Odmor na Baliju!

Odmori 10 dana na otoku jednostavnosti, sklada i ravnoteže :)

ODMOR NA BALIJU – 10 dana / 7 noći - RASPRODANO ODMOR NA BALIJU – 10 dana / 7 noći - RASPRODANO ODMOR NA BALIJU – 10 dana / 7 noći - RASPRODANO ODMOR NA BALIJU – 10 dana / 7 noći - RASPRODANO ODMOR NA BALIJU – 10 dana / 7 noći - RASPRODANO ODMOR NA BALIJU – 10 dana / 7 noći - RASPRODANO ODMOR NA BALIJU – 10 dana / 7 noći - RASPRODANO ODMOR NA BALIJU – 10 dana / 7 noći - RASPRODANO ODMOR NA BALIJU – 10 dana / 7 noći - RASPRODANO
Polazak
Zagreb
Prijevoz
Avion
Trajanje
10 dana
Destinacija
Bali
Min osoba
10
Termini

03.01.2024.

Cijena
od €1.700,00 (12.808,65 kn)

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: [email protected]

Detaljno o putovanju:
1. DAN: ZAGREB – ISTANBUL

Dolazak u Zračnu luku Franjo Tuđman u Zagrebu te prijava na let 2 h prije, u 18:00 h. Slijedi polazak u 20:00 h prema Istanbulu. 

2. DAN 4.1.: ISTANBUL-BALI/UBUD

Dolazak u Istanbul predviđen u 00:10 h. Slijedi nastavak leta u 01:50 h prema Denpasaru. Slijetanje u Denpasar u 19:15 h (lokalno vrijeme). Nakon carinskih formalnosti na izlazu će vas dočekati lokalni agent s tablom Mondo travel/Panorama Tours. Nakon provjere imena svih putnika primit ćete paket dobrodošlice I sve potrebne informacije vezane uz vaš boravak na Baliju. Transfer do hotela Om Ham Retreat 4* u Ubudu. Smještaj u hotel, noćenje.

3. DAN 5.1.:BALI/UBUD

Doručak. Dan slobodan za jogu (9h-10h), kupanje u bazenu, sunčanje, opuštanje ili samostalno otkrivanje otoka. Predlažemo da istražite i kako živi lokalno stanovništvo. Zbog snažnog utjecaja hinduizma, hramovi, palače ali i obične obiteljske kuće na Baliju danas imaju ista arhitektonska pravila i filozofiju. Prostor mora odgovarati kozmičkom redu. Tipična balijska obitelj danas živi u prostoru okruženom visokim zidinama. Unutar dvorišta nalazi se desetak različitih kućica. Neke su kućice za ljude, neke za rižu, neke za bogove.  Noćenje.

4. DAN 6.1.: BALI/UBUD/KINTAMANI/MOUNT BATUR/TAMPAKSIRING

Nakon doručka odlazak na izlet. Bali je poznat po svojim tradicionalnim plesovima. Prva stanica na ovom izletu je uživanje u vještom plesu balijskih plesača. Nakon toga ćete doživjeti umjetnost izrade srebra i obrade drva. Put se nastavlja prema Kintamaniju, gdje ćete vidjeti prekrasno jezero Batur te aktivni vulkan Mount Batur. Nakon kratke stanke nastavak puta prema Tampaksiring, „Izvor Mladosti“. U ovom hramu nalazi se voda koja se koristi za razne vjerske hinduističke obrede. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN 7.1.: BALI/UBUD

Doručak. Jutro započnite opuštanjem uz sat joge (9h-10h). Potražite sklad između tijela i duha, harmoniju estetike i forme te vaš unutarnji mir. Dan slobodan za kupanje, sunčanje, opuštanje ili samostalno otkrivanje otoka. Predlažemo da isprobate tradicionalnu kuhinju otoka. Hrana na Baliju je nešto drugačija od Indonezijske hrane. Glavna svakodnevna hrana je riža uz povrće i male količine ribe ili mesa. Začini se uvijek koriste. Turisti rijetko kad uživaju u pravim poslasticama jer se često ne poslužuju u hotelima i restoranima. Na nekoj od tržnica isprobajte Babur ayam (kaša od riže s piletinom),  Lontong (riža kuhana na pari, smotana u list banane), nacionalno jelo Nasi campur (riža kuhana na pari s izborom mesa, povrća, tofua, tempeha i vrućeg sambala). Svakako isprobajte najpoznatije voće-durian. Groznog je mirisa ali savršenog okusa.  Zbog nesnosnog mirisa zabranjeno ga je unositi u pojedine hotele i u avion. Noćenje u hotelu.

6. DAN 8.1.: UBUD/CELUK/BATUBULA/ NUSA DUA, BENOA

Doručak. Odjava iz hotela. Bali je poznat kao raj za shopping. Ne znate gdje biste kupili kvalitetne suvenire? Na putu do hotela na plaži vodimo vas na izlet kreiran isključivo za shopping. Pogledat ćemo umjetnička djela u selu Mas i Ubudu poznatom po svojim galerijama i remek djelima tradicionalne i moderne umjetnosti. Potražite ručno izrađene suvenire u selu selu Celuk poznatom po proizvodnji srebra i zlata ili pak selu Batubula poznatom po klesarskoj umjetnosti. Dolazak u hotel Nikko Bali Benoa 5*. Smještaj u sobe, noćenje.

7. DAN 9.1.: BALI/MOUNT AGUNG/BESAKIH/BUKIT JAMBUL/PENGLIPURAN/KERTA GOSA/HOTEL BENOA

Nakon ranog doručka odlazak na izlet do istočnog djela otoka kojim dominira planina Mount Agung (3142m). To je najsvetiji i najviši vulkan na Baliju koji je eruptirao 1963. g. Izgrađen na obroncima vulkana, Besakih hram je najvažniji i najstrašniji za hindu populaciju Balija. Zovu ga i „Majka“ hramova. Stati ćemo i kod Bukit Jambul, kako bismo uživali u pogledu na prekrasnu dolinu. Ovdje ćemo se malo odmoriti i iskoristiti priliku za ručak.  Na putu prema istočnom dijelu Balija moći ćete upoznati tradicionalno selo Penglipuran. Selo je jedinstveno zbog drugačije strukture društvene zajednice koja datira iz 16.st. Na povratku ćemo posjetiti Palaču pravde po imenu „Kerta Gosa“ u Klungkungu. NAPOMENA: Preporučamo da za posjet Besakih hramu ponesete i  odjenete tradicionalni sarong (tradicionalna duga marama/pareo koja prekriva donji dio tijela). Povratak u hotel. Noćenje.

8. DAN 10.1. BALI/ /NUSA DUA

Doručak. Dan slobodan za vježbanje joge (9h-10h), kupanje, sunčanje, opuštanje ili odlazak u prirodu.  Bujno, zelenilo prožima sve kutke Balija. Naselja su prožeta prirodom, svježa voda slijeva se niz terasasta polja, kroz hramske nasade i gradske šume prepune majmuna. Svako rižino polje ili šumski puteljak ima oltar i kapelicu posvećenu nekom bogu s hinduističkog panteona. Noćenje.

9. DAN 11.1.: BALI/NUSA DUA/DENPASAR-ISTANBUL

Doručak. Odjava iz hotela do 12:00 h (stvari možete ostavit u prostoriji za prtljagu blizu recepcije hotela). Slobodno vrijeme za uživanje na plaži. Obavijest o vremenu transfera do zračne luke Denpasar prmit ćete od lokalnog agenta. Po dolasku u zračnu luku priprema i prijava za let prema Istanbulu s polaskom u 21:25 h. 

10. DAN 12.1.: ISTANBUL-ZAGREB

Slijetanje u Istanbul u 05:40 h. Slijedi let za Zagreb u 08:15 h. Predviđen dolazak u Zagreb u 08:25 h.

Bali je jedno od najomiljenijih spa odredišta na svijetu. Viseći vrtovi, terasasta polja, svježa organska hrana, satovi meditacije i joge vaše će putovanje učiniti nezaboravnim. Pronađite ravnotežu između svjetovnih užitaka i duhovne posvećenosti. Otkrijte kako su Balijci (potomci umjetnika, aristokrata i svećenika) unatoč izazovima modernog društva uspjeli zadržati ravnotežu i smirenost na otoku. Krajolik Balija čine rižina polja, bujno zelenilo koje prožima sve kutke Balija, terasasta polja i mnoštvo hramova ostavit će vas bez daha…

LET:

TK1056  03JAN  ZAGIST 2000 0010
TK  66    04JAN  ISTDPS  0145 1855
TK  67    11JAN  DPSIST  2125 0540
TK1053  12JAN  ISTZAG 0815 0825

Prtljaga: 1 kom 30 kg predane prtljage + 1 kom 8 kg ručne prtljage

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

 • viza po dolasku na Bali USD 35.00/osobi-plaćanje na licu mjesta (moguće je platiti u Eur, USD, lokalnoj valuti ili karticama Mastercard, Visa)
 • putovnica mora vrijediti mnimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju
 • !!!prije početka putovanja potrebno je ispuniti:  https://ecd.beacukai.go.id/

Više detalja: https://www.indonesia.travel/tw/en/news/latest-travel-regulations-to-enter-bali

DODATNO:

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimalno 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili nas o uplati obavijestite e-mailom kako bismo je evidentirali te vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, vaša rezervacija nije potvrđena! Završno pismo poslat ćemo 48 sati prije putovanja. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana, putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

 • gotovina, internet bankarstvo

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Sukladno ZPUT-u Agencija je s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Zagreb temeljem Ugovora o osiguranju od dana 14.09.2023. ugovorila: osiguranje jamčevine za slučaj nesolventnosti koje omogućava Ugovaratelju/Putniku neposredno ostvarivanje prava iz jamčevine od osiguravajućeg društva pod brojem police 45 - 7002936394 te osiguranje od odgovornosti za štetu koju Agencija prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza iz Ugovora pod brojem police 11 - 7002936569. U slučaju nastanka osiguranog slučaja Ugovaratelj/Putnik je dužan na najbrži način kontaktirati osiguravatelja UNIQA osiguranje d.d. Zagreb. Ovo vrijedi kao potvrda o osiguranju za slučaj stečaja ili platne nemogućnosti Agencije i osiguranju od odgovornosti.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn

BROJ PUTNIKA: Minimalni broj: 10

ODGOVORNI ORGANIZATOR:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti

Cijene i uvjeti:
 • 14.11.2023. GARANTIRANO 1,620 € / 12,205.89 kn

DOPLATE I POPUSTI:

Obavezna doplata: 

 • Pristojbe zračnih luka podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja karte.

Doplata:

 • doplata za jednokrevetnu sobu: 400 Eur/3.013,80 kn
 • doplata po želji za dodatne satove joge: 25 Eur/188,36 kn osoba/sat
 • dodatne usluge, obroke i izlete ukoliko drugačije nije navedeno
 • pratitelja putovanja: ukoliko bude prijavljeno min. 11 putnika uz doplatu od 250 Eur/1.883,63 kn
 • putno osiguranje (preporučamo)
 • prijevoz zrakoplovom iz Zagreba u ekonomskoj klasi (aviokompanija Turkish Airlines))
 • transfer od zračne luke Denpasar do hotela i natrag,
 • smještaj u hotelu 4* u Ubudu na osnovi 4 noćenja s doručkom i 3 noćenja s doručkom u hotelu 4* na plaži u Nusa Dui,
 • sve razglede prema programu, 1 sat joge po osobi
 • uslugu lokalnog agenta na destinaciji i troškove organizacije putovanja
 • dodatne usluge, obroke i izlete ukoliko drugačije nije navedeno
 • pratitelja putovanja: ukoliko bude prijavljeno min. 11 putnika uz doplatu od 1.590 kn
 • putno osiguranje (preporučamo)

 

Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.