Nova godina u Rimu 2024! - mogući vezani let iz Splita BEZ DOPLATE!

GARANTIRANI POLAZAK

NOVA GODINA u Rimu 2024 iz Splita!! - RASPRODANO NOVA GODINA u Rimu 2024 iz Splita!! - RASPRODANO NOVA GODINA u Rimu 2024 iz Splita!! - RASPRODANO NOVA GODINA u Rimu 2024 iz Splita!! - RASPRODANO NOVA GODINA u Rimu 2024 iz Splita!! - RASPRODANO NOVA GODINA u Rimu 2024 iz Splita!! - RASPRODANO
Polazak
Zagreb/ Split
Prijevoz
Rim
Trajanje
4 dana
Destinacija
Rim
Min osoba
20
Termini

30.12.2023.- 02.02.2024. RASPRODANO

Cijena
od €799,00 (6.020,07 kn)

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: [email protected]

Detaljno o putovanju:
1. DAN ZAGREB/SPLIT - RIM subota, 30.12.2023.

Sastanak putnika s Palminim predstavnikom u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Rim u 14.40 sati na liniji OU380 (Croatia Airlines) s međuslijetanjem u Split, gdje se priključuje voditelj putovanja i ostali putnici. Dolazak u Rim u 17.15 sati. Transfer do hotela. Smještaj u sobe i kraći odmor. Odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom do trga Piazza di Spagna, popularnog sastajališta Rimljana uz barokne stepenice i uličice pune trgovina i slatkih kavana, ovjekovječene u mnogim poznatim filmovima i poprište rimskog godišnjeg modnog showa. Ispod trga nalazi se jedna od najpoznatijih modnih ulica na svijetu, Via Condotti, gdje su smješteni dućani najpoznatijih modnih dizajnera i dizajnera nakita, a šetnju ćemo završiti kod Fontane di Trevi, najslavnije rimske fontane. Slobodno vrijeme za večeru u nekom od obližnjih restorana. Povratak do hotela i noćenje.

2. DAN RIM nedjelja, 31.12.2023.

Doručak. Razgled grada pješice i javnim prijevozom uz pratnju voditelja putovanja: crkva Santa Maria Maggiore, crkva San Pietro in Vincoli gdje se nalazi grob Julija Klovića i Michelangelova skulptura Mojsija, Rimski forum (Forum Romanum), srce starog Rima, oko kojeg se odvijao sav gradski život u vrijeme carstva, slavoluk Septima Severa i Titusa, Via Sacra, Vestalski hram, Koloseum ili “Flavijev amfiteatar”, najpoznatiji amfiteatar iz perioda rimskog carstva koji je u svoje doba mogao primiti 50.000 gledatelja, Kapitol (Campidoglio), jedan od sedam slavnih rimskih brežuljaka čiji je današnji izgled osmislio Michelangelo, Trajanov stup, trijumfalni stup na Trajanovom forumu podignut u čast njegove pobjede nad Dačanima, Piazza i Palazzo Venezia koju je sredinom 15. stoljeća dao graditi venecijanski kardinal Pietro Barbokoji je 1464. godine postao papa Pavao II. Zgrada je odličan primjer renesanse arhitekture, a služila je kao papinska i plemićka rezidencija. Trgom Venezia (Piazza Venezia) dominira velebni memorijal Il Vittoriano, posvećen prvom talijanskom kralju - Viktoru Emanuelu II. Taj je spomenik poznat i pod nazivom Oltar domovine, a građen je od 1885. do 1935. godine, iako je najveći dio bio dovršen još 1911. godine, do 50. godišnjice ujedinjenja Italije. Kako izgleda kontrast između blještave bjeline novog i 'tamne' starine najbolje se vidi na stražnjem dijelu Vittoriana, na koji se naslanja više stoljeća stara bazilika Santa Maria in Aracoeli. Odlazimo potom do Panteona, “Hrama svih bogova” iz perioda cara Hadrijana, jedan od najslavnijih rimskih spomenika koji je više puta uništavan i obnavljan, nekoć najveća svjetska crkva, Piazza Navona koja je Rimljanima možda najdraži rimski trg, trg kojeg je konstruirao Bernini na mjestu starorimskog hipodroma. Slobodno poslijepodne za kupovinu, posjete muzejima, itd. Večer slobodna za pripremu za doček Nove godine na ulicama i trgovima vječnog grada. Povratak do hotela u vlastitom aranžmanu. Noćenje u hotelu..

3. DAN RIM ponedjeljak, 01.01.2024.

Kasniji doručak. Odlazak javnim prijevozom do Vatikana, najmanje države na svijetu i prisustvovanje Angelusu. Posjet Rimu i Vatikanu nije potpun bez posjeta bazilici Svetog Petra koja se nalazi na istoimenom trgu (Piazza San Pietro) i to je najveće kršćansko svetište na svijetu. Sagrađena je na mjestu stare starokršćanske bazilike koju je podigao car Konstantin Veliki na molbu pape Silvestra I. još 326. godine na mjestu gdje je Sveti Petar razapet na križ, u blizini Neronovog cirkusa. Ova starokršćanska bazilika je bila jako zapuštena pa ju je trebalo obnoviti i zbog potreba crkve nadograditi. Današnju baziliku odlučio je izgraditi Papa Nikola V, ali zbog njegove smrti projekt je obustavljen.  Zatim je Papa Julije II započeo izgradnju nove bazilike, koja je konačno završena 1626. godine. Bazilika je svetište u kojemu se nalaze neka od najpoznatijih svjetskih umjetničkih djela, poput Michelangelove skulpture Pietà, a kada se spominje umjetnost, svakako treba izdvojiti vrijeme za posjet Vatikanskim muzejima i pripadajućoj Sikstinskoj kapeli. U Muzejima se čuva neprocjenjivo blago, među kojima su brojna slavna djela, primjerice skulptura u pokretu Laokontova skupina, Michelangelove freske „Stvaranje čovjeka“ i „Sudnji dan“ u Sikstinskoj kapeli te Rafaelove „Rasprava o presvetom sakramentu (Disputa)“ i „Atenska škola“. Svakako predlažemo uspon na čuvenu kupolu (320 stepenica) s prekrasnim pogledom na Trg Svetog Petra, Vatikan i gotovo cijeli Rim. Poslijepodne nastavak razgleda grada: Castelo Sant' Angelo, Piazza del Popolo, Piazza di Spagna i čuvene španjolske stepenice, Fontana di Trevi, Santa Maria Sopra Minerva, Piazza Navona, Campo de Fiori. Navečer preporučujemo odlazak u rimsku četvrt Trastevere, mjesto poznato po živahnom noćnom životu, odličnim restoranima, lijepim srednjovjekovnim uličicama i umjetničkom ozračju, šarmantan dio grada koji turisti vole jednako kao i Rimljani. Noćenje u hotelu.

4. DAN RIM - SPLIT/ZAGREB utorak, 02.02.2024.

Nakon doručka odjava iz hotela. Prtljagu ostavljate na recepciji hotela do transfera za zračnu luku. Iskoristite slobodno vrijeme posjet Vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli, šetnju ili shopping po vječnom gradu. Povratak u hotel na transfer do zračne luke. Na putu prema zračnoj luci usputni razgled crkvi San Giovanni Laterano, rimske prvostolnice, i Bazilike Svetog Pavla Izvan Zidina (Basilica Papale San Paolo fuori le Mura). Po dolasku u zračnu luku Fiumicino slijedi prijava na let za Split/Zagreb te polijetanje zrakoplova u 18.00 sati na liniji OU381 (Croatia Airlines) s međuslijetanjem u Split u 19.15 sati. Nastavak leta za Zagreb u 19.55 sati i dolazak u Zagreb u 20.35 sati.

♦ Moguć vezani let iz Zadra, Pule i Dubrovnika uz doplatu!

♦ U večernjim satima predlažemo odlazak u četvrt Trastevere, koja odiše pravom rimskom atmosferom, s tipičnim restoranima i barovima.

♦ Odlazak javnim prijevozom na razgled Vatikana.

♦ Mogućnost polaska iz Splita bez doplate!

Polazak: 30. 12. Sub.: 14:40 - 17:15
Zagreb - Rim
Trajanje leta : 02:35

Povratak: 02. 01. Uto.: 18:00 - 20:35
Rim - Zagreb
Trajanje leta : 02:35

Polazna zračna luka : LEONARDO DA VINCI–FIUMICI
Dolazna zračna luka : ZAGREB AIRPORT

Navedene su lokalne satnice na destinaciji. Satnice letova su informativne i neobvezujuće.
Točan red letenja biti će naveden u završnoj obavijesti o putovanju.

Važne informacije

Vatikanski muzeji: posjet muzejima je individualan. Preporučujemo rezervaciju putem interneta 4. dan putovanja prijepodne) Ulaznica za muzeje ima određenu fiksnu satnicu ulaza. Na dane državnih praznika i nedjeljom radno vrijeme muzeja može biti izmjenjeno ili muzeji mogu biti zatvoreni. Putnici koji žele posjetiti muzeje na ovom programu će se morati odvojiti od grupe u razgledu.

Koloseum: posjet Koloseumu je individualan, za vrijeme razgleda spomenik se razgleda izvana. Ulaznica za Koloseum vrijedi 2 dana za jednokratni ulaz i uključuje i ulaz u Rimski forum. Program razgleda na ovom putovanju je intenzivan, putnici koji žele posjetiti Koloseum i Rimski forum iznutra morati će se tijekom razgleda odvojiti od grupe da bi obavili individualan posjet.

Napomena: organizacija dočeka Nove godine na otvorenom u europskim gradovima u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda. Organizator putovanja nema utjecaja na održavanje dočeka, koncerata, priredbi itd. Iznos zrakoplovnih pristojbi podložan je promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Vrijeme polaska zrakoplova navedeno je prema redu letenja zrakoplovne kompanije Croatia Airlines i može biti podložno promjeni. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima.

 

Cijene i uvjeti:

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 799,00€/6.020,07KN

Popusti

 • djeca do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe ostvaruju 10 % popusta u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem. Rezervacija dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem moguća je i za odraslu osobu po redovnoj cijeni.
   
 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb/Split – Rim – Split/Zagreb
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • organizirani transfer zračna luka Rim Fiumicino – hotel – zračna luka Rim Fiumicino
 • tri noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3*/4* u centru Rima
 • razgledi prema programu putovanja
 • slušalice s uređajima za razgled grada
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • karte javnog prijevoza: pojedniačna karta 1.50 EUR, dnevna karta 7 EUR
 • boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta, na recepciji (6 - 8 € po osobi i danu, obavijest u završnom pismu)
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće,dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno zdravstveno osiguranje
 • doplate

Informativne cijene ulaznica (mogućnost promjene):

 • ulaznica za Vatikanske muzej i Sikstinsku kapelu - 17 EUR, besplatno djeca do 6 godina (popust 8 EUR za djecu od 6 -18 godina., studenti do 26 godina)
 • kupola bazilike Sv. Pavla 6 EUR stubištem, 7 EUR liftom
 • Koloseum, Rimski Forum i Palatinska galerija 16 EUR
 • Kapitolski muzeji cca 11,50 EUR
 • Galerija Borghese 13 EUR ( besplatno za djecu do 18 god )
 • Ulaznica za Katakombe San Calisto 8 EUR
Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.