Dvorci Loire - 5 dana

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu! First Minute popust 40 € (301,38 kn) za rezervacije do 30 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po first minute cijeni.

Dvorci Loire - 5 dana iz Splita, Zadra, Zagreba, Dubrovnika i Pule Dvorci Loire - 5 dana iz Splita, Zadra, Zagreba, Dubrovnika i Pule Dvorci Loire - 5 dana iz Splita, Zadra, Zagreba, Dubrovnika i Pule Dvorci Loire - 5 dana iz Splita, Zadra, Zagreba, Dubrovnika i Pule Dvorci Loire - 5 dana iz Splita, Zadra, Zagreba, Dubrovnika i Pule Dvorci Loire - 5 dana iz Splita, Zadra, Zagreba, Dubrovnika i Pule Dvorci Loire - 5 dana iz Splita, Zadra, Zagreba, Dubrovnika i Pule Dvorci Loire - 5 dana iz Splita, Zadra, Zagreba, Dubrovnika i Pule Dvorci Loire - 5 dana iz Splita, Zadra, Zagreba, Dubrovnika i Pule Dvorci Loire - 5 dana iz Splita, Zadra, Zagreba, Dubrovnika i Pule Dvorci Loire - 5 dana iz Splita, Zadra, Zagreba, Dubrovnika i Pule
Polazak
Split, Zadar, Zagreb, Pula, Dubrovnik
Prijevoz
Avion
Trajanje
5 dana
Destinacija
Francuska, Dvorci Loire, Pariz
Min osoba
1
Termini

18.06. - 22.06.2024.

Cijena
od €1.199,00 (9.033,87 kn)

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: [email protected]

Detaljno o putovanju:
1. DAN ZAGREB – PARIZ – CHAUMONT-sur-LOIRE – AMBOISE – TOURS let, noćenje

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci u Zagrebu 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova Croatia Airlines na liniji OU470 za Pariz u 9.00 sati, s predviđenim dolaskom u 11.05 sati. Nakon slijetanja, ukrcaj na autobus i vožnja prema dolini Loire, do dvorca Chaumont-sur-Loire, jednog od najstarijih na potezu između Bloisa i Amboisea. Chaumont, sjedište grofova D'Amboise od XI. do XVI. stoljeća, smješten je na uzvisini iznad rijeke i okružen prekrasnim vrtovima i parkom, svake jeseni je domaćin festivala „Festival International des Jardins“ odnosno Međunarodnog festivala vrtova. U dvorcu je živjela i  Catarina de Medici, supruga Henrija II i majka triju francuskih kraljeva, a tu ju je posjećivao i slavni Nostradamus, a potom, kraće vrijeme ljubavnica njenog supruga, Diane de Poitiers. Završni pečat izgledu dvorca dali su koncem XIX. stoljeća ugledni kneževi de Brogli. Nakon razgleda, šetnja parkom do vidikovca pa  nastavak vožnje dolinom Loire, koju zovu i Vallée des Rois - Dolina kraljeva, do dvorca Amboise, jednog od najznačajnijih u regiji, s fantastičnim pogledom na rijeku Loire, omiljenog ladanjskog boravišta kraljevske obitelji Valois do druge polovice XVI. st. Kao kraljevski gost, u susjednom dvorcu Clos Lucé je od 1516. do 1519. godine posljednje utočište našao Leonardo da Vinci. Sahranjen je u kapeli St. Hubert kod ulaza u dvorac. Sa zidina se pruža prekrasan pogled na atmosferični stari gradić Amboise. Nastavak vožnje do Toursa, rodnog mjesta slavnog pisca Balzaca koji je ovom kraju posvetio značajan dio svog opusa. Smještaj u hotel. Odlazak na šetnju starim gradom do slikovitog trga Plumereau koji obiluje restoranima i barovima. Noćenje.

2. DAN TOURS – VOUVRAY – CHENONCEAU – TOURS doručak, noćenje

Doručak. Odlazak na razgled grada: vijećnica, katedrala Sv. Gatiena s prekrasnim vitrajima iz XIV. st.  i  drevna bazilika Sv. Martina. Preporučamo posjet Muzeju likovnih umjetnosti smještenom u negdašnjoj biskupskoj palači: kolekcija djela Mantegne, Rembrandta, Rubensa, Ingresa, Delacroixa, Moneta, Degasa i rijetkih primjeraka rane francuske renesanse. Odlazak u posjet trogloditskim vinskim podrumima u Vouvrayu 10 km od Toursa, razgled podruma i degustacija laganih vina. Nastavljamo do dvorca Chenonceau na rijeci Cher - najpoetičnijem dvorcu Loire. Zovu ga i „damskim dvorcem“ jer je građen i uređivan kao otok s pokretnim mostovima po zamislima brojnih dvorskih dama i kraljica te je nakon Versaillesa, najposjećeniji dvorac u Francuskoj. Slobodno vrijeme za obilazak dvorca i prekrasnih vrtova koji ga okružuju. Povratak u Tours. Noćenje.

Fakultativno: mogućnost plovidbe brodom rijekom Cher, pogled na dvorac s rijeke (uz doplatu na licu mjesta).

3. DAN TOURS – VILLANDRY – ANGERS – TOURS doručak, noćenje

Doručak. Vožnja do obližnjeg dvorca Villandry, koji je preko 200 godina bio u vlasništvu obitelji Le Breton. U XVII. st., oko starog tornja u kojem su se svojedobno sastali Philippe II, kralj Francuske i engleski kralj Richard I, sagrađeno je sadašnje zdanje koje okružuju prekrasni vrtovi, suptilan spoj vode, cvijeća, dekorativnog povrća i drveća. Šetnja kroz četiri razine na kojima je raspoređeno 6 vrtova, odnjegovanih pod nadzorom zadnjeg vlasnika Joachima de Carvalla i njegove supruge Anne Coleman. Nakon toga nastavak puta dolinom Loire do utvrđenog srednjevjekovnog grada Angersa, nekad dominantne anglonormanske utvrde na porječju rijeka Mayenne, Sarthe i Loir koje se, tvoreći rijeku Maine, zajednički ulijevaju u Loire. Ovim područjem prolazila je granica utjecaja moćnih francuskih  vladara dinastije Valois i anglonormanske dinastije Plantagenet. Prošetat ćemo  do angerskog zamka engleskog kralja Henryja II, katedrale  Saint-Maurice koja je izvrstan primjer prijelaza od kasne romanike prema anglonormanskoj gotici, a zatim do palače  Logis Barrault gdje je Henri IV pripremio Nantski edikt o vjerskoj toleranciji 1598. godine, okončavši time dugi i krvavi sukob katolika i protestanata u Francuskoj i uspostavivši ponovno jedinstvo zemlje. Kraće slobodno vrijeme za vlastite programe i aktivnosti pa povratak u hotel u Toursu. Noćenje.

4. DAN TOURS – CHAMBORD – BLOIS – NEVERS doručak, noćenje

Doručak. Odjava iz hotela te polazak autobusom do renesansnog dvorca Chambord, koji je François I sagradio kao svoju stalnu lovačku bazu. Šetnja prekrasnim parkom i pogled na dvorac izvana zatim odlazak prema utvrđenom gradu Blois. Nakon stanke za objed, razgled gotičko-renesansnog dvorca Louisa XII i Françoisa I u kojem se je, tijekom zadnje faze religijskog sukoba odigralo dramatično ubojstvo katoličkih prvaka iz moćne obitelji de Guise. Slobodno vrijeme za šetnju zavojitim ulicama živopisnog grada, a potom slijedi vožnja do grada Nevers. Smještaj u hotel. Noćenje

5. DAN NEVERS – FONTAINEBLEAU – PARIZ – ZAGREB doručak, let

Doručak. Odjava iz hotela, a zatim odlazimo u posjet kraljevskom dvorcu Fontainbleau, eklatantnom primjeru francuske renesanse, na kojem su radili slikari Prve i Druge škole iz Fontainbleaua, gdje je moguće vidjeti raskošni ukus zadnjih vladara dinastije Valois i prvih Bourbona. Sjajna Galerija François I, Galerija jelena, Galerija Diane od Poitiersa, Velika balska dvorana ukrašene su djelima Francesca Primaticcia, Rossa Fiorentina, Benvenuta Cellinija, Toussaint Dubreuila i mnogih drugih umjetnika, koji su radili u službi francuskih vladara. Poslijepodne nastavljamo put prema zračnoj luci Pariz-Charles de Gaulle na let za Zagreb OU471 u 18.30 sati (Croatia Airlines). Dolazak u Zagreb predviđen je u 20.20 sati.

DVORCI LOIRE

Chaumont-sur-Loire

Smješten u srcu doline Loire, između Boisa i Amboisea, i uvršten u Unescovu Svjetsku baštinu, Chaumont-sur-Loire ponajprije je poznat po dvorcu koji zauzima izniman položaj na obronku iznad rijeke i gradića. Promatrana s Loire, utvrda izgleda kao renesansni dvorac, najavljujući monumentalna zdanja koja će obilježiti vladavinu Franje I. Dok je u renesansi dobio ukrase u talijanskome stilu, u 20. stoljeću njegov je interijer preuređen u veličanstvenu aristokratsku rezidenciju pogodnu za svečanosti. U njegovu engleskom parku, u kojemu rastu stogodišnji cedrovi, održava se Međunarodni festival vrtova u sklopu ambicioznog projekta koji je 2007. pokrenuo Région Centre. Festivalski program, koji određuje ritam života dvorca, nastavlja tradiciju elegancije i avangardnosti toga mjesta koje je nadahnulo Balzaca, Vignyja, Prousta i Rodina: instalacije suvremenih umjetnika, izložbe slavnih fotografa, koncerti, privremeni vrtovi

Amboise

Amboise, jedan od najljepših dvoraca u regiji s jedinstvenim pogledom na dolinu Loire. Riječ je o jednom od omiljenih dvoraca kraljevske obitelji u kojem su obitavali mnogi kraljevi, a u kojem je 1431. godine rođen Charles VIII. koji ga je i renovirao: zdanje uzdignuto na klisuri je impresivno, a s njega se proteže pogled na cijeli istoimeni grad te rijeku. U njegovoj arhitekturi i uređenju jasno se vidi klasična podjela na krila dvorca - onog za javni život, rasprave, državnička primanja te ples, kao i onog za privatni život sa spavaćim sobama kralja i njegove supruge Ane od Bretanje. Tragove talijanske renesanse u dvorcu je prvi ostavio umjetnik Pacello da Mercogliano, i to u dizajnu golemog vrta koji okružuje dvorac s unutarnje strane. Charles VIII. je bio profinjen eklektik koji je obožavao ljepotu te rado skupljao sve očaravajuće umjetnine koje je vidio na svojim putovanjima, što se odražava u dvorcu. Ipak, zdanje je popularnije po Leonardu da Vinciju koji je u dvorcu provodio astrofizička istraživanja i radio na svojim izumima. U tom je gradiću umjetnik i umro, zbog čega je u kapeli St. Huberta u sklopu dvorca Amboise njegov grob.

Chenonceau
Dvorac Chenonceau na obalama rijeke Cher počeo je 1515. godine graditi financijer Thomas Bohier po uzoru na dvorac Chambord francuskog kralja Francoisa I. Dvorac je kasnije pripao ljubavnici kralja Henrika II. – Diani de Poitiers, velikoj pokroviteljici umjetnosti, koja je gradnju mosta na lijevoj strani rijeke povjerila Philibertu de l'Ormeu (između 1555. i 1559. godine). Galeriju iznad mosta dodala je Henrikova žena Katarina de Medici, koja je nakon smrti svoga muža prisilila Dianu da joj ustupi zgradu. Gradio ju je Jean Bullant nakon 1576. godine, i upravo je ova galerija u produžetku glavne zgrade iznimno i originalno rješenje velike dvorane koja ima prozore s obje strane rijeke. Ova galerija je, poput glavne zgrade, također u obliku pravokutnika s okruglim ugaonim kulama. Ona ima dugačko i usko prizemno krilo što skupa s mostom natkriljuje rijeku.  Chenonceau je, nakon Versaillesa, najposjećeniji dvorac u Francuskoj.

Blois

Čuveni dvorac koji je stoljećima bio vezan za povijest francuskih kraljeva. Nalazi se u centru grada Blois, a građen je u razdoblju od trinaestog do sedamnaestog stoljeća. U ovom dvorcu je nadbiskup Rema blagosiljao Ivanu Orleansku prije nego što je ona krenula u oslobađanje Orleansa. Kralj Luj Filip ga je 1841. proglasio za spomenik kulture, i pretvoren je u muzej.

Chambord

Iako je nekada bio tek obična lovačka kabina u šumi, Dvorac Chambord (Château de Chambord) je pretvoren u najveći dvorac iz loirske skupine, šest puta veći od ostalih, sa 440 soba, 84 stepenice, 365 kamina, parkom i šumom od 4563 ha, te 33 km velikih zidova koji ga okružuju. Izgradnja ovog renesansnog dvorca je započela 1519. godine, a naručio ga je francuski kralj Franjo I, apsolutni vladar Francuske koji je htio (po ko zna koji put) demonstrirati svoju moć tako što će izgraditi ogroman ‘lovački dom’, tačnije veličanstveni dvorac koji će mu služiti kao odmaralište. Sama arhitektura dvorca, kojeg je djelomično projektirao Leonardo da Vinci koji je tada živio u Francuskoj pod kraljevom zaštitom, nikoga ne ostavlja ravnodušnim, pa čak ni najmoćniji čovjek tog doba – Karlo V., car Svetog Rimskog Carstva nije mogao kriti svoje oduševljenje prilikom posjete Chambordu.

Ovaj netaknuti dragulj koji se krije u sred velike šume i danas oduševljava i ostavlja bez daha sve one koji ga posjete (700.000 turista u 2007. godini). Za turističke posjete je otvoreno čak 80 soba, a tu je i prilika da se popnu na krov i uživaju u fantastičnom pejzažu u kojem je nekada uživao i najmoćniji čovjek Francuske.

Villandry

U dvorac Villandry, koji je u prvoj polovici 16. stoljeća sagradio Jean le Breton, ministar financija Franje I., utkano je sve iskustvo renesansnih graditelja jer je to posljednji u nizu velikih dvoraca Loire sagrađenih u tome razdoblju. Njegova uzvišena intimistička arhitektura daje mu sasvim osobitu notu humanosti, to je mjesto na kojemu se posjetitelj odmah osjeti počašćen što ima sreću biti ondje. Šest vrtova Villandryja, s domišljatim sustavom navodnjavanja, tvore neku vrstu raznobojnoga mozaika koji se nalazi u središtu intenzivne, eklektične i koherentne aktivnosti. Protežu se na pet hektara i istodobno su mjesto za susrete i šetnje u kojima uživaju turisti svih nacionalnosti, mjesto na kojemu se uzgaja cvijeće i prvorazredno povrće koje se prodaje na teglenicama, mjesto za ispitivanje bioloških tehnika uzgoja, ali i entomološka promatranja i zaštitu ptica... Tome obilju plodova prirode koji se dijele s posjetiteljima valja dodati pedagoški rad mladoga vlasnika i njegovih osam vrtlara. U Villandryju se školarci, nastavnici i istraživači dočekuju poput kneževa, jer tajne vrtlarstva ne čuvaju se za sebe, nego se prenose dalje i razmjenjuju. Jednako vrijedi i za unutrašnjost dvorca. Skromno se povukavši u jedno krilo sagrađeno u klasičnome razdoblju, vlasnik je sve renesansne odaje dvorca, zajedno s namještajem i zbirkama španjolskih slika, prepustio posjetiteljima. Uvečer posjetitelji mogu šetati diveći se zalasku sunca i uživati u osvijetljenim vrtovima, a zatim i u čaroliji noći jer ovo poetično mjesto uvijek ostaje pogodno za sanjarenje.

Fontainebleau

Raskošni dvorac smješten u okolici francuske prijestolnice, u središtu šarmantnoga gradića Fontainebleaua, stoljećima je bio rezidencija francuskih vladara, od kojih su mnogi bili poznati po svojoj sklonosti ekstravaganciji i neumjerenosti. Čak tisuću i pet stotina soba, koliko ih se nalazi unutar kraljevskih zgrada, te pomno uređeni vrtovi i parkovi jedni su od najvažnijih i najprestižnijih svjedočanstava turbulentne francuske povijesti, ali i razvoja umjetnosti, zbog čega je ovaj golemi kompleks 1981. godine uvršten na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine.

Fakultativni sadržaji i ulaznice

 • paket ulaznica za 7 dvoraca (Chaumont-sur-Loire, Amboise, Chenonceau, Villandry, Chambord, Blois, Fontainebleau): 119 € (896,61 kn) za odrasle; 59 € (444,54 kn) za mlađe od 18 godina, djeca mlađa od 6 godina ostvaruju besplatan ulaz u dvorce. Plaćanje prilikom rezervacije putovanja.
 • plovidba brodom rijekom Cher: 10 € (doplata na licu mjesta)

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

Kategorizacija hotela u Francuskoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora.
Opći uvjeti odgovornog organizatora: https://www.palma-travel.hr/opci-uvjeti/

Cijene i uvjeti:

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 

 • Uto, 18. LIP 2024 - Sub, 22. LIP 2024   1.199,00€

   

 

 • prijevoz zrakoplovom Croatia Airlines na relaciji Zagreb – Pariz – Zagreb u ekonomskoj klasi
 • pristojbe zračnih luka
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • 4 noćenja s doručkom u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama u gradovima Tours i Nevers
 • boravišnu pristojbu
 • prijevoz autobusom visoke turističke klase tijekom ture
 • transfere od/do zračne luke Pariz Charles-de-Gaulle (CDG)
 • razglede prema programu
 • posjet trogloditskim vinskim podrumima u Vouvrayu i degustacija vina
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku cijelo vrijeme ture
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
 • doplata za jednokrevetnu sobu 225 € (1.695,26 kn)
 • doplatu za povratni priključni let iz Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra: 65 € (489,74 kn) po osobi ili za samo jedan smjer 45 € (339,05 kn) - raspoloživost i potvrda letova na upit
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • fakultativne sadržaje
 • putno osiguranje te troškove osobnih narudžbi

 

Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.