Nova godina 2024 u Amsterdamu!

4 dana avionom GARANTIRANI POLAZAK!

NOVA GODINA 2024. u Amsterdamu! NOVA GODINA 2024. u Amsterdamu! NOVA GODINA 2024. u Amsterdamu! NOVA GODINA 2024. u Amsterdamu!
Polazak
Zagreb
Prijevoz
Avion
Trajanje
4 dana
Destinacija
Amsterdam
Min osoba
20
Termini

29.12.2023. - 01.01.2024.

Cijena
od €699,00 (5.266,62 kn)

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: [email protected]

Detaljno o putovanju:
1. DAN ZAGREB – AMSTERDAM petak, 29.12.2023.

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan let za Amsterdam na liniji OU450 (Croatia Airlines) u 8.25 sati. Po dolasku u Amsterdam u 10.30 sati te nakon podizanja prtljage slijedi organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel (ukoliko sobe budu već spremne, a ukoliko ne, prtljagu ćemo ostaviti u posebno organiziranoj sobi u hotelu) te nakon toga odlazak u razgled grada javnim gradskim prijevozom i pješice: Munt, nekoć kovnica novca u 17. stoljeću, palače na Herengrachtu, Glavni kolodvor, avenija Damrak, trg Dam, Nova crkva, Kraljevska palača, Zapadna crkva, Stara crkva, Nieuwmarkt, Rembrandtov muzej, zgrada Opere… Slobodno poslijepodne. Uživajte u ozračju „grada kulture“ koji, osim što je „muzej na otvorenom“ ujedno je i grad zabave te užurbana evropska prijestolnica. Amsterdam je grad antikviteta, knjiga, dijamanata, ali i mode, preporučamo odlazak do poznate shopping zone, u ulici Kalverstraat i Nieuwedijk-Kalverstraat, duge gotovo kilometar, u kojoj se nalaze sve najpoznatije trgovine odjeće i obuće. Uživajte u čarima kupovine brojnih autohtonih nizozemskih suvenira poput drvenih klompi i tulipana, predmeta od plavog delftskog porculana i poznatih sireva koji će upotpuniti Vaš dojam o Nizozemskoj. Nakon iscrpljujućeg shoppinga, počastite se poznatim nizozemskim palačinkama, slatkim uštipcima „poffertjes“ ili autohtonim slatkišem „oliebollen“ (krafne sa šećernim preljevom). Povratak u hotel prema želji. Noćenje u hotelu.

2. DAN AMSTERDAM subota, 30.12.2023.

Doručak. Odlazak do grada javnim prijevozom. Obići ćemo četvrti crvenih svjetiljki, svjetski poznatog područja Amsterdama koje je ime dobilo po izlozima s crvenim lampama u kojima se nalaze dame noći. Fotografiranje je strogo zabranjeno. Provest ćemo se i glavnim kompleksom kanala koji čine prinčev, gospodski i carski kanal uz priliku za fotografiranje poznate kuće Anne Frank i Westerkerka. U dogovoru s voditeljem putovanja, predlažemo posjet poznatoj brusionici dijamanata Coster Diamonds uz prikaz procesa izrade i povijesti brušenje dijamanata te vožnju brodom amsterdamskim kanalima Herrengracht, Prinsengracht, Singel, uz gradske palače i spomenike. Ostatak dana idealno je provesti u posjeti nekom od poznatih amsterdamskih muzeja: Rijksmuseum kojeg je osnovao Napoleonov brat (iznimna zbirka umjetnina od 15. do 17. st., s djelima Rembrandta i Vermeera), muzej Van Gogh s najvećom zbirkom radova tog karizmatičnog umjetnika, Rembrandtova kuća, kuća Ane Frank, muzej suvremene umjetnosti. Večer slobodna za vlastite programe. Noćenje u hotelu.

3. DAN AMSTERDAM – fakultativni izlet "MALA HOLANDSKA TURA" (Edam - Zaanse Schans - Volendam) nedjelja, 31.12.2023.

Nakon doručka krećemo na poludnevni fakultativni izlet "Mala holandska tura" (doplata kod prijave) u okolicu Amsterdama, na kojem ćemo upoznati tradicionalnu i istinsku Nizozemsku. Vožnja autobusom nasipima i polderima do Edama, gradića poznatog po proizvodnji sira, i posjet farmi uz demonstraciju proizvodnje sira i klompi. Slijedi vožnja do Volendama, tipičnog ribarskog mjesta s karakterističnim živopisno obojenim kućama i starim ribarskim brodicama. Kraća šetnja i slobodno vrijeme. Nastavak vožnje autobusom do mjesta Zaanse Schans, poznatog po dobro očuvanim vjetrenjačama i šarenim kućama. Od ukupno 700 vjetrenjača koje su na tom području bile u funkciji krajem 18. st., još 5 ih radi. Povratak autobusom do hotela. Slobodno vrijeme za pripremu proslave najluđe noći. Po želji doček Nove godine na ulicama grada. SRETNA NOVA 2024. GODINA! Povratak u hotel u vlastitom aranžmanu. Noćenje.

4. DAN AMSTERDAM - ZAGREB ponedjeljak, 1.1.2024.

Doručak. Odjava iz hotela i slobodno vrijeme do transfera autobusom u zračnu luku Amsterdam, prijava na let za Zagreb te polijetanje zrakoplova u 11.20 sati na liniji OU451 (Croatia Airlines) s dolaskom u Zagreb u 13.15 sati.

♦ Smještaj: IBIS SCHIPHOL AMSTERDAM AIRPORT *** ili sličan

♦ Doček Nove godine na gradskim ulicama uz spektakulani vatromet

♦ Poludnevni izlet "Mala holandska tura"

♦ Muzej Rijksmuseum s čuvenom slikom "Noćna straža" i muzej Van Gogh

♦ Posjetite kuću Anne Frank

♦ Doživite "Heineken Experience" u Amsterdamu

♦ Hotel IBIS Schiphol Amsterdam Airport

KORISNE INFORMACIJE – NIZOZEMSKA

Službeno ime: Kraljevina Nizozemska
Glavni grad: Amsterdam, oko 1.4 milijuna stanovnika (šire gradsko područje)  
Jezik:  nizozemski jezik
Religija: ateisti 42%,  katolici 28%, protestanti 19%, muslimani 5%, itd.     
Vremenska razlika:  Central European Time (Hrvatska 12:00 = Nizozemska 12:00)
Novac:  EUR (euro); 1 EUR = 100 centi
Broj stanovnika: oko 17.08 milijuna (po popisu stanovništva iz 2017. god)
Površina:  42.508 km² 
Geografski položaj: Nizozemska je zemlja koja zajedno s tri otočna teritorija u Karipskom moru čini dio Kraljevine Nizozemske. Nalazi se u Zapadnoj Europi, a graniči s Njemačkom na istoku i Belgijom na jugu. Glavni grad Nizozemske je Amsterdam, a sjedište vlade je u Haagu. Karipski otoci Bonaire, Sint Eustatius, te Saba također čine dio Kraljevine Nizozemske.
Klima:  Klima je oceanska s hladnim ljetima (7 do 28 dana s najvišom temperaturom višom od 25 °C) i blagim zimama. Srednja je siječanjska temperatura 3 °C uz obalu Sjevernoga mora i 2 °C u unutrašnjosti, a srpanjska 16 °C u priobalju i 17 °C u unutrašnjosti. Godišnja količina oborina ne prelazi 850 mm; kišu donose zapadni i jugozapadni vjetrovi. Guste magle česte su u jesen i zimi; godišnje ima samo 60 do 65 sunčanih dana, a 126 do 136 dana s oborinama.      
Električni napon: 230  V 
Dokumenti potrebni za putovanje:  Za ulazak u Kraljevinu Nizozemsku za hrvatske građane potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica koja mora vrijediti najmanje 3 mjeseca nakon ulaska. Djeca moraju imati svoju putovnicu/osobnu iskaznicu.
Zdravstvo: Cijepljenje nije obvezno. Preporučujemo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int). Preporučujemo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu.
Telefoniranje: Pozivni broj zemlje je +31. Mobilne telefonske veze su dobre. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog operatera.
Kreditne kartice: Većina kreditnih kartica prihvaćene su u svim bankama, te u većini hotela, restorana i trgovina (MasterCard, Visa), dok je Amex prihvaćen malo rjeđe. Većinom se na ulazu svake trgovine nalaze simboli kreditnih kartica koje pojedina trgovina prihvaća kao sredstvo plaćanja.
Napojnice: Načelno se ne ostavljaju napojnice jer je usluga je uračunata u cijenu, no ako ste vrlo zadovoljni uslugom, možete ostaviti nekoliko eura.
Odjeća: Savjetujemo udobnu pamučnu odjeću, slojevito oblačenje, te obveznu vjetrovku. Ponesite i zaštitu protiv sunca, vjetra i kiše. Također preporučujemo primjerenu garderobu za razglede vjerskih objekata (pokrivena ramena i duge hlače)
Hrana i piće:  Nizozemska kuhinja je jednostavna, s mnogo povrća i malo mesa. Jelo koje najbolje predstavlja nizozemsku kuhinju je tradicionalno jelo ‘Stamppot’. Sastoji se od pire krumpira pomiješanog s povrćem poput kelja, mrkve i kupusa, a uz to se poslužuje kobasica. Još neka od poznatijih nizozemskih jela su vafli sa sirupom (Stroopwafel),  male palačinke  (Poffertjes) i okruglice (Bitterballen).
Vafli sa sirupom omiljena su slastica u Nizozemskoj. Poffertjes su po definiciji male palačinke, ali su puno mekše. Rade se od heljdinog brašna i kvasca i poslužuju se s malo maslaca i šećerom u prahu.
Kupovina: Popularni suveniri su magneti, likeri, sirevi, klompe, makete vjetrenjača, mapa kanala, slatkiši, nakit, umjetnine, pivo. Veliki broj objekata posluje od 8 do 20 sati radnim danom, od 9 do 17 subotom, dok samo neki rade nedjeljom.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Nizozemskoj:
Surinamestraat 11, 2585 GG, Den Haag
[email protected]nl.mvep.hr

Dubravka Plejić Marković, izvanredna i opunomoćena veleposlanica
0031 70 363 29 42

Polazak: 29. 12. Pet.:  08:25 - 10:30
Zagreb - Amsterdam
Trajanje leta : 02:05

Polazna zračna luka : ZAGREB AIRPORT
Dolazna zračna luka : AMSTERDAM AIRPORT SCHIPHO

Povratak:  01. 01. Pon.:  11:20 - 13:10
Amsterdam - Zagreb
Trajanje leta : 02:05

Polazna zračna luka : AMSTERDAM AIRPORT SCHIPHO
Dolazna zračna luka : ZAGREB AIRPORT

 • Za državljane RH viza za Nizozemsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
 • Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
 • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Amsterdamu, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

 

 

Cijene i uvjeti:

Pet, 29. PRO 2023 - Pon, 1. SIJ 2024 CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI  ► 699,00€/5.266,62KN

Popusti:

 • 20% popusta za jedno dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Doplate

 • - Poludnevni izlet „Mala holandska tura“: 60 EUR / 452,07 kn (plaćanje prilikom prijave na aranžmana / najmanje 15 prijavljenih)

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA:

 • Karte javnog gradskog prijevoza: 6,5 € (bus, metro, tramvaj), dnevna karta 17 €
 • Vožnja brodom amsterdamskim kanalima: 18 €, djeca do 14 g. 8 €
 • Rijks muzej: 20 €, djeca do 18 su gratis – preporuka za online kupovinu zbog izbora satnice ulaska
 • Van Gogh muzej: 19 €, djeca do 18 su gratis – preporuka za online kupovinu zbog izbora satnice ulaska
 • Kuća Anne Frank: 10 €, djeca od 10-17 g. 7 €, mlađa 1 € - plaćanje na licu mjesta samo karticama

 

 

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Amsterdam – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage
 • tri noćenja s doručkom u Amsterdamu / Badhoevedorp, hotel 3*, u dvokrevetnim sobama
 • sve razglede prema programu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • boravišnu pristojbu u Amsterdamu
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 150 € / 1.130,17 kn po osobi
 • doplatu za polazak iz Splita, Dubrovnika, Zadra ili Pule (samo na letovima Croatia Airlinesa): 60 € / 452,07 kn po osobi (raspoloživost i potvrda letova na upit / individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu)
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom
 • troškove osobne prirode
 • putna osiguranja
Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.