Nova godina u Istanbulu s polaskom iz Splita

Posjeti grad na dva kontinenta! :)

NOVA GODINA u Istanbulu iz Splita NOVA GODINA u Istanbulu iz Splita NOVA GODINA u Istanbulu iz Splita NOVA GODINA u Istanbulu iz Splita NOVA GODINA u Istanbulu iz Splita NOVA GODINA u Istanbulu iz Splita NOVA GODINA u Istanbulu iz Splita NOVA GODINA u Istanbulu iz Splita NOVA GODINA u Istanbulu iz Splita NOVA GODINA u Istanbulu iz Splita NOVA GODINA u Istanbulu iz Splita NOVA GODINA u Istanbulu iz Splita NOVA GODINA u Istanbulu iz Splita NOVA GODINA u Istanbulu iz Splita NOVA GODINA u Istanbulu iz Splita
Polazak
Split
Prijevoz
Autobus
Trajanje
8 dana
Destinacija
Istanbul
Min osoba
35
Termini

27.12.2023.-2.1.2024.

Cijena
od €519,00 (3.910,41 kn)

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: [email protected]

Detaljno o putovanju:
Dan 1/2 SPLIT - SOFIJA

Polazak iz Splita u kasnijim večernjim satima, oko 23:00 (obavijest o točnom mjestu i vremenu polaska u završnom pismu). Vožnja prema Bugarskoj uz kraća stajanja po potrebi. Dolazak u Sofiju u popodnevnim satima. Prijava u hotel i kraći odmor. Odlazak u centar Sofije. Obilazak i razgled grada uz pratitelja na putovanju: katedrala Aleksandra Nevskog - jedna od najvećih pravoslavnih katedrala na svijetu i najpoznatija znamenitost Bugarske, zgrada Parlamenta, Trg Alexandra Batenberga – glavni gradski trg, crkva Svete Sofije – druga najstarija crkva u Sofiji iz 6 st., Predsjednička palača, Rotunda Svetog Juraja, ruska crkva Svetog Nikolaja, Narodno kazalište, crkva Svete Petke Samardžijske, te Banya Bashi đamija – jedina preostala aktivna đamija u Sofiji, poznata po svojoj 15 metarskoj kupoli, koju je dizajnirao najveći arhitekt Otomanskog carstva, Mimar Sinan. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 3 SOFIJA - ISTANBUL

Doručak i odjava iz hotela. Nastavak vožnje prema Istanbulu uz kraća stajanja. Dolazak u Istanbul u kasnijim popodnevnim satima. Prijava u hotel i kraći odmor. Orijentacijska šetnja po kvartu, druženje u hotelu. Noćenje.

Dan 4 ISTANBUL

Doručak u hotelu. Odlazak do Sultanahmeta. Obilazak i razgled Aya Sofije, Plave džamije i hipodroma. Predlažemo odlazak u Topkapi palaču i Cisternu Basilicu. *Fakultativno odlazak na krstarenje Bosporom uz večeru. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Dan 5 ISTANBUL

Doručak u hotelu. Odlazak u četvrt Ortakoy gdje ćemo vidjeti jednu od najpoznatijih džamija u Istanbulu koja se nalazi uz obalu Bospora u blizini jednog od mostova koji spaja europski i azijski dio Istanbula. Slobodno vrijeme za šetnju ili uživanje u tradicionalnoj turskoj kavi u jednom od kafića uz obalu Bospora s prelijepim pogledom. Odlazak prema Trgu Taksim gdje ćemo prošetati glavnom shopping ulicom Istiklal Caddesi s pitoresknim starinskim tramvajima i internacionalnim shopping lancima smještenim unutar zgrada iz 19 st. Obilazak nastavljamo do neizostavnog Galata tornja, kraj kojeg možete isprobati jedan od najpozantijih deserta San Sebastian Cheescake. Povratak u hotel. Slobodno poslijepodne za pripreme za doček Nove godine. Doček u vlastitom aranžmanu. Noćenje.

Dan 6 ISTANBUL

Doručak u hotelu. Slobodno jutro za odmor. Fakultativni izet u Aziju ili slobodno vrijeme u europskom dijelu Istanbula. Na putu prema azijskoj strani prijeći ćemo preko Bosporskog mosta. Odlazak u Çamlıca Džamiju - najveću džamiju u cijeloj Turskoj. Odlazak do četvrti Uskudar. Obilazak i šetnja poznatom šetnicom uz Bospor s koje se pruža pogled na cijeli Istanbul i Kiz Kulesi. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel i noćenje.

Dan 7 ISTANBUL - SPLIT

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak do Suleymanije - džamije je koja je izgrađena na jednom od sedam brežuljaka Istanbula te koju je sagradio napozantiji Osmanlijski arhitekt Mimar Sinan. Nastavak obilaska prema Grand Bazaru. Grand Bazar je najpoznatija zatvorena tržnica na svijetu, kako kroz povijest, tako i danas, a prostire se na zapanjujućih 37.000 m2 i obuhvaća 4000 trgovina. Nakon Grand Bazara idemo na Egipatsku tržnicu - poznatu tržnicu začina. Slobodno vrijeme za šetnju. Na izlazu iz Egipatske tržnice vidjet ćete trg Eminonu i Novu džamiju, a odmah do trga nalazi se i Galata most na kojem možete probati sendviče od ribe, a vidjet ćete i mnoge lokalne ribiče kako hvataju ribu sa samog mosta. U večernjim satima polazak prema

Dan 8 SPLIT

Puni dojmova vraćamo se u Split u popodnevnim satima. Kraj putovanja.

 • Vrsta putovanja: Grupno putovanje
 • Mjesto polaska: Split
 • Trajanje putovanja: 8 dana
 • Prijevoz na putovanju: Autobus visoke turističke klase
 • Smještaj na putovanju: Hotel
 • Usluga u hotelu: Smještaj s uključenim doručkom

VAŽNO
Za putovanje u Republiku Tursku potrebna je važeća putovnica koja treba vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. 

UVJETI OTKAZIVANJA

Do 30 dana prije polaska - bez troškova otkazivanja
29 - 15 dana prije polaska - trošak otkazivanja u iznosu akontacije
14 - 0 dana prije poslaka - trošak otkazivanja u cjelokupnim iznosu putovanja.

PLAĆANJA

Jednokratno - Bankovni transfer, gotovina
Prilikom potvrđivanja rezervacije potrebno je uplatiti cijelokupni iznos (u roku od 3 dana od zaprimanja rezervacije).

Cijene i uvjeti:

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 519€ 

OBAVEZNE NADOPLATE

Boravišna pristojba 1€/noć/osoba (ukupno 5€ po osobi)

OPCIONALNE NADOPLATE

Fakultativno krstarenje Bosporom uz večeru
Fakultativni izlet u Aziju
*Cijena na upit, ovisno o veličini grupe

POPUSTI

Popust u iznosu 10% za dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju
Nadoplata za jednokrevetnu sobu - 20 € po noćenju, ukupno 100€

 • Prijevoz autobusom visoke turističke klase
 • 1x noćenja u hotelu u Sofiji
 • 4x noćenje u hotelu u Istanbulu
 • 5x doručak u hotelu u kojem se boravi
 • Voditelj putovanja
 • Priprema, organizacija i jamčevina putovanja
 • Karte za gradski prijevoz
 • Ulaznice za muzeje, palače i ostale znamenitosti
 • Osobni troškovi, hrana i piće
 • Putno osiguranje
 • Fakultativni izleti
Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.