Dozvoljena prtljaga na avionskim letovima?

Dozvoljena prtljaga na avionskim letovima?

Ono što morate znati ako putujete avionom su dozvoljene dimenzije i težine ručne i prtljage koju predajete na check in.


Prtljaga na avionskim letovima može biti

  • Checked in (predana) prtljaga je prtljaga koju uvijek morate prijaviti kad dolazite na check in prije leta. Predana prtljaga se prevozi u unutrašnjem dijelu zrakoplova, a ne u kabini. To je najveća moguća prtljaga koju možete kupiti uz avionsku kartu. Ono što trebate znati za prtljagu koju prijavljujete prilikom check-ina je to da dozvoljene dimenzije i težine prtljage određuje svaka kompanija za sebe. Te svakako preporučujemo da isto provjerite na web stranicama kompanija s kojima putujete ili sa agentom kod kojeg ste kupili kartu. Uglavnom, za "check in prtljagu" vrijedi da su dimenzije 158cm x 60cm x 40cm, a težina od 20-32kg.

  • Ručna prtljaga (carry-on, hand baggage, cabin bag) je prtljaga koju nosite sa sobom u kabinu aviona. Također svaka avio kompanija za sebe određuje težine i dimenzije ručne prtljage. U nekim avio prijevoznicima ova prtljaga je već uključena u cijenu leta, a u nekim uglavnom nisko budžetnim kompanijama i ona se plaća dodatno (naravno manje od predane prtljage) . Osim torbe običnih dimenzija, pod ručnu prtljagu se nekad podrazumijevaju kuferi do 10kg, dimezija 55x40x20cm.


Izdvojili smo za vas linkove nekih avio kompanija na kojima možete provjeriti točne informacije dozvoljene prtljage na avionskim letovima:
Rynair
KLM
Croatia Airlines

Euro Wings
Quatar Airways
Lufthansa
Turkish Airlines
Easyjet

Trebate avionsku kartu, želite na organizirano putovanje ili ono putovanje skrojeno baš po vašoj mjeri? Tu smo, javite nam se! :)


Više članaka

Koje su vrste i klase kabina na MSC krstarenjima?

Koje su vrste i klase kabina na MSC krstarenjima?

Objavljeno:

Dok se MSC brodovi susreću s horizontom, svaka kabina je priča za sebe. Kad ste razmišljali o krstarenju sigurno ste se često pitali koji su tipovi kabina, između čega mogu birati i koja je razlika? U ovom blogu ćete napokon naći upravo sve te odgovore! :)

Tajne putovanja - besplatna ručna prtljaga i najpovoljniji letovi?

Tajne putovanja - besplatna ručna prtljaga i najpovoljniji letovi?

Objavljeno:

Putovanja su zakon, ali prtljaga može biti problem, pogotovo kad letite niskobudžetnim kompanijama koje često traže priliku naplatiti svaki gram. No, imamo tri riječi za vas: Ruksak za putovanje! Da, da, to nije običan ruksak, ovaj rukask prolazi kroz vrata aviona kao besplatna ručna prtljaga, a unutra stane čudo stvari. Sad, kad znate da postoji mogućnost da vam putovanje bude jeftinije i jednostavnije, dozvolite da vas provedemo kroz sve što trebate znati.

Avio Karte - Europa i Svijet

Avio Karte - Europa i Svijet

Objavljeno:

Vaše Putovanje, Vaš upit – Naša Personalizirana Usluga Planiranje putovanja ponekad može biti izazov, posebno kada je u pitanju odabir pravih avio karata. Da bismo vam olakšali taj proces, nudimo vam mogućnost da nam pošaljete upit za avio karte putem naše web stranice. Zašto biste odabrali ovu opciju? Evo nekoliko razloga.

Putovanja?

Putovanja?

Objavljeno:

Koliko često putuješ? Kako putovanja utječu na tvoj život? Radije putuješ ljeti ili preko zime? Više voliš svjetske metropole ili preferiraš neistražene gradove? Putuješ samostalno ili organizirano? Spavaš u hotelu 5* ili kampiraš u hammocku? Istražuješ destinaciju u potpunosti ili samo odlaziš na "odmor"?

Dozvoljena prtljaga na avionskim letovima?

Dozvoljena prtljaga na avionskim letovima?

Objavljeno:

Često pitanje koje dobivamo u agenciji je upravo koja je dozvoljena prtljaga na avionskim letovima? U ovom blogu donosimo vam odgovore na pitanja koliko kilograma i koje dimenzije podrazumijeva prtljaga koja ide u kabinu, a koliko ručna prtljaga.

Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.