Istanbul iz Dubrovnika - 4 dana

Hotel 5* na odličnoj lokaciji u strogom centru, karta javnog gradskog prijevoza gratis, popust za djecu do 500 kn, poklon za svakog putnika!

ISTANBUL iz Dubrovnika - uključena avio karta i hotel 5* u CENTRU GRADA! ISTANBUL iz Dubrovnika - uključena avio karta i hotel 5* u CENTRU GRADA! ISTANBUL iz Dubrovnika - uključena avio karta i hotel 5* u CENTRU GRADA! ISTANBUL iz Dubrovnika - uključena avio karta i hotel 5* u CENTRU GRADA! ISTANBUL iz Dubrovnika - uključena avio karta i hotel 5* u CENTRU GRADA! ISTANBUL iz Dubrovnika - uključena avio karta i hotel 5* u CENTRU GRADA!
Polazak
Dubrovnik
Prijevoz
Avion
Trajanje
4 dana
Destinacija
Istanbul
Min osoba
15
Termini

 5.1.2022

Cijena
od €2.190,00 (16.500,56 kn)

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: [email protected]

Detaljno o putovanju:
1. dan DUBROVNIK – ISTANBUL

Sastanak putnika u dubrovačkoj zračnoj luci 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 438 u 08.50h (u 09.20h na polasku 20.10.). Po dolasku u Istanbul u 12.45h po lokalnom vremenu obavljanje pograničnih formalnosti i prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe te nakon kraćeg odmora odlazak u šetnju do trga Taksim i poznate Ulice Oslobođenja (Istiklal Caddesi) –  pješačke zone s brojnim trgovinama, restoranima i barovima do četvrti Beyoğlu, poznatoj po srednjovjekovnoj kuli Galata iz 14. st., koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac s kojeg se pruža prekrasan panoramski pogled na grad. Noćenje.
 

2. dan ISTANBUL

Nakon doručka, odlazak na razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča; Hipodrom koji je nekoć služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom; Plava džamija, monumentalno zdanje i posljednja velika kraljevska džamija, jedinstvena sa svojih šest minareta i ukrasima od plavog porculana po kojima je i dobila ime; Aja Sofija iz 6. st., najpoznatija građevina Istanbula sagrađena u doba cara Justinijana. Prvotno je bila najveća crkva u Bizantskom carstvu,  jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena. Naknadno je pretvorena u džamiju, potom 1934. u muzej, da bi joj u ljeto prošle godine ponovo bio vraćen status džamije; bazilika Cisterna, poznata i pod nazivom Utonula palača, najveća od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode koje još uvijek leže ispod Istanbula, svakako najneobičnija turistička atrakcija u gradu; palača Topkapi, osmanlijski carski dvorac kojeg je sagradio sultan Mehmed II, a nalazi se na krajnjem dijelu uzvišenog rta, s kojeg se pruža pogled na Zlatni rog, Mramorno more i Bospor. Posjet Topkapiju uključuje i obilazak Aja Irene, bivše bizantske crkve koja je nekoć bila arsenal, a danas je muzej. U poslijepodnevnim satima posjetite Grand Bazaar, zatvorenu tržnicu i najveći bazar na svijetu s više od 4000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Ljubiteljima kulinarstva i svim onima koji vole uživati u gastro izazovima svakako predlažemo i posjet živopisnoj Egipatskoj tržnici začina nevjerojatnih mirisa, boja i okusa. Noćenje.
 

3. dan ISTANBUL – 1 DAN NA 2 KONTINENTA

Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za odlazak na cjelodnevni izlet 1 dan na 2 kontinenta. Vožnja do palače Dolmabahçe, posljednje rezidencije turskih sultana iz 19. st. Razgled ove impozantne građevine izgrađene u baroknom stilu koja će vas svakako impresionirati svojom pričom o novijoj turskoj povijesti. Slijedi vožnja kroz četvrti Beşiktaş i Şişli i dalje Bosporskim mostom (jednim od tri viseća mosta koji spajaju Europu i Aziju) na azijsku stranu Istanbula. Odlazak do vidikovca Çamlıca, jednog od najljepših parkova i najviše točke Istanbula, odakle se pruža prekrasan pogled na Zlatni rog – srce Istanbula. Posjetit ćemo i obližnju istoimenu novoizgrađenu grandioznu džamiju, najveću u Turskoj koja može primiti preko 60.000 vjernika  U nastavku ručak u jednom od lokalnih restorana. Panoramska vožnja azijskim dijelom Istanbula i odlazak do avenije Bagdad, 6 km duge ulice, prepune malih tržnih centara i elegantnih radnji koje nude najpoznatije svjetske brendove te je mnogi zbog toga smatraju šoping centrom na otvorenom. Prijevoz do metro stanice Üsküdar te vožnja Marmaray tunelom, jednim od najdubljih podmorskih željezničkih tunela na svijetu koji povezuje europski i azijski dio Istanbula. Tunel je otvoren 2013. godine, dug je 13,6 km, a za prelazak su potrebne samo četiri minute! Povratak na europsku stranu – na stanicu Sirkeçi, odredište legendarnog Orient Expressa te slobodno vrijeme za osobne programe. Mogućnost fakultativne posjete Hodjapasha plesnom kazalištu, kulturnom centru smještenom u obnovljenoj, 550 godina staroj turskoj kupelji. Savršena rasvjeta, prekrasno uređenje i odlična akustika čine ovu povijesnu zgradu vrlo mističnim i intimnim mjestom. Dervišđi će scenskim nastupom predstaviti preko 700 godina staru tursku tradiciju, uz ritmičnu i harmoničnu orijentalnu glazbu tipičnih turskih instrumenata, vrtnjom i plesom izvode tradicionalni duhovni Sema ritual. Noćenje.
 

4. dan ISTANBUL – DUBROVNIK

Nakon doručka mogućnost posjete Sulejmaniji i krstarenje Bosporom. Sulejmanija je jedna od najljepših istanbulskih džamija, djelo slavnog osmanlijskog arhitekta i graditelja Sinana. U njoj se nalazi mauzolej osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog, koji ju je i dao sagraditi u 16. stoljeću, kao i njegove žene sultanije Haseki Hurem, zatim sultana Ahmeta II, te samog arhitekte Sinana. U nastavku odlazak na krstarenje Bosporskim tjesnacem, koji razdvaja Europu i Aziju, uz pogled na carske palače i tvrđave. Nakon plovidbe, odlazak na ručak u jedan od autentičnih restorana na Galati, mostu koji spaja obale Zlatnog roga. U poslijepodnevnim satima prijevoz do zračne luke. Prijava za let Turkish Airlinesa, TK 439 u 19.45h (u 19.00h na povratku 23.10.), s očekivanim dolaskom u Dubrovnik u 19.35h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

Vrijednost više: hotel 5* na odličnoj lokaciji u strogom centru, karta javnog gradskog prijevoza gratis, popust za djecu do 500 kn, poklon za svakog putnika!

- Službeni naziv zemlje: Republika Turska
- Glavni grad: Ankara
- Površina: 780.580 km²
- Broj stanovnika: 83.154.997 (od toga u Istanbulu 15.519.267, 2019.)
- Službeni jezik: turski
- Vjera: islam (99% zastupljena)
- Vremenska razlika: +2 sata u odnosu na Hrvatsku, odnosno +2 sata od 31.10.
- Valuta: nova turska lira – TRY. 1 EUR ≈ 9,99 TRY
- Električni napon: 220 V i 50 Hz, ali preporuča se ponijeti univerzalni putnički adapter
- Pozivni broj zemlje: +90
- Mobilne mreže: uporaba mobilnih telefona je moguća, preporučamo provjeru s mobilnim operaterom u Hrvatskoj
- Hrana: turska kuhinja je poznata po raznolikosti. Podjednako su zastupljena jela od ribe i morskih plodova kao i mesna jela. Obilje povrća pripremljeno na najrazličitije načine obogaćuje ovu mediteransko-orijentalnu kuhinju.
- Odjeća i obuća: preporučamo jednostavnu odjeću i udobnu obuću. Duge suknje i duge hlače bit će u skladu s očekivanjem lokalnog stanovništva u manjim gradovima i selima gdje inače nema puno turista. Također, ženama savjetujemo ponijeti lagani šal, koji može poslužiti i kao pokrivalo za glavu pri razgledavanju muslimanskih vjerskih objekata. Prilikom ulaska u muslimanske vjerske objekte, turisti se trebaju držati običaja vezanih za odjeću i obuću (pokrivene ruke i noge, žene-pokrivena kosa maramom, obuću izuti ispred džamije).
- Viza: nije potrebna za državljane Republike Hrvatske.
- Putna isprava: putovnica koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.
- Sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj.

Napomene:
Red letenja (sve lokalna vremena):
- TK 438 DUBROVNIK  ISTANBUL     08:50 12:45
- TK 439 ISTANBUL      DUBROVNIK 19:45 19:35

- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna      zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 30 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi 1 komad ručne prtljage do 8 kg unjeti u zrakoplov.
- U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja, kao i u slučaju promjene radnog vremena znamenitosti, muzeja i sl.
- Kategorizacija smještaja u Turskoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda.
- Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz svibnja 2021. i mogu biti podložne promjeni.
- O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr
- Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja GO putničke agencije.

Minimalni broj putnika: 15

Cijene i uvjeti:

5.1.2022.
ULTRA FIRST MINUTE 2.290,00 KN

FIRST MINUTE 2.490,00 KN
REDOVNA CIJENA 2.690 KN

DOPLATA 1/1 790,00 KN
OBAVEZNA DOPLATA za pristojbe zračnih luka po osobi: 990,00 kn
Ultra first minute i first minute cijene vrijede do 60, odnosno 30 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!
 

- Povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) iz Dubrovnika do Istanbula;
- Smještaj u hotelu The Peak 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom;
- Transfere i razglede prema programu;
- Razgled grada u pratnji lokalnog vodiča;
- Voditelja putovanja iz Dubrovnika;
- Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

- Pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata 990 kn (promjenjivo do izdavanja karata);
- Doplatu za jednokrevetnu sobu;
- Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;
- Doplate za fakultativne izlete i sadržaje kao i obroke koji nisu predviđeni programom;
- Osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje;
- Putno osiguranje (preporučujemo).

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (minimum prijavljenih 10 osoba):
- Paket ulaznica (palača Topkapi, crkva Aja Irena, bazilika Cisterna): 290 kn
- Izlet 1 dan na 2 kontinenta: 550 kn  – uključen prijevoz autobusom, razgled prema programu u pratnji lokalnog vodiča, ulaznica za palaču Dolmabahçe s uključenim slušalicama, ručak bez pića u lokalnom restoranu i karta za metro.
- Ples derviša u Hodjapasha plesnom kazalištu: 220 kn –  ulaznica za program u trajanju od 1h
- Sulejmanija i krstarenje Bosporom: 330 kn – uključena povratna vožnja javnim prijevozom, razgled prema programu, pratnja lokalnog vodiča, krstarenje Bosporom u trajanju 1,5h i ručak bez pića u lokalnom restoranu
Popusti za djecu na pomoćnom ležaju:
- Dijete 2-5,99 godina:   500 kn
- Dijete 6-11,99 godina: 250 kn
Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sobi:
- Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.
- Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.
- Za jednokratnu rezervaciju 5 ili više putnika odobravamo dodatni popust (informacije na prodajnom mjestu)!
 

Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.