Nizozemska i Belgija avionom iz Zagreba

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu! First Minute popust 30 € (226,03 kn) za rezervacije do 30 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Nizozemska i Belgija Nizozemska i Belgija Nizozemska i Belgija Nizozemska i Belgija Nizozemska i Belgija Nizozemska i Belgija Nizozemska i Belgija Nizozemska i Belgija
Polazak
Zagreb
Prijevoz
Avion
Trajanje
5 dana
Destinacija
Nizozemska i Belgija
Min osoba
20
Termini

28.10. - 01.11.2023.

Cijena
od €849,00 (6.396,79 kn)

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: [email protected]

Detaljno o putovanju:
1. DAN ZAGREB – AMSTERDAM

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan let za Amsterdam na liniji OU450 (Croatia Airlines) u 8.30 sati. Po dolasku u Amsterdam u 10.30 sati te nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti slijedi organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel (ukoliko sobe budu već spremne, a ukoliko ne, prtljagu ćemo ostaviti u posebno organiziranoj sobi u hotelu) te nakon toga odlazak u razgled grada javnim gradskim prijevozom i pješice. Šetnja gradom od Centraal Stationa do najznačajnijih znamenitosti: Trg Dam, Kraljevska palače, kuća Ane Frank, Leidseplein, Rembrantsplein, Munt, tržnica cvijeća, Begijnhof, Museumplein. Prošetat ćemo čuvenom shopping ulicom Kalverstraat i poznatom četvrti crvenih svjetiljki. Slobodan ostatak dana u Amsterdamu za šetnju i uživanje u kavici uz jedan od amsterdamskih kanala. Predlažemo odlazak u poznati Heineken Experience uz degustaciju. Slobodno vrijeme te individualni povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN AMSTERDAM – fakultativni izlet "MALA HOLANDSKA TURA" (Edam - Volendam - Zaanse Schans)

Nakon doručka krećemo na poludnevni fakultativni izlet "Mala holandska tura" (doplata kod prijave) u okolicu Amsterdama, na kojem ćemo upoznati tradicionalnu i istinsku Nizozemsku. Vožnja autobusom nasipima i polderima do Edama, gradića poznatog po proizvodnji sira, i posjet farmi uz demonstraciju proizvodnje sira i klompi. Slijedi vožnja do Volendama, tipičnog ribarskog mjesta s karakterističnim živopisno obojenim kućama i starim ribarskim brodicama. Kraća šetnja i slobodno vrijeme. Nastavak vožnje autobusom do mjesta Zaanse Schans, poznatog po dobro očuvanim vjetrenjačama i šarenim kućama. Od ukupno 700 vjetrenjača koje su na tom području bile u funkciji krajem 18. st., još 5 ih radi.. Povratak autobusom u centar Amsterdama te u dogovoru s voditeljem putovanja, predlažemo posjet poznatoj brusionici dijamanata Coster Diamonds uz prikaz procesa izrade i povijesti brušenje dijamanata te vožnju brodom amsterdamskim kanalima Herrengracht, Prinsengracht, Singel, uz gradske palače i spomenike. Ostatak dana je idealno provesti u posjeti nekom od poznatih amsterdamskih muzeja: Rijksmuseum kojeg je osnovao Napoleonov brat (iznimna zbirka umjetnina od 15. do 17. st., s djelima Rembrandta i Vermeera), muzej Van Gogh s najvećom zbirkom radova tog karizmatičnog umjetnika, Rembrandtova kuća, kuća Ane Frank, muzej suvremene umjetnosti. Obzirom da je Amsterdam grad antikviteta, knjiga, dijamanata, ali i mode, preporučamo odlazak do poznate shopping zone, u ulici Kalverstraat i Nieuwedijk-Kalverstraat, duge gotovo kilometar, u kojoj se nalaze sve najpoznatije trgovine odjeće i obuće. Uživajte u čarima kupovine brojnih autohtonih nizozemskih suvenira poput drvenih klompi i tulipana, predmeta od plavog delftskog porculana i poznatih sireva koji će upotpuniti Vaš dojam o Nizozemskoj. Nakon iscrpljujućeg shoppinga, počastite se poznatim nizozemskim palačinkama, slatkim uštipcima „poffertjes“ ili autohtonim slatkišem „oliebollen“ (krafne sa šećernim preljevom). Povratak u hotel prema želji. Noćenje.

3. DAN AMSTERDAM – SCHEVENINGEN – DEN HAAG – DELFT – BRUXELLES

Nakon doručka i odjave iz hotela, polazak prema Belgiji, zemlji vrhunske čokolade, piva i dragulja. Vožnja do čuvenog nizozemskog ljetovališta Scheveningen, poznatog po svojoj dugoj šetnici i molu koji se svojom dužinom od 400 metara pruža u Sjeverno more. Slobodno vrijeme za šetnju uz dugačku pješčanu plažu šetnicom dugom 3 km. Nastavak vožnje do Den Haaga gdje se nalazi sjedište nizozemske vlade i prebivalište kraljevske obitelji, Parlament, Palača mira, Kraljevska palača, Međunarodni sud za ratne zločine. Nastavljamo do jednog od najljepših nizozemskih gradova – Delftu, karakteristične arhitekture s mnoštvom riječnih kanala i središtu proizvodnje poznatog plavog porculana. Uživajte u čarima kupovine brojnih autohtonih nizozemskih suvenira poput drvenih klompi i tulipana, predmeta od plavog delftskog porculana i poznatih sireva koji će upotpuniti vaš dojam o Nizozemskoj. Nastavak putovanja prema Belgiji. Dolazak u Bruxelles, smještaj u hotel te odlazak u večernju orijentacijsku šetnju u pratnji voditelja putovanja. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

4. DAN BRUXELLES – (fakultativni izlet GHENT – BRUGGE)

Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za cjelodnevni fakultativni izlet u Ghent, duhovnu prijestolnicu pokrajine Flandrije i šarmantni Brugge, "Veneciju sjevera", jedan od najljepših europskih gradova izgrađen na brojnim kanalima. Po dolasku u Ghent, razgled povijesne jezgre: most sv. Mihovila s pogledom na crkvu sv. Nikole; zvonik i katedrala sv. Bavo u kojoj se nalazi poznati poliptih Mistično janje Jana Van Eycka iz 1432.  godine; stara luka sa srednjovjekovnim Korenmarktom i Graanmarktom; Dvorac grofova, impresivna srednjovjekovna tvrđava u samom središtu ovog prekrasnog grada. Slijedi nastavak putovanja prema Brugesu, jedinstvenom flamanskom gradu zadivljujuće srednjovjekovne jezgre. Razgled: Beguinage, skupina kuća oko malog vrta prekrivenog velikim topolama; dvorac i zvonik sagrađen između 13. i 16. st.; crkva Naše Gospe u kojoj se nalazi Michelangelov kip od bijelog mramora Madona s djetetom; kapela Svete Krvi. Nakon razgleda grada, u slobodno vrijeme predlažemo vožnju fijakerom romantičnim uličicama ili slikovitu plovidbu brodom kanalima koji okružuju stari grad. Povratak u Bruxelles. Noćenje.

5. DAN BRUXELLES – ZAGREB

Nakon doručka i odjave iz hotela, odlazak u razgled gradskog središta u pratnji lokalnog vodiča. Obići ćemo glavni gradski trg Grand Place (dio UNESCO-ve svjetske baštine) s gradskom vijećnicom i cehovskim zgradama; Manneken Pis, simbol grada; Galerije sv. Huberta, najstariji trgovački centri; katedrala sv. Mihovila i Gudule; Atomium, skulptura izgrađena u čast Svjetske izložbe 1958. godine; Kraljevska rezidencija; četvrt Sablon; Palača pravde, Trg Louise; Parlament; četvrt Cinquantenaire poznata po Trijumfalnim vratima, iznimnim muzejima i  prekrasnim secesijskim kućama; četvrt Europske Unije sa zgradama Europske komisije, Europskog parlamenta i Vijeća ministara. Nakon razgleda predlažemo posjet Muzeju kakaa i čokolade gdje ćete imati priliku upoznati se s procesom nastajanja čokolade od osnovnih sastojaka pa do konačnog proizvoda, a posebno belgijskih pralina od kojih će svima zasigurno rasti zazubice. U poslijepodnevnim satima prijevoz u zračnu luku te prijava na let za Zagreb u 20.40 sati na liniji OU4457 (Croatia Airlines) s predviđenim dolaskom u Zagreb u 22.40 sati.

Službeno ime: Kraljevina Nizozemska
Glavni grad: Amsterdam, oko 1.4 milijuna stanovnika (šire gradsko područje)  
Jezik:  nizozemski jezik
Religija: ateisti 42%,  katolici 28%, protestanti 19%, muslimani 5%, itd.     
Vremenska razlika:  Central European Time (Hrvatska 12:00 = Nizozemska 12:00)
Novac:  EUR (euro); 1 EUR = 100 centi
Broj stanovnika: oko 17.08 milijuna (po popisu stanovništva iz 2017. god)
Površina:  42.508 km² 
Geografski položaj: Nizozemska je zemlja koja zajedno s tri otočna teritorija u Karipskom moru čini dio Kraljevine Nizozemske. Nalazi se u Zapadnoj Europi, a graniči s Njemačkom na istoku i Belgijom na jugu. Glavni grad Nizozemske je Amsterdam, a sjedište vlade je u Haagu. Karipski otoci Bonaire, Sint Eustatius, te Saba također čine dio Kraljevine Nizozemske.
Klima:  Klima je oceanska s hladnim ljetima (7 do 28 dana s najvišom temperaturom višom od 25 °C) i blagim zimama. Srednja je siječanjska temperatura 3 °C uz obalu Sjevernoga mora i 2 °C u unutrašnjosti, a srpanjska 16 °C u priobalju i 17 °C u unutrašnjosti. Godišnja količina oborina ne prelazi 850 mm; kišu donose zapadni i jugozapadni vjetrovi. Guste magle česte su u jesen i zimi; godišnje ima samo 60 do 65 sunčanih dana, a 126 do 136 dana s oborinama.      
Električni napon: 230  V 
Dokumenti potrebni za putovanje:  Za ulazak u Kraljevinu Nizozemsku za hrvatske građane potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica koja mora vrijediti najmanje 3 mjeseca nakon ulaska. Djeca moraju imati svoju putovnicu/osobnu iskaznicu.
Zdravstvo: Cijepljenje nije obvezno. Preporučujemo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int). Preporučujemo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu.
Telefoniranje: Pozivni broj zemlje je +31. Mobilne telefonske veze su dobre. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog operatera.
Kreditne kartice: Većina kreditnih kartica prihvaćene su u svim bankama, te u većini hotela, restorana i trgovina (MasterCard, Visa), dok je Amex prihvaćen malo rjeđe. Većinom se na ulazu svake trgovine nalaze simboli kreditnih kartica koje pojedina trgovina prihvaća kao sredstvo plaćanja.
Napojnice: Načelno se ne ostavljaju napojnice jer je usluga je uračunata u cijenu, no ako ste vrlo zadovoljni uslugom, možete ostaviti nekoliko eura.
Odjeća: Savjetujemo udobnu pamučnu odjeću, slojevito oblačenje, te obveznu vjetrovku. Ponesite i zaštitu protiv sunca, vjetra i kiše. Također preporučujemo primjerenu garderobu za razglede vjerskih objekata (pokrivena ramena i duge hlače)
Hrana i piće:  Nizozemska kuhinja je jednostavna, s mnogo povrća i malo mesa. Jelo koje najbolje predstavlja nizozemsku kuhinju je tradicionalno jelo ‘Stamppot’. Sastoji se od pire krumpira pomiješanog s povrćem poput kelja, mrkve i kupusa, a uz to se poslužuje kobasica. Još neka od poznatijih nizozemskih jela su vafli sa sirupom (Stroopwafel),  male palačinke  (Poffertjes) i okruglice (Bitterballen).
Vafli sa sirupom omiljena su slastica u Nizozemskoj. Poffertjes su po definiciji male palačinke, ali su puno mekše. Rade se od heljdinog brašna i kvasca i poslužuju se s malo maslaca i šećerom u prahu.
Kupovina: Popularni suveniri su magneti, likeri, sirevi, klompe, makete vjetrenjača, mapa kanala, slatkiši, nakit, umjetnine, pivo. Veliki broj objekata posluje od 8 do 20 sati radnim danom, od 9 do 17 subotom, dok samo neki rade nedjeljom.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Nizozemskoj:
Surinamestraat 11, 2585 GG, Den Haag
[email protected]nl.mvep.hr

 

Belgija, službeno Kraljevina Belgija. Graniči s Nizozemskom, Njemačkom, Luksemburgom, i Francuskom. Ukupna površina Belgije je 30.528 km2 i ima oko 11 milijuna stanovnika. Glavni grad države je Bruxelles. Jedan je od osnivača Europske unije i domaćin nekoliko službenih sjedišta EU, kao i sjedište mnogih velikih međunarodnih organizacija kao što je NATO. Belgija se nalazi na kulturnoj raskrsnici germanske i latinske Europe s flamanskom zajednicom koja govori nizozemski jezik i predstavlja 59% stanovništva Belgije i valonskom zajednicom koja govori francuski jezik i predstavlja 41 % stanovništva Belgije. Osim toga, tu je mala skupina stanovnika koji govore njemačkim jezikom i koji žive uglavnom na području uz njemačku granicu.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji (Bruxelles) (pokriva i Veliko Vojvodstvo Luksemburg) se nalazi na adresi Avenue Louise 425, 1050 Bruxelles, Belgija.
Kontakt podaci: tel. 0032 2 639 20 36, fax. 0032 2 512 0338, e-mail. [email protected]. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Josip Paro.
Konzularni odjel Veleposlanstva Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji se nalazi na adresi Avenue Louise 437, 1050 Bruxelles, Belgija.
Kontakt podaci: tel. 0032 2 627 0210, 0032 2 627 0211, fax. 0032 2 646 2816, 0032 2 627 0217, e-mail. [email protected].

Polazak:                                                                                                             Povratak:

11.08. Pet.: 08:30 - 10:30                                                                                   15.08. Uto.: 20:40 - 22:40
Zagreb - Amsterdam                                                                                           Bruxelles - Zagreb
Trajanje leta : 02:00                                                                                            Trajanje leta: 02:00
Polazna zračna luka : ZAGREB AIRPORT                                                         Polazna zračna luka :BRUXELLES AIRPORT
Dolazna zračna luka : AMSTERDAM AIRPORT SCHIPHO                               Dolazna zračna luka : ZAGREB AIRPORT

Navedene su lokalne satnice na destinaciji. Satnice letova su informativne i neobvezujuće.
Točan red letenja biti će naveden u završnoj obavijesti o putovanju.

Polazak:                                                                                                             Povratak:

28.10.. Sub.: 08:30 - 10:30                                                                                 01.11. Sri.: 20:40 - 22:40
Zagreb - Amsterdam                                                                                           Bruxelles - Zagreb
Trajanje leta : 02:00                                                                                            Trajanje leta: 02:00
Polazna zračna luka : ZAGREB AIRPORT                                                         Polazna zračna luka :BRUXELLES AIRPORT
Dolazna zračna luka : AMSTERDAM AIRPORT SCHIPHO                               Dolazna zračna luka : ZAGREB AIRPORT

Navedene su lokalne satnice na destinaciji. Satnice letova su informativne i neobvezujuće.
Točan red letenja biti će naveden u završnoj obavijesti o putovanju.

 • Putni dokumenti: putovnica/osobna iskaznica moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
 • Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Nizozemskoj i Belgiji te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.
 • Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 20

Vrsta smještaja: Dvokrevetna soba, IntercityHotel Amsterdam Airport 4*; ibis Styles Brussels Louise 3* 
Usluga: Noćenje s doručkom

 

Cijene i uvjeti:
 • Sub, 28. LIS 2023 - Sri, 1. STU 2023

1x Odrasli 899,00€/6.773,52KN
1x Odrasli 899,00€/6.773,52KN
LAST MINUTE -100,00€/-753,45KN
UKUPNO 1.698,00€/12.793,58KN

Popusti: 10% za dijete do 12 god. na 3. pomoćnom ležaju

Doplate

 • doplata za jednokrevetnu sobu 215 € (1.619,92 kn)
 • izlet Ghent - Brugge 95 € (715,78 kn) - najmanje 15 prijavljenih putnika
 • izlet Mala holandska tura 60 € (452,07 kn)  - najmanje 15 prijavljenih putnika
 • vožnja brodom po amsterdamskim kanalima cca 18 € (plaćanje na licu mjesta)
 • ulaznica za Muzej Heineken Experience uz degustaciju i rezervaciju 18 € (plaćanje na licu mjesta)

Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta - podložno promjenama):

 • Rijksmuseum 20 € / mladi ispod 18. god. besplatno
 • Van Gogh muzej 19 € / kupovina moguća samo preko interneta
 • Kuća Ane Frank 10 € / kupovina moguća samo preko interneta
 • Park Mini Europe 15,50 € odrasli, 11,50 € djeca
 • Muzej kakaa i čokolade 8 € odrasli, djeca od 6 do 12 god. 5 €
 • prijevoz zrakoplovom Croatia Airlines u ekonomskoj klasi na redovnoj liniji Zagreb - Amsterdam i Bruxelles - Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • dva noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu Intercity Hotel Amsterdam Airport 4* ili sl. u Amsterdamu
 • dva noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu ibis Styles Brussels Louise 3* ili sl. u Bruxellesu
 • boravišnu pristojbu u Amsterdamu i Bruxellesu
 • transfere od/do zračne luke Amsterdam i Bruxelles
 • veliku holandsku turu s razgledima Delfta, Den Haaga i Scheveningena 
 • razglede Amsterdama i Bruxellesa prema programu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
 • doplata za jednokrevetnu sobu 215 € (1.619,92 kn)
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • fakultativne izlete i sadržaje
 • obroke koji nisu uključeni u cijenu
 • putna osiguranja.
Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.