elektronskim pločama u zračnoj luci.

PRTLJAGA Za informacije o ručnoj prtljazi pregledajte poveznicu Turkish Airlinesa > ovdje, a za predanu prtljagu do 23 kg >ovdje  Za opće informacije o prtljazi pregledajte poveznicu > ovdje

ODJEĆA I OBUĆA Prosječne dnevne temperature u Istanbulu: siječanj i veljača 8C, ožujak 11C, travanj 16C, svibanj 20C, lipanj 26C, srpanj i kolovoz 28C, rujan 25C, listopad 19C, studeni 14C, prosinac 10C. Molimo prilagodite odjeću i obuću prethodno provjerivši dugoročnu vremensku prognozu za Istanbul (www.weather.com www.yr.no www.dhmz.hr www.meteo.hr ). Za naše obilaske uputna je SPORTSKA OBUĆA i VIŠESLOJNO ODIJEVANJE!  MOLIMO obratite pažnju da je za putovanje potreba udobna, već nošena i “razgažena” SPORTSKA OBUĆA. Osobe s invaliditetom mogu sudjelovati u obilascima (staze su prilagođene), uz procjenu svojih mogućnosti u svladavanju udaljenosti.

Za ulaske u vjerske objekte: Aja Sofija, Sulejmanija, Šehzade džamija itd – žene moraju imati imati pokrivena koljena (hlače ili haljina), pokrivena ramena (barem kratki rukav) i maramu za pokriti kosu. Muškarci također slična pravila (koljena i ramena pokrivena) bez obaveze pokrivanja kose. Za svih je obvezno izuvanje obuće i imati čarape na nogama (ako idete u sandalama ponesite u torbici čarape).

TURSKE LIRE Tursku valutu možete pribaviti u zračnoj luci ili u mjenjačnicama neposredno blizinu Vašeg hotela (prema uputi pratitelja skupine). Tečaj turske lire je 1€ = oko 17-18 TL. Nemojte mijenjati novac kod preprodavača na ulici.

VODA Turska je jedina zemlja koja obiluje vodom na Bliskom istoku. Sukladno tome, voda sa slavine je higijenski ispravna. Ipak, naša je preporuka piti vodu pakiranu u staklenu ili plastičnu ambalažu koja se može kupiti u malim trgovinama hranom na koje nailazite svugdje u Istanbulu.

ALKOHOLNA PIĆA Turska je sekularna zemlja – alkoholna pića (vino, pivo i sl) se može naručiti u velikom broju restorana i kavana u blizini turističkih znamenitosti. Neki restorani ne služe alkohol (pitajte pri ulasku).

SIGURNOST Turska je sigurna zemlja, no broj džepara u velikim gradovima i turističkim centrima je velik! Pohranite svoj novac u prednje džepove ili (još bolje) u novčanike koji se ovjese oko vrata, a ručnu prtljagu stalno držite pod nadzorom. U restoranima i kavanama prtljagu nemojte ostavljati izvan vidnog polja i obratite pažnju na osobe koje sjede pored Vas (ručna torbica drži se „u krilu“). Džepara ima puno u sredstvima javnog prijevoza i oko turističkih znamenitosti gdje je velika gužva. SAVJET: putovnicu, vizu i dio novca deponirajte u hotelskom sefu ili u sobi, u prtljazi koja se može zaključati! Dio novca, preslik putovnice, debit ili kreditnu karticu i eventualno osobnu iskaznicu nosite sa sobom pospremljenu u pažljivo odabranom džepu koji je najteže dostupan i može se zatvoriti zatvaračem.

ELEKTRIČNA ENERGIJA Napon u Turskoj je 220V. Za utičnice NE trebaju adaptori. Mobitele i fotoaparate možete nesmetano puniti.

PUŠENJE Pušenje u Turskoj je zabranjeno u svim javnim prostorima (uključivo i hotele) koji imaju krovište. Pušenje na otvorenom je dopušteno osim u blizini nekih povijesnih građevina (poput dvorišta Plave Džamije), u svakom slučaju postoje natpisi sa vidljivom zabranom pušenja. Hoteli često dozvoljavaju pušenje u sobama, posebnim djelovima bara, recepcije i restorana.

POŠTIVANJE RELIGIJE I OBIČAJA Tijekom vjerskih službi nemojte ometati ni slikavati ljude koji mole. Koristite primjeren jezik i nemojte vrijeđati ili izrugivati pripadnike raznih vjera. Posjet džamiji podrazumijeva izuvanje obuće, a žene trebaju pokriti kosu maramom ili kapom, muškarci i žene trebaju imati duge hlače i pokrivena ramena.

FOTOGRAFIRANJE I SNIMANJE Za fotografiranje ili snimanje videa unutar povijesnih i arheoloških lokaliteta konzultirajte oglasne ploče na ulazu. Fotografiranje nije svugdje dozvoljeno, posebice u zatvorenim prostorima uz upotrebu bljeskalice.

IZLETI Molimo najavite na email [email protected] koje ste ulaznice i dodatne sadžaje odabrali. Ovo nam je važno zbog toga jer želimo na vrijeme osigurati ulaznice i napraviti sve potrebne rezervacije.

VAŽNE INFORMACIJE za zračni promet!  

Odgovornost putnika je obaviti sve granične, carinske i sigurnosne procedure u zračnim lukama na vrijeme.  Boarding time (ili vrijeme ukrcaja) označeno je na elektronskim oglasnim pločama u zračnoj luci i odgovornost putnika je pravodobno biti na gateu (izlazu) u naznačeno vrijeme.  Dozvoljena masa predane prtljage je 23 kg / ručne prtljage je 10 kg (max 55 cm x 40 cm x 23 cm)

RUČNA PRTLJAGA Sve tekućine (uključivo: kreme, tekuća šminka, parfemi i sl.) ako su u količini većoj od 100ml biti će oduzete. Tekućine u pakiranjima manjim od 100ml pohraniti u prozirnu plastičnu vrećicu i odvojeno predati na policijskoj kontroli. Baterije (za discman, mp3 player, foto aparat, video kamera) smiju se nalaziti samo u ručnoj prtljazi.  Ukratko: baterije nemojte pakirati u ‘veliku’ prtljagu koju predajete prilikom prijave na let. Nikakve tekućine i oštre predmete nemojte pakirati u ručnu prtljagu. O sigurnosti i regulacijama zračnog prijevoza informirajte se na poveznicama koje možete dobiti u našem uredu. U RUČNOJ PRTLJAZI NE SMIJE BITI NIJEDNA REZERVNA Li ion BATERIJA (REZERVNA ZNAČI DA NIJE SPOJENA NA NEKI UREĐAJ). 

Želimo Vam ugodno i nezaboravno putovanje!

Cijene i uvjeti:
 • 299,00 EUR /2252,82HRK – cijena s popustom za one koji cjelokupnu uplatu izvrše 21 dan prije polaska uplatom na račun agencije +Izravni let zrakoplovom Turkish Airlines Dubrovnik–Istanbul–Dubrovnik (od 310,00 EUR /2335,70HRK)
 • 320,00 EUR /2411,04HRK – redovna cijena programa + Izravni let zrakoplovom Turkish Airlines Dubrovnik–Istanbul–Dubrovnik (od 310,00 EUR /2335,70HRK)

Fiksni tečaj konverzije 1,00 EUR = 7,5345 HRK

Načini plaćanja:

Prilikom prijave vrši se kupnja zrakoplovne karte (cijena ovisi o dostupnosti). Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, a najkasnije do 21 dan prije polaska. 

 • Izravni let zrakoplovom Turkish Airlines Dubrovnik–Istanbul–Dubrovnik (od 310,00 EUR /2335,70HRK)
 • Transfere autobusom zračna luka – hotel – zračna luka, smještaj u hotelu 3* u središtu grada (u dvokrevetnim sobama s tuš/wc, na bazi 4 noćenja s doručkom; napomena: kako je kategorizacija hotela u strogom središtu grada prilično nedosljedna organiziramo smještaj u one hotele koje su putnici najbolje ocijenili u završnim anketama)
 • pratitelja skupine tijekom putovanja uz prateće troškove
 • osiguranje od profesionalne odgovornosti
 • polica jamčevine za turističke paket aranžmane.
 • smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 120,00 EUR /904,14HRK) – odnosi se samo na osobe koje putuju samostalno i ne dijele sobu s drugom osobom
 • osobne troškove (džeparac), prijevoz do zračne luke Dubrovnik (agencija nudi mogućnost transfera ili kombijem ili autobusom, što ovisi o broju zainteresiranih)
 • troškove vize za Republiku Tursku > viza je ukinuta od 02.03.2020.
 • fakultativne izlete, cijena po osobi: (1) Carski grad 15,00 EUR, (2) Vrata Europe 70,00 EUR, (3) Bosporska čarolija 75,00 EUR, (4) U sjeni Sulejmana Veličanstvenog 15,00 EUR, (5) Taksim i ulica Istiklal 5,00 EUR;
 • usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’,
 • Za kupnju (1) police dragovoljnog putnog osiguranja koja se odnosi na teže zdravstvene posljedice udesa, troškove zbog bolesti tijekom putovanja i boravka u inozemstvu, te gubitak ili oštećenje prtljage, i (2) policu osiguranja otkaza putovanja i repatrijacije tijekom putovanja putnik može ugovoriti i uplatiti isključivo na dan uplate aranžmana kod svog predstavnika prodaje osiguranja ili se obratiti na [email protected]).
 • Cijena je kalkulirana na bazi 30 prijavljenih putnika. Prijavom za putovanje i uplatom rezervacije svaki se korisnik / putnik obvezuje uplatiti doplatu za manji broj putnika: (1) ako je 20-29 putnika doplata je 21,00 EUR / 158,23 HRK po putniku / korisniku; (2) ako je 15-19 putnika doplata je 42,00 EUR / 316,45 HRK. Za manje od 15 putnika putovanje Istanbul iz Splita se ne organizira.

UPUTE I SAVJETI ZA PUTOVANJE:

Aktualne informacije o uvjetima ulaska u R. Tursku i detaljne informacije možete pronaći na ovim poveznicma: LINK 1 i LINK 2

SVI PUTNICI koji ulaze u Republiku Tursku više nisu u obvezi popunjavati tzv HES kod, a od 1. lipnja 2022. ukinute su sve Covid-19 regulacije!!! Isto vrijedi i za Republiku Hrvatsku.

DODATNI TROŠKOVI   (1) Obilazak središta Istanbula (Istanbul Highlights) u pratnji licenciranog lokalnog vodiča i pratitelja skupine, tijekom kojeg obilazimo Bejazidiju, Čemberlitaš, Hipodrom, Plavu džamiju i Aju Sofiju, te po potrebi najam slušalica (za min. 15 osoba) za skupne obilaske. Cijena izleta je 20€ po osobi;  (2) Izlet Sultanov Istanbul: POKLON agencije;  (3) Izlet Sultanske palače i Bospor koja uključuje prijevoz autobusom ili kombijem ( prijevoz je uključen za min 15 prijavljenih), ulaznicu za Topkapi palaču i  Dolmabahce palaču, najam broda za krstarenje Bosporom (60min), a sve uz licenciranog lokalnog vodiča. Cijena izleta je 85 € po osobi. (4) Izlet Azijska strana Istanbula 25 € koja uključuje prijevoz autobusom ili kombijem ( prijevoz je uključen za min 15 prijavljenih), troškove parkinga autobusa i licenciranog vodiča. Uplate se vrše lokalnom agentu u R. Turskoj.  ROK ZA PRIJAVU IZLETA: po obavijesti koju ćete primiti putom elektronske pošte (navedite ime i prezime i izlete koje želite). Za putnike koji se ne prijave na vrijeme agencija se ne obvezuje realizirati dodatne sadržaje.  Napomena: Zbog drastične promjene tečaja turske lire prema euru (devalvacija) vlada R. Turske donijela je odluku o poskupljenju ulaznica, a uslijed pandemije covid-19 polako se razvija dualni sustav troškova turističkih sadržaja za strane turiste vs. lokalno stanovništvo.

LOKALNO VRIJEME u Turskoj je JEDAN sat ISPRED vremena u Hrvatskoj od kraja ožujka do kraja listopada, tj. kad je u Splitu 13:11 sati u Istanbulu je 14:11 sati.

HOTELI koje koristimo nalaze se u strogom središtu grada (Laleli). Odabrali smo ga po dosadašnjim iskustvima i najboljim ocjenama iz anketa dosadašnjih putnika. Udaljenost do Aja Sofije (‘nulta točka’ grada) je nepunih pola sata žustrog hoda u gradu čija je os istok-zapad 115 km, dakle u strogom središtu.

PUTNI DOKUMENTI Putovnica izdana u Republici Hrvatskoj je OBVEZNI PUTNI DOKUMENT i potrebno ju je imati za ulazak u Republiku Tursku. Putovnica mora biti valjana minimalno 6 mjeseci od datuma povratka s putovanja.  U slučaju gubitka putovnice tijekom putovanja: Generalni konzulat RH u Istanbulu: Adresa: Asmali Mescit Mah. Oteller Sok. No: 1/2 Tepebasi Beyoglu Istanbul / Telefon: (212) 293 54 67, 293 54 68 i Telefaks: (212) 293 54 76 UREDOVNO VRIJEME PON-PET 09:00h-12:00h. U slučaju potrebne asistencije osoblja naše agencije ili lokalne agencije OČEKUJTE TROŠKOVE OKO 50-100€.

VIZA Od 1. travnja 2013. do 2. ožujka 2020. hrvatskim državljanima koji putuju u Republiku Tursku BILA JE OBVEZNA turistička viza za ulazak u zemlju. VIZE VIŠE NISU POTREBNE ZA OVO PUTOVANJE.

Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.