Krapanj - Zlarin

Izlet na Krapanj & Zlarin iz Primoštena Izlet na Krapanj & Zlarin iz Primoštena Izlet na Krapanj & Zlarin iz Primoštena Izlet na Krapanj & Zlarin iz Primoštena Izlet na Krapanj & Zlarin iz Primoštena Izlet na Krapanj & Zlarin iz Primoštena Izlet na Krapanj & Zlarin iz Primoštena
Polazak
Primošten: 10:00 - 16:00
Trajanje
6 sati
Destinacija
Otok Krapanj i Otok Zlarin
Min osoba
1
Termini

13.06.2024.

20.06.2024.

Cijena
od €55,00 (414,40 kn)

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: [email protected]

Detaljno o putovanju:

Izlet brodom na Zlarin i Krapanj iz Primoštena i Vodica

Polazak brodom iz Primoštena u 10:00h. Dolazak na Krapanj oko 11:00 h. Odlazak u posjet franjevačkom samostanu, obilazak muzeja morskog blaga (amfore, spužve, stara ronilačka oprema, školjke...).
Nastavak plovidbe za Zlarin. Posjet muzeju i radionici ručne obrade koralja. Ručak na brodu. Slobodno vrijeme za kupanje i šetnju otokom. Dolazak u Primošten (16:00)h. 

Krapanj, ravan kao daska, otočić Krapanj najniži je i najmanji naseljeni otok na Jadranu. Smješten u šibenskom akvatoriju, Krapanj je samo 400 m udaljen od kopna. Najviša mu nadmorska visina ne prelazi 1,25 m, a šezdesetih godina prošlog stoljeća s više od 1500 stanovnika bio je najgušće naseljeni otok na Jadranu. Krapanj je manji od pola četvornog kilometra.

Na tako malom prostoru nije bilo lako preživjeti, jer obradive površine na otoku bile su vrlo malene (gusto ispresijecane suhozidovima na parcele valičine malih vrtova). Na Krapnju se stoljećima njeguje tradicija spužvarenja, a jadranska spužva je vrlo cijenjena zbog svoje kvalitete i ljepote. Ako tražite kutak za miran i tih odmor otok Krapanj je pravi izbor. Šljunčane plaže su prikladne za dječju igru, a unajmljenim brodom lako ćete istražiti okolne uvale i plaže.

Zlarin, prvi pisani dokumenti o Zlarinu datiraju iz 1386. godine. No, Zlarin je mnogo stariji, što potvrđuju pronađeni predmeti iz vremena neolita te iz rimskog doba. Prvi doseljenici na otok dolaze u 13. stoljeću, a u drugom doseljeničkom valu, u 16. i 17. stoljeću, tražeći zaklon od turskih osvajanja, nastanjuje se današnje mjesto Zlarin. Od povijesnih spomenika, najstarija je gotička crkva Gospa od Rašelja, iz 15. stoljeća. 1740. godine, na ostacima stare crkve, sagrađena je u baroknom stilu nova crkva Velike Gospe. Kapela sv. Roka te kapela sv. Šimuna građene su sredinom 17. stoljeća.

Cijene i uvjeti:
  • ODRASLI  55€ /414,40 kn
  • DJECA (0-6 godina)  ► GRATIS
                   6-12 godina► 27,50 €/ 207,20 kn

 

 

  • Prijevoz brodom
  • Pratnja stručnog vodiča
  • Ručak (aperitiv, riba/meso/vegeterijanski obrok, salata, kruh, vino ili sok)
  • Obilazak otoka 
  • Posjet muzeju
  • Ulaznice u muzeje
Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.