Doček NOVE GODINE 2024. u Londonu 5 dana- iz Zagreba i Splita!

Doček nove godine u Londonu!

Polazak
Zagreb/ Split
Prijevoz
Avion
Trajanje
5 dana
Destinacija
London
Min osoba
20
Termini

30.12.-03.01. RASPRODANO

Cijena
od €1.149,00 (8.657,14 kn)

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: [email protected]

Detaljno o putovanju:
1. DAN ZAGREB / SPLIT – LONDON subota, 30.12.2023.

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan let za London te polijetanje zrakoplova u 12:10 sati na liniji OU658 za Split. Po dolasku ukrcaj na direktni let za London u 14:25 sati na liniji OU490. Slijetanje u London u 16.05 sati po lokalnom vremenu, preuzimanje prtljage i organizirani prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u hotel u središtu Londona. Nakon kraćeg predaha, odlazak u večernju šetnju West Endom, do Leicester Squarea, središta zabave i noćnog života s poznatim kinima, kazalištima i restoranima i Piccadilly Circusa. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel s voditeljem putovanja ili u individualnom aranžmanu. Noćenje.

2. DAN LONDON (fakultativna doplata TOWER OF LONDON) nedjelja, 31.12.2023.

Doručak i odlazak na razgled grada javnim prijevozom i pješice. Odlazimo prema istočnom dijelu Londona do londonskog Cityja, koji oduševljava sjajnim spojem starog i novog, modernih poslovnih nebodera i starih londonskih zdanja. Krećemo s razgledom katedrale St. Paul, kojom dominira 108 metara visoka kupola, druga po veličini nakon one Sv. Petra u Vatikanu. Prelazimo preko Millennium Bridge-a na južnu obalu Temze prema galeriji Tate Modern i Shakespirovom kazalištu – The Globe Theatre te do replike gusarskog broda Golden Hinde kojim je Sir Francis Drake u 16. st. oplovio svijet. Šetnicom uz rijeku tzv. Queenswalk stižemo do katedrale Southwark i do najpoznatijeg londonskog mosta Tower Bridge, prelaskom kojeg stižemo do srednjovjekovne tvrđave Tower of London, koja čini jednu od središnjih gradskih točaka i nalazi se na istočnom rubu povijesnog središta Londona uz samu sjevernu obalu rijeke Temze. Tower of London je ujedno i najstarija kraljevska rezidencija u kojoj se čuvaju kraljevski dragulji iz 11. stoljeća te je jedna od najvećih atrakcija Londona. Mogućnost razgleda uz doplatu (prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana). Slobodno poslijepodne i večer za pripremu za najluđu noć. Doček Nove godine na ulicama i trgovima grada. SRETNA NOVA 2024. GODINA! Povratak do hotela u vlastitom aranžmanu. Noćenje.

3. DAN LONDON (fakultativna doplate LONDON EYE) ponedjeljak, 1.1.2024.

Nakon kasnijeg doručka odlazimo javnim prijevozom i pješice u nastavak razgleda britanske prijestolnice u pratnji voditelja putovanja. Prva postaja nam je gradski okrug Westminster u kojem su se smjestila neka od najvažnijih zdanja u Londonu. Šetnju započinjemo od Buckinghamske palače, rezidencije britanske kraljevske obitelji, kroz kraljevski St. James Park do najvećeg londonskg trga, Trafalgar Square, na kojem se nalazi Nacionalna galerija sa svjetski poznatim majstorima likovne umjetnosti. Prošetat ćemo po Whitehallu, gdje su smještena Vladina ministarstva, vidjeti kraljevsku stražu na konjima, proći uz ulicu Downing Street gdje se nalazi službena rezidencija britanskog premijera, sve do Westminsterske opatije (Westminster Abbey), krunidbene i grobne crkve engleskih i britanskih vladara od 1066. godine, a koja se od 1987. nalazi na UNESCO-ovu popisu svjetske kulturne baštine. Nastavljamo do zgrade Britanskog parlamenta s čuvenim Big Benom, odnosno Westminsterske palače, čija je gradnja započela u razdoblju vladavine britanske kraljice Viktorije, a bila je na neki način nužna jer je veći dio prijašnjih zgrada parlamenta na toj lokaciji izgorio u velikom požaru 1834. godine. Preko istoimenog mosta preći ćemo na drugu stranu Temze do panoramskog kotača London Eye s kojeg se pruža veličanstven pogled na grad. Poslijepodne slobodno za vlastite programe. Dovoljno je vremena za odlazak do kraljevske zvjezdarnice Greenwich gdje prolazi nulti meridijan. U četvrti se nalazi i najveći pomorski muzej na svijetu kao i kliper Cutty Sark, jedan od posljednjih svoje vrste prije dominacije parnih brodova. Noćenje u hotelu.

4. DAN LONDON (fakultativna doplata MADAME TUSSAUDS) utorak, 2.1.2024.

Nakon doručka predlažemo odlazak u čuveni muzej voštanih figura Madame Tussauds, najstariji muzej voštanih figura na svijetu (ulaznica uz doplatu i prijavu prilikom rezervacije aranžmana) ili posjet nekom do tri čuvena muzeja na Exhibition Roadu, s besplatnim ulazom: Natural History Museum, jedan od najboljih prirodoslovnih muzeja na svijetu, Science Museum i Victoria and Albert Museum. Poslijepodne slobodno za vlastite aktivnosti. Predlažemo odlazak do četvrti Camden s istoimenim osebujnim sajmom, prepun kafića i restorana sa street foodom Kao alternativu predlažemo i posjet poznatim trgovačkim ulicama Oxford Street, Bond Street, Regent's Street ili nekoj od robnih kuća kao što su Harrods, Selfridges, Primark, Hamleys – najpoznatiji dućan s igračkama na sedam etaža. Navečer predlažemo odlazak na neku od čuvenih kazališnih predstava na londonskom West Endu. Noćenje u hotelu.

5. DAN LONDON - ZAGREB / SPLIT srijeda, 3.1.2024.

Doručak i odjava iz hotela. Prtljagu ostavljate na recepciji. Slobodno vrijeme do transfera za zračnu luku u prethodno dogovoreno vrijeme. Predlažemo posjet čuvenom British Museumu u neposrednoj blizini hotela ili šetnju po mondenoj četvrti Notting Hill, poznatoj po uličnim sajmovima te atraktivnim terasama velikih viktorijanskih palača i elegantnih restorana. U poslijepodnevnim satima povratak do hotela i transfer do zračne luke London Heathrow te prijava na izravan let za Zagreb u 16:50 sati na liniji OU491 (Croatia Airlines). Dolazak u Zagreb predviđen je u 20:00 sati po hrvatskom vremenu. Za putnike koji nastavljaju putovanje do Splita, prelazak na let OU656 i polazak u 21:15 sati. Očekivano slijetanje u Split u 22:00 sata.

Informacije o letu:

RED LETENJA na BRITISH AIRWAYS

Polazak:30. 12. Sub.: 12:10 - 16:05 Trajanje leta : 04:55

Povratak: 03. 01. Sri.: 16:50 - 20:00 Trajanje leta : 02:10

Navedene su lokalne satnice na destinaciji. Satnice letova su informativne i neobvezujuće.
Točan red letenja biti će naveden u završnoj obavijesti o putovanju.

PRIJEVOZNIK: British Airways

U cijenu je uključena predana prtljaga do 23kg i 1 kom ručne prtljage do 12 kg.

Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta

Hotel u Londonu:

ROYAL NATIONAL HOTEL 3* ili sličan

https://www.imperialhotels.co.uk/hotels/royal-national-hotel   

Hotel se nalazi u centru grada u neposrednoj blizini British Museuma i Oxford Streeta

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Ujedinjenom Kraljevstvu te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama
 • Za državljane RH viza za UK nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica. Putovnica mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od datuma ulaska u Ujedinjeno Kraljevstvo. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
 • Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

 

KORSINE INFORMACIJE – UJEDINJENO KRALJEVSTVO

Službeno ime: Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske
Državno uređenje: parlamentarna monarhija
Glavni grad: London, 9.126 milijuna stanovnika (2018. god.)
Jezik: engleski (službeni)
Religija: kršćani 59.5%, ateisti 25.7%, muslimani 4.4%, hinduisti 1.3%, sikhi 0.7%, itd.
Vremenska razlika: Greenwich Mean Time (Hrvatska 12:00 = Ujedinjeno Kraljevstvo 11:00)
Novac: GBP (britanska funta); 1 GBP = 100 penny
Broj stanovnika: oko 65 milijuna (2017. god)
Površina: 242.495 km²
Strana vožnje: lijeva
Geografski položaj: Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske država je u zapadnoj Europi, na otoku Velika Britanija i sjeveroistočnom dijelu otoka Irske. Velikoj Britaniji pripadaju otoci Wight, Scilly, Anglesey, Orkney, Hebridi i Shetland; ukupno zauzima 242 513 km². Obuhvaća površinom najveću Englesku, Wales, Škotsku i Sjevernu Irsku. Od europskoga kopna dijeli je Engleski kanal (francuski La Manche) i Doverska vrata.
Klima: Velika Britanija ima umjerenu i izrazito oceansku vlažnu klimu s malim godišnjim kolebanjima temperature. Česta magla (pretežito zimi) i znatna naoblaka karakteristični su za veći dio britanskog teritorija.
Električni napon: 230 V
Dokumenti potrebni za putovanje: Za ulazak Veliku Britaniju za hrvatske građane potrebna je važeća putovnica koja mora vrijediti najmanje 3 mjeseca nakon ulaska. Djeca moraju imati svoju putovnicu.
Zdravstvo: Cijepljenje nije obvezno. Preporučujemo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int). Preporučujemo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu.
Telefoniranje: Pozivni broj zemlje je 00 44. Mobilne telefonske veze su dobre. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog operatera.
Kreditne kartice: Većina kreditnih kartica prihvaćene su u svim bankama, te u većini hotela, restorana i trgovina (MasterCard, Visa), dok je Amex prihvaćen malo rjeđe. Većinom se na ulazu svake trgovine nalaze simboli kreditnih kartica koje pojedina trgovina prihvaća kao sredstvo plaćanja.
Napojnice: Nisu obvezne, ali je uobičajeno ostaviti 10% od ukupnog iznosa računa u restoranu ili taxiju, ako ste bili zadovoljni pruženom uslugom.
Sigurnost putovanja: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

PREPORUČUJEMO:
Odjeća: Savjetujemo udobnu pamučnu odjeću za toplije razdoblje, te vjetrovke, pokrivala i topliju odjeću za zimski period. Ponesite i zaštitu protiv sunca, vjetra, kiše i snijega, bez obzira na period godine u kojem putujete.
Hrana i piće: Britanija ima bogatu autohtonu kulinarsku tradiciju, no njezina kolonijalna povijest duboko je obogatila izvorne kuharske tradicije i apsorbirala kulturne utjecaje njezinih postkolonijalnih područja - osobito onih u Južnoj Azij. Britanska kuhinja ima mnogo regionalnih sorti unutar šire kategorije engleske, škotske i velške kuhinje i jela sjeverne irske kuhinje. Neki od specijaliteta su: fish and chips, eccles cake, black pudding, laverbread, Yorkshire pudding, haggis, itd.
Kupovina: popularni suveniri su sve memorabilije vezane uz Union Jack simbole, suveniri vezani uz kraljevsku obitelj, britanski čaj, lokalne nošnje, nakit, makete atrakcija, magneti, vina, pivo. Veliki broj objekata posluje od 8 do 20 radnim danom, od 9 do 17 subotom, dok nedjeljom rade skraćeno.
Sef: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu, organizator putovanja niti hotel ne preuzima odgovornost za ukradene stvari.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za UK nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske nalazi se u Londonu.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske
21 Conway Street
London W1T 6BN
UK
[email protected] 
uk.mvep.hr 
0044 20 73872022, konzul.: 73871144
0044 20 73870310, konzul.: 73870936
Uredovno vrijeme Veleposlanstva:
• ponedjeljak-petak 9,00-17,00
Telefonski pozivi
Tel.: 00 44 20 7387 1144
Faks: 00 44 20 7387 0310 ili 00 44 20 7387 0936
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0044 7766912458

Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 20

Fakultativni sadržaji:

 • London Eye (panoramski kotač), cijena od: 33 € / 248,63 kn odrasli, 29€/ 218,50 kn djeca do 15 godina
 • Madame Tussauds (svjetski poznati muzej voštanih figura), cijena od: 40 € / 301,38 kn odrasli, 36€/ 271,24 kn djeca do 15 godina
 • Tower of London: cijena ulaznice od: 40 € / 301,38 kn odrasli, 20 € / 150,69 kn djeca do 16 godina, djeca do 5 godina besplatno

VAŽNO: Za sve navedene atrakcije potrebna je prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana. Navedene cijene ulaznica su iskazane na dan objave programa putovanja i moguća je njihova promjena do dana polaska o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni. Nacionalni muzeji su besplatni (British Museum, National Gallery, Tate Modern, Victoria & Albert Museum, Science Museum, Natural History Museum i sl.).

Javni prijevoz:

Predlažemo kupovinu Oyster Carda – vrijednosne kartice, koja omogućuje neograničene dnevne vožnje u 1. i 2. zoni, a koju ćemo koristiti tijekom boravka u Londonu s obzirom da su razgledi organizirani pješice i javnim prijevozom. Djeca mlađa od 11 godina voze se besplatno u pratnji odrasle osobe koja posjeduje valjanu kartu. Oyster Card potrebno je prisloniti na uređaj za registraciju, na početku i na kraju vožnje.

Javni prijevoz je moguće plaćati i bilo kojom beskontaktnom kreditnom karticom, koju je potrebno prisloniti na uređaj za registraciju, na početku i na kraju vožnje!

Cijene i uvjeti:

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 1.149€

DOPLATE I POPUSTI:

Obavezne doplate:

 • pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje putničke karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 1190,00 kn ( 157,94 Eur ) – iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • Doplata za priključni let iz Dubrovnika, Pule ili Zadra (uz prethodnu provjeru): 60 € / 452,07 kn
 • Doplata za jednokevetnu sobu: 270 € / 2.034,31 kn

Eventualne doplate: (okvirne cijene, točne cijene dobit ćete u završnoj obavijesti)

 • vožnja na London Eye cca 27 GBP
 • Madame Tussaud`s+ 4D Marvel 4 + Screen cca 29 GBP
 • Tower of London cca 27 GBP
 • Izlet brodom do Greenwicha uz razgled Greenwicha – cca 20 GBP

**Nacionalni muzeji su besplatni (British Museum, National Gallery, Tate Modern, Victoria & Albert Museum, Science Museum, Natural History Museum i sl.)

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na izravnoj liniji Zagreb – London – Zagreb
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • zrakoplovne pristojbe
 • povratni transfer autobusom zračna luka – hotel – zračna luka
 • 4 noćenja s doručkom u hotelu 3* u centru Londona u dvokrevetnim sobama
 • sve razglede prema programu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja
 • doplatu za jednokrevetnu sobu
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrijekom navedene kao uključene
 • karte javnog prijevoza
 • fakultativne sadržaje
 • putna osiguranje

GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:

Za državljane RH viza za putovanje u Englesku nije potrebna, za putovanje je potrebna važeća putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.). Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.