Advent u Rimu 4 dana!

Vrijednost više: hotel u centru Rima!

ADVENT  u Rimu! ADVENT  u Rimu! ADVENT  u Rimu!
Polazak
Zagreb/Rijeka
Prijevoz
Autobus
Trajanje
4 dana
Destinacija
Rim
Min osoba
40
Termini

16.12 2021.

Cijena
od €1.390,00 (10.472,96 kn)

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: [email protected]

Detaljno o putovanju:
1. dan ZAGREB/RIJEKA - RIM

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora  u 05:00 sati. Polazak iz Karlovca s benzinske crpke Petrol kod naplatnih kućica u 05:45 sati (okvirno vrijeme, obavezna prijava kod rezervacije programa). Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 07:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Dolazak u Rim. Smještaj u hotel u centru Rima, u blizini Stazione Termini. Prva večernja orijentaciona šetnja gradom s pratiteljem putovanja. Šetnja prema Fontani di Trevi, jednom od najljepših baroknih rimskih simbola,te do Španjolskih stuba, omiljenog okupljališta i jednom od simbola Rima. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan RIM

Doručak. Razgled Rima pješice i javnim prijevozom. Odlazak do čuvenog rimskog Foruma. Na brežuljak Kapitol popet ćemo se poznatim stubištem - Cordonatom za koje je nacrt izradio sam Michelangelo. Ulicom carskih foruma nastavljamo prema Koloseumu - najpoznatijem rimskom simbolu i dalje do Konstantinova slavoluka. U Crkvi sv. Petra u okovima vidjet ćemo Michelangelovog Mojsija, okove kojima je navodno bio okovan sv. Petar te nadgrobnu ploču u obliku medaljona najslavnijeg minijaturista svih vremena, našeg Julija Klovića Croate. Na Trgu Colonna vidjeti ćemo stup Marka Aurelija ukrašen spiralnim reljefima. Vidjeti ćemo Panteon, najbolje očuvanu antičku građevinu i odmoriti se na Trgu Navona na kojoj se nalazi prekrasna Berninijeva barokna fontana Četiri rijeke. Slobodno vrijeme za osobne programe, uživanje u blagdanskom ozračju Rima  ili predbožićni shopping. Noćenje.
 

3. dan RIM - VATIKAN

Doručak. Razgled Rima nastavljamo odlaskom  prema Vatikanu i Trgu sv. Petra gdje ćemo vidjeti Berninijeve kolonade, Baziliku sv. Petra, najveći egipatski obelisk u Rimu i 2 fontane. Slobodno vrijeme za osobne programe, posjet Vatikanskim muzejima, uživanje u blagdanskom ozračju  ili predbožićni shopping. Predlažemo i šetnju poznatom ulicom Via Condotti uz razgledanje izloga talijanske mode, predah uz dobar talijanski capuccino ili fini aperitiv na jednom od baroknih trgova s fontanama, a navečer ćete oko trga Campo dei Fiori ili u četvrti Trastavere moći izabrati jedan od tradicionalnih  restorana za Vašu tipičnu rimsku večeru. Noćenje.
 

4. dan RIM - ORVIETO - RIJEKA/ZAGREB

Doručak. Odlazak iz Rima. Posjet Orvietu - specifičnom srednjevjekovnom mjestu na vrhu vulkanske stijene do kojega se dolazi uspinjačom (žičara uz nadoplatu na licu mjesta). U Orvietu se nalazi jedna od najljepših srednjovjekovnih katedrala, posebice se ističe kapela San Brizio ili izvor vode-bunar San Patrizio. Vožnja kroz Italiju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Povratak u Hrvatsku u kasnim satima.

Rim (talijanski i latinski: Roma) je glavni grad Italije i regije Lacij, te najveća i najnapučenija općina u zemlji. Unutar Rima nalazi se Vatikan, koji je suveren teritorij Svete Stolice. Povijesno središte Rima i Vatikan nalaze se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Grad je i sjedište nekih međunarodnih institucija, kao što su UN-ove institucije: Organizacija za prehranu i poljoprivredu, Međunarodni fond za razvoj poljoprivrede i Svjetski program za hranu. Rim se nalazi u središnjoj Italiji u regiji Lacij, na ušću rijeka Aniene i Tiber. Iako se grad nalazi 24 km od Tirenskog mora, područje grada se proteže praktički do obale, gdje se nalazi okrug Ostia Antica. Najniža visina grada je 13 metara (na Piazzi del Popolo), a najviša 120 metara (Monte Mario). Najstariji muzeji u Rimu su Kapitolski muzeji iz 1471. godine, koji se nalaze na Kapitolu te koji, uz Vatikanske muzeje, sadrže najveće i najvažnije umjetničke kolekcije u gradu...

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz pojedine programe prema informaciji na dan formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Realizacija garantiranih polazaka ovisi o epidemiološkoj situaciji i propisanim mjerama.Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između jednog i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi. Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Vatikanski muzeji: posjet muzejima je individualan. Ulaznica za Vatikanske muzeje je 17 EUR + 4 EUR rezervacija + 7 EUR audio guide  po osobi ( informativna cijena koja može biti podložna promjeni, preporučujemo rezervaciju putem interneta). Ulaznica za muzeje ima određenu fiksnu satnicu ulaza. Na dane državnih praznika i nedjeljom radno vrijeme muzeja može biti izmjenjeno ili muzeji mogu biti zatvoreni. Putnici koji žele posjetiti muzeje na ovom programu  će se morati odvojiti od grupe u razgledu Rima  da bi obavili individualan posjet muzejima.

Koloseum: posjet Koloseumu je individualan, za vrijeme razgleda spomenik se razgleda izvana. Ulaznica za Koloseum je 16 EUR po osobi (informativna cijena koja može biti podložna promjeni, preporučujemo rezervaciju putem interneta). Ulaznica za Koloseum vrijedi 2 dana za jednokratni ulaz  i uključuje i ulaz u Rimski forum. Program razgleda na ovom putovanju je intenzivan, putnici koji žele posjetiti Koloseum i Rimski forum iznutra morati će se tijekom razgleda odvojiti od grupe i odustati od dijela razgleda Rima  da bi obavili individualan posjet.

Cijene i uvjeti:

FIRST MINUTE CIJENA: 1.390,00 KN

REDOVNA CIJENA: 1.490,00 KN

Rok za prijavu: 7 dana prije puta

• prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
• smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* na centralnom položaju u Rimu, zona Stazione Termini
• turističkog pratitelja tijekom putovanja
• razglede prema programu
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana
 

• moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: 590 kn
• ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne spomenike
• u Rimu se razgled obavlja pješice i javnim prijevozom tako da je potrebno kupiti karte za metro: pojedinačna vožnja 1,50 EUR, dnevna karta 7 EUR
• žičaru do Orvieta – 2,60 EUR po osobi
• boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta, na recepciji (4 -6 EUR po osobi i danu, točna obavijest u završnom pismu)
• putno osiguranje

Popusti: Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 5% popusta.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
 

Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.