TAJLAND-KAMBODŽA-VIJETNAM - garantirani polazak!

Bangkok, Kanchanaburi, Siem Reap, Phnom Penh, Ho Chi Minh city

TAJLAND-KAMBODŽA-VIJETNAM - 13 dana TAJLAND-KAMBODŽA-VIJETNAM - 13 dana TAJLAND-KAMBODŽA-VIJETNAM - 13 dana TAJLAND-KAMBODŽA-VIJETNAM - 13 dana TAJLAND-KAMBODŽA-VIJETNAM - 13 dana TAJLAND-KAMBODŽA-VIJETNAM - 13 dana TAJLAND-KAMBODŽA-VIJETNAM - 13 dana TAJLAND-KAMBODŽA-VIJETNAM - 13 dana TAJLAND-KAMBODŽA-VIJETNAM - 13 dana TAJLAND-KAMBODŽA-VIJETNAM - 13 dana TAJLAND-KAMBODŽA-VIJETNAM - 13 dana TAJLAND-KAMBODŽA-VIJETNAM - 13 dana TAJLAND-KAMBODŽA-VIJETNAM - 13 dana TAJLAND-KAMBODŽA-VIJETNAM - 13 dana
Polazak
Zagreb
Prijevoz
Avion
Trajanje
12 dana
Destinacija
Tajland, Kambodža, Vijetnam
Min osoba
10
Termini

24.01. - 05.02.2024. 

Cijena
od €1.690,00 (12.733,31 kn)

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: [email protected]

Detaljno o putovanju:
1.DAN (24.01.) ZAGREB – ISTANBUL – BANGKOK

Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Zagreb 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova Turkish airways u 20:00h za Istanbul. Po dolasku u Istanbul 00:15h, nastavak leta Turkish airways u 01:55h za Bangkok. Obroci tijekom leta. Noćni let.

2.DAN (25.01.) BANGKOK

Slijetanje u Bangkok predviđeno je u 15:20h po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta, te slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel 4* u centralnom dijelu. Nakon kraćeg odmora predlažemo odlazak na večeru u lokalni restoran gdje ćete imati priliku isprobati tri slijeda jela lokalne Thai kuhinje. Nakon uživanja u popularnim delicijama imate slobodno vrijeme da se opustite na popularnoj masaži nogu. Noćenje.

3.DAN (26.01.) BANGKOK – CITY TURA

Nakon doručka predlažemo odlazak na razgled grada i velike palače. Tura uključuje tri najneobičnija budistička hrama u Bangkoku: Wat Trimitr sa svojim neprocjenjivim zlatnim Buddhom (5 i pol tona čistog zlata); Wat Po, najprostraniji hram u Bangkoku, sa svojim divovskim Buddhom koji se klanja i kraljevskim Chedijima; Wat Benjamaborpitr, hram od bijelog mramora, jedan od najljepših primjeraka Thai arhitekture. Posjet Kraljevoj Palači, jedan je od najljepših primjeraka antičkog sijamskog dvora. Nekad je bila rezidencija kraljeva Bangkoka. Ovdje ćete vidjeti palače koje su korištene za različite prigode: Pogrebna palača, Palača za primanja, Dvorana s prijestoljem, Dvorana za krunjenje, Kraljevska kuća za goste i Wat Phra Keo, prekrasan smaragdni Buddhin hram. Slijedi panoramski razgled Kineske četvrti te razgled tržnice cvijeća i začina Pak Klong Talad. Odlazak na zajednički ručak u lokalni restoran uz Chao Phraya rijeku. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. U večernjim satima predlažemo posjet sky baru Sirocco poznatom po scenama iz filma ”Hangover 2″. Predlažemo odlazak sa Tuk Tukovima da doživite jedinstvenu vožnju po ulicama Bangkoka do Sky bara. Mogućnost Gala večere na 64.katu sa pogledom na cijeli grad. Slobodno vrijeme. Noćenje.

bk

4.DAN (27.01.) BANGKOK –KANCHANABURI – BANGKOK

Nakon ranog doručka predlažemo izlet u Kanchanaburi. Naša prva stanica bit će Train market, jedinstveni market koji se odvija svakodnevno na redovnoj željezničkoj prugi. Tamo možete isprobati čuveni Durian, voćku koja ima intenzivan miris zbog kojeg je zabranjena u većini zatvorenih prostora. Slijedi posjet plutajućoj tržnici gdje se 1h možete voziti po rijeci u tradicionalnim brodićima. Opustite se u tradicionalnom šopingu iz brodića i isprobajte tradicionalne palačinke od banane u kokosovom listu. Nakon kraće stanke slijedi nastavak vožnje do mosta na rijeci Kwai. Putem ćete imati priliku okusiti egzotična lokalna voća kao što su Dragon Fruit, Lychee, JackFruit, Mangosteen, Pomelo, Rambutan i druge. Slijedi panoramska vožnja uz spomen područja na II. svjetski rat; groblje na kojem je pokopano gotovo 7.000 ratnih zarobljenika. Odlazak na zajednički ručak u buffet restoran koji se nalazi na rijeci Kwai, a potom slijedi kratki razgled mosta. Nakon posjete odlazak u utočište slonova koje je u vlasništvu naše lokalne agencije i koja se brine o sedam predivnih slonova. Ova farma je jedna od rijetkih koja ne koriste kuke i košare za jahanje na slonovima. Moguće je kupanje i hranjenje slonova. Pokažite kakvi ste kulinarski znalci u pripremi Sushi rolls-a za slonove. Povratak u hotel u večernjim satima. Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.

plutajuca

5.DAN (28.01.) BANGKOK – SIEM REAP

Nakon doručka odjava iz hotela, vožnja autobusom do Kambodžanske granice, nakon carinskih formalnosti i ishođenja vize nastavak putovanja prema Siem Repu. Prijava i smještaj u hotelu 4* u centru grada. Slobodno vrijeme za odmor. Posjet noćnog marketa. Noćenje.

6.DAN (29.01.) SIEM REAP – ANGKOR WAT

Nakon doručka predlažemo odlazak do veličanstvenog „grada hramova“ Angkor Wat, remek-djela kmerske arhitekture – jednog od najfascinantnijih i najvećih vjerskih spomenika na svijetu, smještenog usred kambodžanske džungle. Angkor Wat je najznačajniji simbol Kambodže i nalazi se na državnoj zastavi. Sagrađen je u periodu između 9. i 13. stoljeća kao mauzolej kralju Suryavarmanu II, a više od 1000 do sada otkrivenih hramova prostire se na prostoru od oko 42 kvadratna kilometra. Ulazak u nekadašnji kraljevski grad Angkor Thom s kompleksom budističkih hramova kroz prekrasna Južna vrata. Slijedi razgled veličanstvenog hrama Bayon ukrašenog sa 200 gigantskih likova misterioznih izraza lica i zagonetnih osmijeha, potom odlazak do „palače raja“ Baphoun, visoke stepenaste piramide Phimeanakas, takozvane «terase slonova» koja je služila za kraljeve audijencije, a naziv je dobila po reljefima slonova koji se nalaze na njezinom istočnom dijelu. Poslijepodne razgled Angkor Wata. Na kraju dana moći ćete uživati u očaravajućem zalasku sunca. Povratak u hotel. U večernjim satima posjet ulice sa pubovima. Noćenje.

angkoe

7. DAN ( 30.01.) SIEM REAP – LOKALNA SELA – PHNOM PENH

Nakon doručka predlažemo obilazak lokalnih sela sa Tuk tukovima, posjet farme krokodila, lokalnog sirotišta, te plutajućeg sela. Na ovom izletu se upoznaje pravi život lokalnog stanovništva, kako se živi u manjim mjestima, daleko od razvijenih turističkih mjesta. Slobodno vrijeme za ručak. Nakon doručka slijedi vožnja autobusom prema glavnom gradu Kambodže, Phnom Penh. Po dolasku prijava i smještaj u hotel 4* u centru grada. U večernjim satima večernja šetnja sa pratiteljom putovanja uz rijeku Mekong. Noćenje.

8.DAN (31.01.) PHNOM PENH

Nakon doručka predlažemo obilazak grada, tura uključuje hram Wat Phnom, stari zatvor, muzej i spomen područje na žrtve genocida. Wat Phnom originalni hram datira iz 1372 godine, te ga je dala sagraditi bogata gospođa imena Penh koja je našla kolekciju statua Buda na obali rijeke te ih je odlučila smjesti na brežuljku koji se zove Phnom, odakle potiče i ime grada. Wat Phnom, nazvan i planinski hram, budistički je hram i najviši vjerski hram u gradu. Posjetite sramotnu Tuol Sleng srednju školu, koji je uključen u S-21 logoru. U ovoj srednjoj školi u srcu grada odvijale su se strahote režima Crvenih Kmera. To je bio zatočenički centar za zatvorenike režima, gdje su zatočenici mučeni i pogubljeni.

IMG_1766Škola je sada Tuol Sleng Genocid muzej i nakon što ćete razgledati muzej, otkrit ćete brutalnost Crvenih Kmera dokumentirani na fotografijama, uključujući i instrumente mučenja. Zatim ćete posjetiti Choeung ek, jedan od najpoznatijih mjesta pogibije. The Killing Fields su nekoliko mjesta u Kambodži gdje je masa ljudi poginula od strane Crvenih Kmera. Choeung Ek je bio dom velikih grobova koje su ispunili s tijelima sa Tuol Slenga. Veliki Stup (svetište) popunjeno s više od 8.000 ljudskih lubanja djeluje kao spomen i strašan podsjetnik na zločine u ratu. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme za ručak. Predlažemo individualni posjet Kraljevskoj palači sa srebrnom pagodom. Ime je dobila jer joj je cijeli pod popločen s 5.000 srebrenih pločica. Palača je iz 1866.godine i to je zadnja palača sagrađena za vrijeme francuskog kolonijalnog perioda. Srebrna pagoda je originalnog imena Wat Pakeo – hram smaragdnog Bude. U hramu ćete vidjeti kolekciju Buda u zlatu, srebru, kristalu i bronci. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9.DAN (01.02.) PHNOM PENH – HO CHI MINH

Nakon doručka slijedi vožnja do vijetnamske granice, nakon carinskih formalnosti nastavak putovanja prema Ho Chi Minhu. Prijava i smještaj u hotelu 4* u centru grada. Nakon kraćeg odmora predlažemo avanturističku vožnju Tin Tinom, tradicionalna trokolica, gdje sjedite na prednjem dijelu trokolice u udobnoj sjedalici, dok vozač pedala kroz Ho Chi Minh City. Uživajte u znamenitostima, zvukovima i mirisima grada. Sama vožnja je avantura jer se nalazite u gradu u kojem je registrirano preko 9 milijuna skutera, opustite se i uživajte u ovom urbanom kaosu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

10.DAN (02.02.) HO CHI MINH – CU CHI TUNELI

Nakon doručka predlažemo posjetu Cu Chi tunela koji su se koristili za vrijeme Vijetnamskog rata između sjevera i juga . Ova zamršena mreža tunela je bila izgrađena kako bi zaštitili otpora Viet Minh snaga i francuskog bombardiranja, a kasnije je korištena od strane Viet Cong kao strateška baza zbog blizine južnog dijela Ho chi minha. U tunelima su smještene škole, bolnice, kuhinje i vojne ratne sobe. Vijetnamski Vlada sačuvala je oko 75 km tunela kao memorijalni park. Nakon lokalnog ručka povratak u Ho Chi Minh te posjet ratnog muzeja, Muzej prikazuje staru vojnu opremu i druge srodne predmete iz Vijetnamskog rata, uključujući neke veće izloške, uključujući F5A borca i UH1-Huey helikopter. Nastavak vožnje do Palače ponovnog ujedinjenja, prethodno poznata kao predsjednička palača, pogled na službenu Južnu vijetnamsku predaju na 30. travnja 1975. Slijedi posjet katedrale Notre Dame i Glavne pošte, dva primjera francuske kolonijalne arhitekture. Slobodno vrijeme. Noćenje.

11.DAN (03.02.) HO CHI MINH – DELTA MEKONGA

Nakon doručka, predlažemo odlazak na Deltu Mekonga. Vožnja po rijeci s pogledom na brojne rukavce i kanale rijeke Mekong. Posjetit ćemo lokalno seosko imanje na kojem se nalazi mali pogon za izradu proizvoda od kokosa. Imat ćemo priliku kušati tropsko sezonsko voće, tradicionalni čaj, te uživati u lokalnoj glazbi. Povratak u grad, odlazak do Kineske četvrti s hramom Thien Hau i Binh Tay tržnicom. Slobodno vrijeme. U večernjim satima posjet Ben Thanh marketa, gdje možete vježbati svoje jezične vještine pregovaranja za suvenire, odjeću i začine. Noćenje.

12.DAN ( 04.02.) HO CHI MINH– ISTANBUL

Nakon doručka, slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku. U poslijepodnevnim satima slijedi transfer u zračnu luku, prijava na let za Istanbul u 21:40h. Obroci tijekom leta. Noćni let.

13.DAN ( 05.02.) ISTANBUL – ZAGREB

Po dolasku u Istanbul u 05:00h, nastavak leta u 08:10h za Zagreb. Dolazak u Zagreb predviđen je u 08:20h po lokalnom vremenu.

 • putovnica mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od izlaska iz zemlje
 • na svim izletima imamo uključeni ručak (osim u Kambodži), privatne transfere, lokalne vodiče na engleskom jeziku, ulaznice za mjesta posjeta
 • kalkulacije cijena su rađene prema cjeniku i uvjetima lokalnih agencija zaključno s 10.01.2023.
 • izleti se rezerviraju i plaćaju u Hrvatskoj najkasnije 15 dana prije putovanja
Cijene i uvjeti:

First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 1.690,00 € + zrakoplovne pristojbe 398 eura (obavezno kod prijave)

 • avionske karte Zagreb – Bangkok, Ho Chi Minh– Zagre12.733,00
 • smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* s doručkom
 • transferi od/do hotela iz zračnih luka Bangkok i Ho Chi Minh
 • prijevoz Bangkok – Siem Reap – Phnom Penh – Ho Chi Minh
 • organizacija putovanja i pratitelj putovanja iz hrvatske tijekom cijelog putovanja
 • zrakoplovne pristojbe 398 eura (obavezno kod prijave)
 • viza za Tajland 35 eura ( putnici apliciraju za online vizu preko Thai ambasade)
 • viza za Kambodžu – 30 USD pri ulasku u Kambodžu ( potrebna jedna slika kao iz putovnice)
 • viza za Vijetnam – 85 eura ( posreduje agencija)
 • nadoplata za jednokrevetnu sobu 390 eura
 • putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate)
 • izleti : tura u Bangkoku 73 eura, Kanchanaburi 92 eura, Angkor Wat tura 73 eura, Lokalna sela sa Tuk Tukom 33 eura, Phnom Penh city tura 52 eura, Ho Chi Minh tura s rikšama 30 eura, Cu Chi tuneli i city tura 55 eura, delta Mekonga 55 eura
Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.