Uskrs u Barceloni - 5 dana izravnim charter letom iz Zagreba

Španjolska, Gerona s okolicom, Barcelona, Figueres

USKRS U BARCELONI! USKRS U BARCELONI! USKRS U BARCELONI! USKRS U BARCELONI! USKRS U BARCELONI! USKRS U BARCELONI!
Polazak
Zagreb
Prijevoz
Avion
Trajanje
5 dana
Destinacija
Barcelona
Min osoba
1
Termini

14.04. - 18.04.2022.

Cijena
od €4.680,00 (35.261,46 kn)

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: [email protected]

Detaljno o putovanju:
1. DAN ZAGREB – BARCELONA

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan charter let za Barcelonu u jutarnjim satima. Po dolasku u Barcelonu, a nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti slijedi transfer autobusom do hotela uz panoramski razgled grada u kojem ćete imati prilike doživjeti pravi mediteranski šarm ove mediteranske metropole: stadion Camp Nou – Plaza España – Montjuic – Olimpijski stadion – Kolumbov spomenik – Passeig de Gracia, slavna avenija s Gaudijevim kućama – glavni trg Plaça de Catalunya tj. Katalonski trg – crkva Sagrada Familia, životno djelo slavnog arhitekta Gaudija. Prijava i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora, odlazak javnim prijevozom uz pratnju voditelja putovanja u šetnju središtem Barcelone, katalonske prijestolnice. Prošetat ćemo se po najpoznatijoj gradskoj ulici La Rambla, živopisnoj promenadi dugoj gotovo 2 km koja vrvi brojnim sviračima, zabavljačima, trgovinama, restoranima i tapas barovima. Odmorite se uz večeru u jednom od lokalnih restorana i započnite svoj boravak u Barceloni s čašom Sangrije. Odlazak prema hotelu javnim prijevozom s voditeljem putovanja u dogovoreno vrijeme. Noćenje.

2. DAN BARCELONA

Doručak. Odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom i pješice do Parka Güell (dio UNESCO-ve svjetske baštine), remek-djela katalonskog „čarobnjaka“ Antonija Gaudíja te šetnja njegovim mediteranskim vrtovima (ulaznica uz doplatu). Nastavljamo prema crkvi Sagrada Familia – Gaudijevog remek-djela katalonske umjetnosti (ulaznica uz doplatu). Sagrada Familia paradigma je modernizma i jedna od najneobičnijih crkava na svijetu. Slijedi odlazak u središte grada, a na putu ćemo proći pored fascinantne Palače katalonske glazbe (Palau de la Música Catalana), arhitektonskog remek-djela modernizma te zatim stići u jedan od najstarijih dijelova Barcelone, četvrti El Born, u kojoj dominira stara gotička katedrala Santa Maria del Mar i u kojoj se nalazi jedan od najpoznatijih gradskih muzeja, onaj velikog slikara Pabla Picassa, smještenog u velikom kompleksu gotičke palače u Carrer Montcada. Nastavljamo do susjedne četvrti Barrio Gotico (Gotička četvrt): Placa del Rei, Palau Reial, gdje su španjolski kraljevi dočekali Kristofora Kolumba, Katedrala s kriptom Santa Eulalie. Šetnju završavamo kod znamenite gradske tržnice „La Boquería“ poznate po bogatoj ponudi lokalnih proizvoda. U poslijepodnevnim satima predlažemo posjet nekom od poznatih muzeja: Museu Picasso, Fundació Joan Miró, znanstveni muzej CosmoCaixa te odlazak do Plaza Espanya na atrakciju „magične fontane“ koje uz zvuk glazbe plešu i mijenjaju boju, osmišljene davne 1929. godine za izložbu EXPO. U večernjim satima mogućnost odlaska na flamenco show (doplata). Noćenje.

3. DAN BARCELONA - (fakultativni izlet FIGUERES i GIRONA)

Doručak. Ljubiteljima umjetnosti i svima koji žele vidjeti nešto potpuno originalno preporučujemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u Figueres gdje se nalazi Muzej Dali (doplata). Salvador Dali utemeljitelj je zaklade koja se brine o tome da sva njegova djela budu prikazana na poseban način i na posebnom mjestu, a oslikani stropovi i trodimenzionalni izlošci svjedoče o njegovoj genijalnosti. Na povratku, zaustavljanje u slikovitom mjestu Girona: šetnja povijesnim centrom: katedrala i “židovska četvrt”. Povratak u Barcelonu u kasnim poslijepodnevnim satima. Ako ostajete u Barceloni predlažemo posjet centru Mare Magnum s mnogobrojnim dućanima i restoranima, a tu se nalazi Pomorski muzej i jedan od najvećih akvarija u Europi. Možete prošetati i slikovitim Poble Espanyolom, gdje se nalaze replike svih najpoznatijih zdanja i svih stilova gradnje u Španjolskoj. Noćenje.

4. DAN BARCELONA – (fakultativni izlet PORTAVENTURA i FERRARI LAND)

Doručak. Ljubiteljima zabavnih parkova preporučujemo odlazak na jednodnevni izlet u organizaciji lokalne agencije do poznatog zabavnog parka Port Aventura (1,5 sat vožnje) s brojnim atrakcijama. Park je podijeljen na šest tematskih zona: Mediterrania, China, Polynesia, México, Divlji Zapad i Sésamo Aventura, s raznim atrakcijama i show programima te novom spektakularnom atrakcijom „Ferrari Land“, jedinstvenom u Evropi, na impresivnih 70.000 m2 tematskog parka s izuzetno zabavnim sadržajima možete doživjeti posebno tehnološko iskustvo i osjetiti Ferrari adrenalin. Povratak u Barcelonu. Za one koji odluče ostati u gradu, slobodan dan za osobne programe u gradu koji pruža tako puno mogućnosti. Iskoristite priliku za posjet nogometnom stadionu FC Barcelona – Camp Nou (uz doplatu), šetnju živopisnim šetalištem uz luku Port Vell i odlazak u veliki Akvarij u gradskoj luci (uz doplatu), posjet Gaudijevim kućama Casa Batlló i La Pedrera, posjet nekom od barova s tapasima – tipičnim španjolskim malim zalogajima. Noćenje.

5. DAN BARCELONA – (fakultativni izlet MONTSERRAT) - ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme u gradu do transfera u zračnu luku ili predlažemo poludnevni izlet do veličanstvenog Montserrata, najvećeg katalonskog svetišta koji se smjestio u masivu „nazubljene planine“. U benediktinskom samostanu nalazi se poznati kip „Crne gospe„ koju je papa Leu XIII proglasio sveticom zaštitnicom Katalonije. Muzej u sklopu samostana čuva izvanrednu zbirku djela Dalia, El Greca, Moneta i Giordana. Povratak u Barcelonu. Slobodno poslijepodne za vlastite sadržaje do transfera u zračnu luku. Svima koji ostaju u Barceloni predlažemo odlazak u četvrt Eixample gdje su smješteni neki od najljepših arhitektonskih bisera Barcelone, palače najslavnijih arhitekata 19. st., a danas je poznato poslovno i trgovačko središte grada, četvrti Born ili Raval, stare gradske četvrti koje bujaju životom i šarolikošću. Posjetite Park Ciutadella gdje se nalazi atraktivni zoološki vrt, nekoliko muzeja i zgrada parlamenta. Ili uživajte na Barceloneti, dijelu grada koji je dobio na popularnosti nakon Olimpijade i gdje lokalno stanovništvo rado šeće, jede i zabavlja se. U ranim večernjim satima odlazimo prema zračnoj luci Barcelona. Po dolasku prijava na izravan charter let za Zagreb s predviđenim dolaskom u Zagreb u kasnim večernjim satima.

POLAZAK:                                                        POVRATAK:

14. 04. Čet Vrijeme leta još nije poznato                18. 04. Pon.Vrijeme leta još nije poznato
                    Zagreb - Barcelona                                                            Barcelona - Zagreb
                    Trajanje leta : 02:20                                                             Trajanje leta 02:15
                                                                              
              

Barcelona gradski prijevoz

Gradski je prijevoz izvrsno organiziran razgranatom mrežom metroa i autobusa, a okolica povezana brzim i udobnim regionalnim vlakovima.

Shopping u Barceloni

Široka ponuda i raznovrsne trgovine, no najugodnije je kupovati u velikim trgovačkim centrima: Maremagnum Shopping Centre (u staroj luci), Barcelona Glories, L'illa Diagonal shopping centre, El Corte Ingles i drugi, koji rade neprekidno od 9.30 do 20.30. Manje trgovine imaju dvosatnu stanku.

Muzeji i atrakcije

Akvarijum, Casa Batlló, Pedrera, Park Güell i Pueblo Espanyol otvoreni sve dane

Muzej Picasso u nedjelju i ponedjeljak ne radi

Camp Nou – ne radi nedjeljom

Minimalan broj putnika za realizaciju aranžmana: 20

KORISNE INFORMACIJE - ŠPANJOLSKA 

Španjolska je po ustavnom uređenju parlamentarna monarhija. Smještena je na jugozapadu Europe i zauzima veći dio Pirinejskog poluotoka. Dio su njezinog teritorija i otočni arhipelazi Baleari i Kanarski otoci, sjevernoafrički primorski gradovi Ceuta i Melilla, kao i enklava Llivia u francuskim Pirinejima. Sjevernoafrički teritoriji pod španjolskom upravom graniče s Marokom. Ukupna dužina španjolske kopnene granice je 1918 km.

Površina: 505.990 km²

Broj stanovnika: 43,2 milijuna

Radno vrijeme trgovina i banaka: Većina trgovina je otvorena od ponedjeljka do subote 09:30-13:30 h i 16:30-20:00 h. Veći trgovački centri i robne kuće otvoreni su od ponedjeljka do subote bez prekida 10:00-21:00 ili 22:00 h (otvoreni su čak i nekim nedjeljama u godini). Na obali se tijekom visoke sezone trgovine zatvaraju većinom tek nakon 22:00 h. Ljekarne su u pravilu otvorene 09:30-13:30 h i 16:30-20:00 h, dok su pojedine ljekarne u većim gradovima otvorene 24 h. U tim se slučajevima radi o dežurstvima tijekom vikenda i noći kada se na vratima pozvoni za narudžbu.

Valuta: euro

Jezik(ci): španjolski (kastiljski) je službeni jezik. Uz njega postoje katalonski, baskijski, galicijski i valencijski jezik koji se također smatraju službenim jezicima pojedinih autonomnih pokrajina.

Klima: Madrid: klima visinskog područja (kastiljska visoravan Meseta, 680 m nad. vis.): suhe i hladne zime, vruća ljeta (do 40°C); obala: sredozemna odnosno oceanska atlantska klima.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Španjolskoj nalazi se u Barceloni.
Konzulat Republike Hrvatske u Kraljevini Španjolskoj u Barceloni se nalazi na adresi c/Comte d'Urgell, 165-167, esc B, 08036 Barcelona, Španjolska.
Kontakt podaci: tel. 0034 93 272 0043, fax. 0034 93 488 0755, e-mail: [email protected]. Počasni konzul: Juli C. Bàrcena San José.
Uredovno vrijeme Konzulata: • ponedjeljak, utorak, srijeda i četvrtak od 9:00 do 13:00 • petak od 9:00 do 12.00
Molimo stranke da se za sve konzularne slučajeve obrate direktno Veleposlanstvu RH u Madridu tijekom uredovnog vremena. Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0034630526085.

 

COVID-19 INFORMACIJE (stanje siječanj 2022.):

Putnici koji u Španjolsku dolaze zračnim putem (uključujući i djecu do 12 godina i putnike u tranzitu) dužni su prije putovanja ispuniti obrazac zdravstvenog nadzora putem web stranice Ministarstva zdravstva Španjolske  ili putem mobilne aplikacije SpTH.


Uz iznimku djece do 12 godina, svi putnici iz rizičnih zemalja (među kojima je i Hrvatska), prilikom ulaska u Španjolsku, osim SpTH zdravstvenog obrasca, moraju predočiti i jedan od sljedećih dokumenata:
1) Potvrda o potpunoj cijepljenosti. Dokument mora sadržavati podatke: ime i prezime, datum cijepljenja, vrsta cjepiva, broj doza, zemlja cijepljenja, institucija koja je obavila cijepljenje. Potvrda se smatra važećom 14 dana od zadnje doze cjepiva (prve i jedine doze, ako se radi o cjepivu za koje je predviđena jedinstvena doza), ali najviše 270 dana nakon zadnje doze. Nakon proteka 270 dana od zadnje doze osnovnog cijepljenja, potrebno je dokazati cijepljenje booster dozom.

2) Potvrda o negativnom testu na COVID-19, ne starija od 72 sata (PCR) ili 24 sata (brzi antigenski test) od planiranog ulaska u zemlju. Dokument mora sadržavati: ime i prezime, datum testiranja, tip testa, zemlju koja je izdala potvrdu.

3) Potvrdu o preboljenom COVID-19, izdanu najmanje 11 dana nakon prvog pozitivnog PCR testa, koja je važeća do 180 dana nakon navedenog testiranja. Dokument mora sadržavati: ime i prezime, datum prvog pozitivnog testa, tip testa (NAAT) i zemlju koja je izdala potvrdu.

Potvrde moraju biti na španjolskom, engleskom, francuskom ili njemačkom jeziku, ili na drugom izvornom jeziku, uz ovjereni prijevod na španjolskom jeziku.

Obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima na cijelom području Španjolske.


Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Španjolsku na službenim stranicama MVEP-a.

*Sve navedene mjere podložne su promjeni do datuma polaska. O svakoj eventualnoj izmjeni protokola za ulazak u Španjolsku putnici će biti obavješteni na vrijeme.

- Putni dokumenti: putovnica/osobna iskaznica moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.

- Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr

- U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene

 -U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.

- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.

- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte

Cijene i uvjeti:

od 4.680,00 KN PO OSOBI

 • prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Zagreb – Barcelona – Zagreb
 • pristojbe zračnih luka
 • uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 13 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 5 kg)
 • smještaj u hotelu 3* u Barceloni na osnovu 4 noćenja s doručkom
 • razgledi prema programu putovanja
 • grupni prijevozi i transferi prema programu putovanja
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

 

 • obavezna doplata za boravišnu pristojbu  u Barceloni od 2-3 EUR po osobi po noći (točna obavijest u završnoj obavijesti)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.990 kn
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • fakultativne sadržaje koji nisu uključeni u program putovanja
 • putna osiguranja

Popusti i doplate:

 • 10% popusta za dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim krevetom
 •  trokrevetna soba za odrasle osobe po redovnoj cijeni, na upit

Fakultativni izleti i sadržaji

 • Flamenco Show u Barceloni: Tablao Cordobes (Las Ramblas, Barcelona) 380 kn (uključeno piće i show)
 • Izlet na Montserrat: 420 kn (minimalno 15 prijavljenih)
 • Izlet u Figueres i Girona: 450 kn (min. 15 prijavljenih) + doplata za ulaznicu u Dalijev muzej €14 na licu mjesta
 • Izlet PortAventura i Ferrari Land: 1.250 kn (min. 10 prijavljenih – uključen prijevoz i cjelodnevna ulaznica za 2 tematska parka – PortAventuru i Ferrari Land)

Informativne cijene ulaznica (plaćanje online ili na licu mjesta): Park Guell 10 EUR,Sagrada Familia 26 EUR, Casa Batlló 35 EUR, La Pedrera 24 EUR, Poble Espanyol 14 EUR, tura Camp Nou Experience 29.50 EUR, Joan Miro 13 EUR, muzej Picasso 12 EUR, znanstveni muzej CosmoCaixa 6 EUR (slobodan ulaz do 16 g.), odrasli Aquarium 20 EUR, djeca 5-10 g. 15 EUR, karnet za 10 vožnji javnim prijevozom 11,35 EUR.

 

Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.