Beč, Bratislava i Budimpešta iz Splita

02.03.2023.

BEČ, BRATISLAVA, BUDIMPEŠTA iz Šibenika BEČ, BRATISLAVA, BUDIMPEŠTA iz Šibenika BEČ, BRATISLAVA, BUDIMPEŠTA iz Šibenika BEČ, BRATISLAVA, BUDIMPEŠTA iz Šibenika BEČ, BRATISLAVA, BUDIMPEŠTA iz Šibenika BEČ, BRATISLAVA, BUDIMPEŠTA iz Šibenika BEČ, BRATISLAVA, BUDIMPEŠTA iz Šibenika
Polazak
Split, Šibenik
Prijevoz
Autobus
Trajanje
4 dana
Destinacija
Beč, Bratislava i Budimpešta
Min osoba
35
Termini

02.03.2023.

Cijena
od €220,05 (1.658,00 kn)

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: [email protected]

Detaljno o putovanju:
1) četvrtak SPLIT – BEČ

Okupljanje sudionika putovanja Beč, Bratislava, Budimpešta iz Splita na Sukoišanskoj ulici (Split, kružni tok – stanica za prigradske autobuse) u 21 sat. Ukrcaj prtljage u autobus, upoznavanje s vodičem i polazak autocestom prema Sloveniji i Austriji. Ukrcaj putnika moguć je na odmorištima uz autocestu Split-Zagreb. Noćna vožnja uz redovne stanke za odmor.

2) petak BEČ

Po dolasku u Beč obilazimo najposjećeniju znamenitost Austrije – dvorac Schonbrunn. Ovo je ljetna rezidencija velike carske obitelji Habsburg, raskošan i iznimno očuvan dvorac bogate povijesti. Obilazimo unutrašnjost (Imperial tour), uživamo u grandioznosti i predivnom namještaju, ogromnim plesnim dvoranama: ovdje je lako zamisliti kako je bilo živjeti u vrijeme kada su Habsburgovci dominirali Europom. Nakon obilaska šetamo do velebnim parkova, Neptunove fontane i šarmantne Gloriette. U blizini je Palm Haus i Zoološki vrt. Slijedi kraća vožnja do središta grada. Najprije ćemo voziti po legendarnom bečkom Ringu uz kojeg leži Opera, Veliki Muzeji, Carski dvor, Zavjetna crkva i Uranija. Prošetat ćemo preko Novog krila Hofburga, trga Sv. Mihovila do Stupa kuge. Obići ćemo Katedralu i imati slobodno vrijeme za šetnju, predah i ručak. Kasnije popodne odlazimo do hotela. Smještaj u sobe. Noćenje.

3) subota BRATISLAVA – BUDIMPEŠTA

Doručak. Odjava iz hotela. Danas upoznajemo glavni grad Slovačke. Bratislava leži uz Dunav, veliku rijeku i glavnu prometnicu koja povezuje tri glavna grada koja obilazimo na ovom putovanju. Obilazimo Bratislavski hrad, Starogradska vijećnica, Rolandova fontana, Mihaelova vrata, Katedrala sv. Martina, Dvorac i Franjevačku crkvu. Slijedi slobodno vrijeme do 13 sati. Nastavljamo prema Budimpešti. Panoramski obilazak: Cidatela na vrhu brežuljka Gellert, Elizabetin most, Parlament, Stadion, Trg Heroja, Opera, Lančani most. Prošetat ćemo po Vaci utci – središnjoj ulici u gradu. Smještaj u hotel. Noćenje.

4) nedjelja BUDIMPEŠTA – SPLIT

Doručak i odjava iz hotelskih soba. Upotpunjujemo obilazak mađarskog glavnog grada posjetom Budimu: Ribarska utvrda, crkva Matijaša Korvina, Kraljevska palača. Ne propustite kušati najbolje mađarske krempite, prošetatjte, slikajte prepoznatljivu vizuru grada i arhitektonske dragulje Budima. Spuštamo se na peštansku stranu, na Vaci utcu gdje ćete dobiti slobodno vrijeme. Oko 14 sati polazimo prema autocesti, vozimo uz Balaton prema Hrvatskoj. Dolazak na polaznu postaju očekujemo oko 1 sat iza ponoći.

Obilazimo tri velike metropole u srcu Srednje Europe. Sva tri grada povezuje moćni Dunav, legendarna rijeka koja je među najvažnijim prometnicama Starog kontinenta. Otkrijte čari carskog Beča, prisne Bratislave i raskošne Budimpešte. Tri naroda, tri države, tri metropole, a sve ih povezuje jedna obitelj, Habsburgovci koji su vladali više od šest stoljeća. Vjerujemo kako ćete uživati!

Dodatne informacije i upute za pakiranje / boravak

Poštovane putnice i putnici! Evo nekoliko korisnih informacija za Vaše putovanje. Nadamo se da će Vam ove informacije koristiti prilikom pripreme / pakiranja prtljage, kao i tijekom našeg putovanja.

Mjesto okupljanja: Parking za autobuse / autobusna postaja na Sukoišanskoj ulici. Autobus će imati logotip EXPLORA uz vjetrobransko staklo. Putnici koji ukrcaj vrše na ruti putovanja, a uz prethodni dogovor s agencijom, dobit će kontakt broj pratitelja i okvirno mjesto i vrijeme ukrcaja – važno je da budete spremni za ukrcaj 10 minuta ranije od predviđenog vremena dolaska autobusa.

Vrijeme okupljanja: 20:45 sati na polazišnoj postaji.

Autobus: Vaše mjesto je numerirano (popis imena putnika s pripadajućim brojem sjedala u autobusu bit će kod pratitelja skupine tijekom ukrcaja), a prema datumu izvršenja uplate. U autobusu je uputno imati bocu vode, jastuk i dekicu ako ćete spavati tijekom noćne vožnje, jaknu za izlaske na odmorišta, šal ili maramu ili kapuljaču zbog ventilacije / klima uređaja koje koristimo tijekom vožnje, higijenski pribor, hranu (molimo konzumirati izvan autobusa) i sve što mislite da vam je potrebno. Stvari možete ostaviti na sjedalu tijekom stanki na odmorištima i tijekom obilazaka.

Iskrcaj po završetku putovanja vrši se ISKLJUČIVO na polaznoj ukrcajnoj stanici, osim za putnike koji iskrcaj vrše na ruti autoceste.

Novac U Austriji i Slovačkoj je platežno sredstvo EURO. Uputno je imati manje apoene, 5€, 10€ i 20€. Novčanice veće od 50€ mogu uzrokovati nemogućnost razmjene i odbitak pružanja neke usluge ili prodaje. Novce je najbolje deponirati i čuvati odvojeno od putnog dokumenta, a za to su najuputniji novčanici koji se ovjese oko vrata ili male torbe koje se vežu oko struka. U Mađarskoj je platežno sredstvo FORINTA – razmjenu ćete napraviti prema savjetu pratitelja, nikako nemojte mijenjati kod privatnih osoba na ulici.    

Boravišna pristojba U nekim hotelima obvezna je uplata boravišne pristojbe i isključivo se može napraviti na licu mjesta. Radi se o manjim iznosima (1,5 – 3,0 € po osobi po noćenju).

Hrana Doručak u slovačkim i mađarskim hotelima je prosječan. Za obroke tijekom dana postoji određeni broj relativno pristupačnih restorana. Nećete imati problema s odabirom hrane i prevelikim troškovima.

Sigurnost  Molimo uvažite kako džepara ima svugdje i kako je potreban veći oprez nego u Hrvatskoj. Džeparenje je primjetan problem i događa se u sredstvima javnog prijevoza, na ulici (posebno kada je gužva), u kavanama ako torbicu objesite na naslon svoje stolice, u trgovinama ako torbicu odložite dok kupujete, … Lopovi često stvaraju situacije odvlačenja pažnje (svađa dvoje ljudi i naguravanje ili prosjaci na ulici koji su vrlo vješti lopovi), a zapravo tada kradu. Najbolje je putni dokument i novac pohraniti u kofer koji se može zaključati, a sa sobom tijekom dnevnih šetnji imati tek dio novca koji vam je potreban taj dan.

Osiguranje  Putnici koji su prilikom prijave za putovanje zakupili policu dopunskog putnog osiguranja trebaju znati da je zajednička (skupna) polica s popisom putnika i svim pripadajućim podacima kod vodiča putovanja. U slučaju potrebe korištenja police obratite se pratitelju / vodiču. Police se zaključuju 21 dan prije putovanja. Nakon navedenog roka nismo u mogućnosti izdati policu osiguranja od rizika otkaza.

Troškovi ulaznica i izleta: Informativne cijene ulaznica i prijevoza: Dvorac Schonbrunn 20 EUR (ulaznica + rezervacija, Imperial tour), brod po Dunavu u Budimpešti (cca 20 EUR ovisno o broju prijavljenih)

Mobilna telefonija  Kod pozivanja mobilnih ili fiksnih brojeva koristite ovakvo biranje: +385913334444 („+“ ili „00“ je izlaz iz zemlje, „385“ je pozivni za Hrvatsku, brojevi 098, 091, 095 i drugi biraju se bez početne nule). Cijene poziva istovjetne su onoj u domaćoj mreži. Internetski promet može biti limitiran.    Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju.    

Sretan put!

Cijene i uvjeti:
 • 220,00 EUR /1657,59HRK (cijena s popustom) koja vrijedi za one koji cjelokupnu uplatu vrše najkasnije do 21 dana prije polaska na žiro-račun Agencije
   
 • 235,40 EUR /1773,62HRK (redovna cijena) za one koji minimalno 60% cijene uplaćuju prije polaska, a maksimalno 40% plaćaju s odgodom koristeći kreditnu karticu
 • Prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja
 • Smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama na bazi 2 noćenja s doručkom (1 noć u Bratislavi, 1 noć u Budimpešti)
 • Pratitelja skupine tijekom putovanja
 • Osiguranje od profesionalne odgovornosti
 • Polica jamčevine za turističke paket aranžmane.
 • Smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 70,00 EUR /527,42HRK)
 • Skretanja s rute, osobne troškove
 • Ulaznice za lokalitete koji se posjećuju
 • Obroke osim doručka koji je uključen u pansionsku uslugu
 • Usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’
 • Dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage i osiguranje od rizika otkaza: obratite se svom predstavniku prodaje osiguranja ili na [email protected] / uplata isključivo prilikom uplate putovanja)
 • Cijena vrijedi za minimalno 35 putnika / u slučaju manjeg broja putnika prijavljeni putnicu su obvezni uplatiti doplate: za 30-34 putnika 10,00 EUR /75,35HRK, za 25-29 putnika 18,00 EUR /135,62HRK, a za manje od 24 putnika putovanje se ne realizira (izražene doplate su po osobi).

Putni dokument Molimo da na putovanje OBVEZNO ponesete putni dokument kojeg ste naveli u prijavi za putovanje. Bilo bi korisno imati presliku putnog dokumenta (onog dijela s osnovnim podacima i fotografijom) i pohraniti ga odvojeno od ostalih dokumenata. Ovo je samo dodatna sigurnost, a ne obveza, i korisno je u slučaju gubitka ili krađe putnog dokumenta tijekom putovanja.    Prtljaga  Velika putna torba koju ćete odložiti u spremnik autobusa neće Vam biti dostupna tijekom vožnje do odredišta. Sve ono što vam je potrebno (npr. higijenski pribor, jakna, jastuk) ponesete u odvojenoj ručnoj prtljazi.

Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.