Putovanje u Škotsku avionom 7 dana iz Zagreba

Uključene zrakoplovne pristojbe i naknade!

Putovanje u Škotsku - 7 dana avionom Putovanje u Škotsku - 7 dana avionom Putovanje u Škotsku - 7 dana avionom Putovanje u Škotsku - 7 dana avionom Putovanje u Škotsku - 7 dana avionom Putovanje u Škotsku - 7 dana avionom Putovanje u Škotsku - 7 dana avionom Putovanje u Škotsku - 7 dana avionom Putovanje u Škotsku - 7 dana avionom Putovanje u Škotsku - 7 dana avionom Putovanje u Škotsku - 7 dana avionom Putovanje u Škotsku - 7 dana avionom
Polazak
Zagreb
Prijevoz
Avion
Trajanje
7 dana
Destinacija
Škotska
Min osoba
1
Termini

25.05.2024.

21.07.2024.

28.07.2024.

25.08.2024.

Cijena
od €1.320,00 (9.945,54 kn)

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: [email protected]

Detaljno o putovanju:
1. dan: ZAGREB – AMSTERDAM/PARIZ - EDINBURGH

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta. Prijava na let za Amsterdam/Pariz u popodnevnim satima. Nastavak leta prema Edinburghu, planirani dolazak u Edinburgh u večernjim satima. Transfer iz zračne luke, smještaj u hotel. Moguć odlazak u orijentacijsku šetnju s voditeljem putovanja. Noćenje. (Satnice letova iskazane su na dnu programa.)

2. dan: EDINBURGH

Doručak. U pratnji voditelja putovanja odlazimo u pješački razgled Edinburgha, škotskog glavnog grada i jednog od najvažnijih gradova Velike Britanije: Princess Street, najvažnija prometnica Edinburgha i trgovački raj – George Street – Royal Mile, živopisna ulica koja je domaćin brojnim restoranima, pubovima i gradskim znamenitostima – katedrala St. Giles – Mercat Cross, spomenik simbolične vrijednosti i mjesto okupljanja kroz stoljeća – Edinburški dvorac (ulaznica uz doplatu, prijava prilikom rezervacije aranžmana) – Edinburško sveučilište – Carlton Hill – škotski Parlament – Palača Holyrood, službena rezidencija britanskih monarha za vrijeme boravka u Škotskoj. Nakon razgleda slobodno vrijeme za uživanje u gradu i ručak ili posjet mnogobrojnim muzejima. Povratak u hotel u večernjim satima s voditeljem putovanja ili u individualnom aranžmanu. Noćenje.

3. dan: EDINBURGH – STIRLING – PITLOCHRY – INVERNESS

Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema škotskoj visoravni, regiji Invernessa. Na početku dana posjetit ćemo dvorac Stirling (ulaznice za Stirling Blair i destileriju uz doplatu, prijava prilikom rezervacije aranžmana). Dvorac Stirling zvali su i „Ključ za Škotsku“ zbog vrlo važnog strateškog položaja na brdu iznad rijeke Forth, a bio je poprište bitke na Stirling Bridgeu 1297. godine tijekom oslobodilačkog rata. Osim toga, Stirling je bio kraljevska rezidencija kuće Stewart i u njemu je 1543.g. okrunjena škotska kraljica Mary.  Nakon posjeta dvorcu nastavljamo prema jednoj od poznatih destilerija škotskog viskija. Obilazak destilerije uz stručno vodstvo i degustacija viskija, a potom odlazimo u tipični škotski gradić Pitlochry koji će sve oduševiti svojim šarmom. Vožnja prema Invernessu, smještaj u hotel na području Invernessa. Slobodna večer. Noćenje.

4. dan: INVERNESS – EILEAN DONAN – LOCH NESS – INVERNESS

Doručak. Za početak dana odlazimo prema jednom od najpoznatijih dvoraca, simbolu Škotske – dvorac Eilean Donan. Ovaj dvorac se nalazi na malom otoku (eilean na galskom jeziku) koji se uzdiže iznad jezera Loch Duich. Impresivna lokacija i karakterističan izgled sa srednjovjekovnim zidinama, kulama i pontonskim mostom, daje mu dramatičan izgled koji ga čini jednim od najčešće fotografiranih motiva Škotske. Razgled dvorca (ulaznice za Eilean Donan i vožnju brodom po Loch Nessu uz doplatu, prijava prilikom rezervacije aranžmana). Nakon razgleda krećemo u potragu za “Nessie”, omiljeno mitsko stvorenje iz jezera Loch Ness. Vožnja jednom od najljepših škotskih panoramskih cesta uz legendarno jezero Loch Ness. Dolaskom na jezero prvo ćemo posjetiti ruševine dvorca Urquhart, a potom ćemo i zaploviti slavnim jezerom. Jezero Loch Ness je po veličini drugo slatkovodno jezero u Škotskoj s dužinom od oko 37 kilometara. Nakon vožnje jezerom povratak prema Invernessu, slobodna večer. Noćenje.

5. dan: INVERNESS – FORT WILLIAM – GLENCOE – LOCH LOMOND – GLASGOW

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema Fort Williamu, gradiću koji stoji u podnožju najvišeg vrha Velike Britanije, Ben Nevisa i često je korišten kao baza za planinare i avanturiste. Nastavljamo prema spektakularnoj dolini okruženoj visokim planinama - Glencoe. Ovo područje privlači ljubitelje prirode i ptica, ali je i poslužilo kao lokacija za snimanje nekoliko filmova poput „Highlender“ i „Skyfall“. Dolazimo na područje najvećeg jezera Škotske, jezera Lomond. Još jedna lokacija za obožavatelje prirode, a posebna poslastica je odlazak na jedan od otočića koji čuvaju netaknutu prirodu. Mali predah prije dolaska u Glasgow. Smještaj u hotel, orijentacijska šetnja s voditeljem putovanja i slobodna večer. Noćenje.

6. dan: GLASGOW – EDINBURGH

Doručak. Slobodno jutro za osobne programe u Glasgowu. U kasnijim jutarnjim satima odlazak u panoramski obilazak najvećeg grada Škotske, drugog po veličini u Velikoj Britaniji nakon Londona: George Square – spomenik Kraljici Viktoriji - Sveučilište  – katedrala St. Mungo – zgrada Gradske vijećnice  – Merchant Square - Glasgow Cross. Zaustavljamo se kod Kelvingrove umjetničke galerije koja sadrži značajnu zbirku umjetničkih djela poznatih umjetnika poput Vincenta van Gogha, Rembrandta, Salvadora Dalija i mnogih drugih (ulaz besplatan). Slobodno vrijeme za ručak i posjet galeriji, te nakon ručka polazak prema Edinburghu. Po dolasku smještaj u hotel i slobodna večer u Edinburghu za zadnje šetnje, kupovinu, itd. Noćenje

7. dan: EDINBURGH – AMSTERDAM/LONDON - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i transfer u zračnu luku u Edinburghu, prijava na let. Dolazak u Amsterdam/Pariz i nastavak leta prema Zagrebu. Planirani dolazak u Zagreb u popodnevnim satima. (Redovi letenja ispod programa.)

Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske je država u zapadnoj Europi, obično poznata kao Ujedinjeno Kraljevstvo, ili manje točno kao Velika Britanija ili Britanija. Ujedinjeno je Kraljevstvo nastalo nizom Zakona o uniji (Act of Union), koji su ujedinili Englesku, Škotsku i Wales sa Sjevernom Irskom, regijom na otoku Irskoj (Ostali su se dijelovi Irske izdvojili iz UK 1922.). Ujedinjeno Kraljevstvo je smješteno na sjeverozapadnoj obali kontinentalne Europe, okruženo Sjevernim morem, Engleskim kanalom i Atlantskim oceanom. Pod suverenitetom Ujedinjenog Kraljevstva, iako nisu njegov dio, su zavisni teritoriji - Kanalski otoci, otok Man te niz prekomorskih teritorija. Velika Britanija, ili kako se ponekad naziva Britanija, je zemljopisni naziv za područje koje obuhvaća Englesku, Wales i Škotsku. Britansko otočje je zemljopisni naziv skupine otoka, kojem pripadaju Velika Britanija, Irska, otoci Man, Wight i Orkney, Hebridi, otočje Shetland, Kanalski otoci i drugi.

Škotska je jedna od 4 nacije koje tvore Veliko Kraljevstvo (druge 3 su Engleska, Wales i Sjeverna Irska). Škotska je smještena na sjeveru otoka Velike Britanije. Povijest ove zemlje seže do 1. stoljeća keda Rimljani osvajaju Veliku Britaniju. Konačno ime dobiva u 5. i 6. stolječu prema Skotima – plemenu Celtika. Škotska je politički uređena kao parlamentarna demokracija sa parlamentom u Edinburgu, dio je Europske Unije što znači da se mnoge odluke ipak donose u Europskom Parlamentu u Brusselsu.

Edinburgh
Glavni grad Škotske je poznat po svojoj bogatoj povijesti. Spomenimo također i nezaboravne velikane koje je proizveo: Sir Walter Scot, Sir Arthur Conan Doyle, Robert Louis Stevenson, Alexander Graham Bell. Stari dio grada satkan je od prošlosti Škotske kraljevske obitelji u stilu Romantike. Prolazeći Ulicom Princes do Novog grada imate dojam da je vrijeme stalo negdje oko 1700. godine. Ipak, grad živi intenzivno i u našim vremenima. Posebna se atmosfera u svakom kutku grada osjeća ljeti kada se održava Edinburgh International Festival – najveći festival primjenjene umjetnosti na svijetu.

Glasgow
Glasgow je pravi predstavnik Škotskog veselog temperamenta. Dugogodišnjom tradicijom umjetničkih predstava ovaj grad (a ne Edinburgh) je centar glazbe i drame. To je razlog što je Glasgow dom Škotske Opere i Kraljevskog Škotskog Nacionalnog Orkestra. Također, poznat je kao biser Škotske arhitekture i dizajna, te kao poslovni centar zemlje. Pošto iskusite dubinu i različitosti koje ovaj grad pruža, sigurno ćete zapjevati jednu Škotsku sa veselim mještanima.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za UK i Škotsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske nalazi se u Londonu.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske se nalazi na adresi 21 Conway Street, London W1T 6BN, UK.
Kontakt podaci: tel. 00 44 20 7387 1144 ili 0044 20 73872022, fax. 0044 20 73870310 ili 00 44 20 7387 0936, e-mail: [email protected]. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Igor Pokaz.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 45 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:

 • uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
 • gotovinom u poslovnici agencije

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor.

Polica jamčevine br. 45-7002915944 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002916091, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Informacije o letu:
Prijevoznik: KLM
Polazak 25.05.2024.:
25MAY  ZAGAMS  1735 1940  
25MAY  AMSEDI   2110 2135  
31MAY  EDICDG   0600 0850  
31MAY  CDGZAG  1240 1435  

Polazak 21.07.2024.
21JUL  ZAGAMS  1600 1805  
21JUL  AMSEDI    2110 2135  
27JUL  EDIAMS    1100 1335  
27JUL  AMSZAG   1500 1650 

Polazak 28.07.2024.
28JUL  ZAGAMS 1600 1805  
28JUL  AMSEDI  2110 2135  
03AUG  EDIAMS 1100 1335  
03AUG  AMSZAG 1500 1650  

Polazak 25.08.2024.:
25AUG ZAGCDG 1515 1725
25AUG CDGEDI 2110 2205
31AUG EDIAMS 0910 1135
31AUG AMSZAG 1500 1650

Predviđeni hoteli:
Polazak 25.05.2024.:
Edinburgh: Brooks Hotel Edinburgh 3* ili sl.
Inverness: Leonardo Hotel Inverness 4* ili sl.
Glasgow: Ibis Styles George Square 3* ili sl.

Polazak 21.07.2024.
Edinburgh: Village Hotel Edinburgh 4* ili sl.
Inverness: Pentahotel 3* ili sl.
Glasgow: Ibis Styles George Square 3* ili sl.

Polazak 28.07.2024.
Edinburgh: Hampton by Hilton West 3* ili sl.
Inverness: Pentahotel 3* ili sl.
Glasgow: Ibis Styles George Square 3* ili sl.

Polazak 25.08.2024.
Edinburgh: Village Hotel Edinburgh 4* ili sl.
Inverness: Pentahotel 3* ili sl.
Glasgow: Ibis Styles George Square 3* ili sl.

 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja kompanije KLM objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
 • Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda gradova ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta  u funtama (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Opći vjeti odgovornog organizatora:https://www.ideaputovanja.hr/hr/opci-uvjeti-s10

Cijene i uvjeti:

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

 • 25.05.-31.05.2024. 1320,00 €
 • 21.07.-27.07.2024. 1.650 EUR 1.680 EUR

 • 28.07.-03.08.2024. 1.600 EUR 1.630 EUR

 • 25.08.-31.08.2024. 1.600 EUR 1.630 EUR

Popusti

· trokrevetne sobe na ovom programu isključivo na upit!

Doplate

Polasci

Doplata za jednokrevetnu sobu

25.05.2024. 570 EUR 
21.07.2024. 735 EUR 
28.07.2024. 660 EUR 
25.08.2024 650 EUR 
 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na liniji Zagreb-Amsterdam/Pariz -Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • autobusni prijevoz prema programu
 • tri noćenja s doručkom u hotelu 3* u Edinburghu u dvokrevetnim sobama
 • jedno noćenje s doručkom u hotelu 3* u Glasgowu u dvokrevetnim sobama
 • dva noćenja s doručkom u hotelu 4* na području Invernessa u dvokrevetnim sobama
 • vanjske razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • doplata za jednokrevetnu sobu prema tablici, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • paket ulaznica: uključuje ulaznice u Edinburgh Castle, Stirling Castle, destileriju viskija, vožnju brodom po Loch Nessu, Eilean Donan – 165 EUR po osobi, za djecu do 12 godina 150 EUR - plaćanje prilikom rezervacije aranžmana, min 20 putnika
 • napojnicu za vodiča i vozača – preporuka 3-4 GBP po osobi po danu
 • posjet nacionalnim galerijama i muzejima je besplatan, za one najposjećenije potrebno je napraviti online rezervaciju unaprijed na službenim web stranicama
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti
Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.