Šri Lanka i Maldivi

Garantirani polazak iz Zagreba! Uključene sve ulaznice, svi izleti, zrakoplovne pristojbe, večera na Šri Lanki i all inclusive na Maldivima!

Šri Lanka i Maldivi 10 dana - RASPRODANO Šri Lanka i Maldivi 10 dana - RASPRODANO Šri Lanka i Maldivi 10 dana - RASPRODANO Šri Lanka i Maldivi 10 dana - RASPRODANO Šri Lanka i Maldivi 10 dana - RASPRODANO Šri Lanka i Maldivi 10 dana - RASPRODANO Šri Lanka i Maldivi 10 dana - RASPRODANO Šri Lanka i Maldivi 10 dana - RASPRODANO Šri Lanka i Maldivi 10 dana - RASPRODANO Šri Lanka i Maldivi 10 dana - RASPRODANO Šri Lanka i Maldivi 10 dana - RASPRODANO Šri Lanka i Maldivi 10 dana - RASPRODANO Šri Lanka i Maldivi 10 dana - RASPRODANO Šri Lanka i Maldivi 10 dana - RASPRODANO Šri Lanka i Maldivi 10 dana - RASPRODANO Šri Lanka i Maldivi 10 dana - RASPRODANO Šri Lanka i Maldivi 10 dana - RASPRODANO Šri Lanka i Maldivi 10 dana - RASPRODANO Šri Lanka i Maldivi 10 dana - RASPRODANO
Polazak
Zagreb
Prijevoz
Avion
Trajanje
10 dana
Destinacija
Šri Lanka i Maldivi
Min osoba
20
Termini

19.01.-28.01.2024. - RASPRODANO

Cijena
od €2.650,00 (19.966,43 kn)

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: [email protected]

Detaljno o putovanju:
1. dan: ZAGREB – DOHA, 19.01.2024., petak

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Dohu u 15.45 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu u 23:00.

2. dan: DOHA – COLOMBO – DAMBULLA, 20.01.2024., subota

Prijava na let. Nastavak putovanja iz Dohe za Colombo u 02:25. Let traje 5 sati.Dolazak u zračnu luku Bandaranayke International Colombo u 09:45 sati gdje će nas dočekati domaćin i vozač. Vožnja 170 km do hotela u Dambulla (4 sata vožnje). Smještaj u hotel, odmor, večera. Noćenje.

3. dan: DAMBULLA – SIGIRIYA – KANDY, 21.01.2024., nedjelja

Rano ustajanje te odlazak na Sigiriya Rock ili Lavlji kamen (ulaznica u cijeni) kako ga svi zovu, zbog ogromnog lava koji je nekoć stajao na ulazu u tvrđavu. Mi ćemo se popeti na vrh i prijeći preko tisuću stepenica, a prije samog penjanja proći ćemo pokraj zadivljujućih vrtova. Bit će naporno, ali prizor na vrhu je toliko impresivan da nećete požaliti, riječ je o jednoj od najvećih atrakcija Šri Lanke. Kraće slobodno vrijeme za kupnju suvenira i odlazak prema hotelu. Oni koji se ne osjećaju spremno za penjanje, mogu ostati spavati u hotelu. Doručak. Spremanje stvari, osvježenje nakon jutarnjeg napora. Vožnja sat i pol do Matale, tj. vrta začinskog bilja, poznatijeg kao Spice Garden. Posjet vrtu uz lokalnog vodiča te mogućnost kupnje najboljih začina. Nastavljamo prema gradu Kandy, otprilike dva sata vožnje. Posjet hramu Tooth Relic (ulaznica u cijeni). Budistima na Šri Lanki i diljem svijeta, Kandy je jedno od najsvetijih mjesta jer je dom Dalada Maligawa, tj. hrama u kojem se čuva Buddhin zub. Odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

4. dan: KANDY – NUWARA ELIYA, 22.01.2024., ponedjeljak

Doručak. Odjava iz hotela, posjet plantaži čaja. Kasnije odlazak prema stanici vlaka, odakle kreće vožnja  (2. razred, karta uključena u cijenu) do Nuwara Eliya. Vožnja traje cca. 3-4 sata. Prekrasna priroda i očaravajuće zelenilo ostavit će vas bez daha i bez obzira na to što vlak nije klimatiziran, vjetar kroz otvoren prozor dovoljno će vas rashladiti i opustiti. Po dolasku kraći razgled Nuwara Eliya. Slobodno vrijeme te odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

5. dan: NUWARA ELIYA – COLOMBO, 23.01.2024., utorak

Doručak. Polazak prema Colombu. Vožnja traje oko 5 sati. Po dolasku odlazak prema Pettahu, najpoznatijem bazaru. Posjetit ćemo i hinduistički i budistički hram te džamiju Jumi Ul Alfar Jumma. Obilazak nizozemske crkve Wolfendhal, sudova Hulftsdorp Law, kroz rezidencijalno područje Cinnamon Gardens, te završavamo na Trgu nezavisnosti i Međunarodnoj konferencijskoj dvorani Bandaranayake Memorial. Slobodno vrijeme. Odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

6. dan: COLOMBO – MALE/MALDIVI , 24.01.2024., srijeda

Doručak. Slobodno vrijeme ovisno o satnici leta. Odlazak prema zračnoj luci. Prijava na let za Male. Polet aviona predviđen je u 13:30. Dolazak u zračnu luku Male, Maldivi u 14:25. Transfer brodom cca 45 min do hotela. Smještaj. Večera. Noćenje.

7. dan: MALDIVI, 25.01.2024., četvrtak

Doručak. Dan za odmor. Večera. Noćenje.

8. dan: MALDIVI, 26.01.2024., petak

Doručak. Dan za odmor. Večera. Noćenje

9. dan MALDIVI – ZRAČNA LUKA MALE, 27.01.2024., subota

Doručak. Dan za odmor. Večera. Kasna odjava (u cijeni aranžmana) iz hotela te odlazak oko 21:00 sat transfer brodom prema zračnoj luci Male.

10. dan MALE - DOHA – ZAGREB, 28.01.2024., nedjelja

Prijava na let u 01:45. Dolazak u Dohu u 04.40. Let traje 4 sata i 30 minuta. Po dolasku u Dohu prijava na let za Zagreb u 09.10. Dolazak u Zagreb u 13:15. Let traje 6 sati.

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

ŠRI LANKA - Dragulj Indijskog oceana, Šri Lanka, otočna je država u južnoj Aziji koja zauzima otok Šri Lanku (u prošlosti poznatiji kao Cejlon) te nekoliko manjih otočića u Indijskom oceanu, jugoistočno od Indijskog poluotoka.
U ljepotama ovog otoka uživao je poznati moreplovac i pustolov Marco Polo, koji je o njemu pisao u srednjem vijeku.
Službeni naziv ove otočne države je Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka, a u njoj živi preko 21 milijun stanovnika. Dvije najveće zajednice čine Singalezi, koji su većinom Budisti (75 posto) i Tamili čija je religija tradicionalno Hinduizam (18 posto). Na otoku živi i značajna sunitska muslimanska zajednica, njih 7 posto, čiji pripadnici govore tamilskim jezikom. Šri Lanka je bogata impresivnim vodenim slapovima, a najveći dio zemlje zauzimaju nizine i brežuljkasta područja. Planine ćete vidjeti samo u unutrašnjosti otoka, a njihov najviši vrh je Pidurutalagalom i visok je 2.524 metra. Diljem zemlje ima ukupno 103 vodena slapa, od kojih je najpoznatiji i najveći Bambarakanda Falls s visinom od 240 metara.

Glavni grad Šri Lanke je Colombo koji je smješten na zapadnoj obali otoka, a u njemu živi više od dva milijuna stanovnika. Naziv Colombo uveli su Portugalci početkom 16. stoljeća, a vjeruje se da je ono došlo od naziva Kolon thota što znači “luka na rijeci Kelani”. Colombo je ujedno i najveći grad Šri Lanke te poslovno i ekonomsko središte koje se razvija ubrzanim ritmom i neprestano mijenja svoju vizuru.
Najmodernije građevine i neboderi uobičajena su pojava u Colombu, a u nekim dijelovima grada zateći ćete očuvanu tradicionalnu arhitekturu. Uz brojne hinduističke i budističke hramove, svakako posjetite Pettah bazar gdje je cjenkanje gotovo obavezno. Hramove i palače u prošlosti su gradili svećenici i ratnici, kao zalog bogovima za njihovu naklonost.
Kada ste u Šri Lanki, vrijedi posjetiti i gradić Nuwara Eliya, kojeg još nazivaju i “Mala Engleska” zbog traga koji je ovdje ostavila britanska vladavina. Posebno je zanimljiva tamošnja tvornica čaja, a možete razgledati i u Spice Gardenu, poznatom po najraznovrsnijim začinima.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske viza za Šri Lanku je potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Šri Lanku te imati barem dvije prazne stranice za vizu. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta te bio kakvih drugih problema, za hrvatske putnike nadležno je diplomatsko predstavništvo Hrvatske u Colombo.
A.E.C Building, 2nd Floor, 140/A, Vouxhall Street, Colombo 2 ŠRI LANKA
Tilak de Zoysa, počasni konzul
00 94 11 25 28 95 73
Uredovno vrijeme Konzulata: • ponedjeljak-petak 7:30-17:00

MALDIVI službeno Republika Maldivi su otočna država u Indijskom oceanu, jugozapadno od Indijskog poluotoka. Sastoje se od oko 1200 otoka grupiranih u 26 atola, među kojima je oko 200 naseljenih, a daljnjih 80 se koristi samo za turizam. Službena religija je islam, a jezik većine stanovništva je divehi, indoeuropski jezik srodan singaleškom, glavnom jeziku Šri Lanke. Gospodarstvo se temelji na turizmu i ribarstvu.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske viza za Maldive nije potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta te bio kakvih drugih problema, za hrvatske putnike nadležno je diplomatsko predstavništvo Hrvatske u Indiji.
NADLEŽNI DKP RH:
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Indiji (Pokriva Bangladeš, Butan, Maldivi, Nepal i Šri Lanku) Telefon: 0091 11 4166 3101, 4166 3102, 4166 3103
Fax: 0091 11 4166 3100, 2411 6873
Adresa: A-15 West End New Delhi 110021 INDIJA Email: [email protected]

 

Predviđeni hoteli:
Amaya Lake hotel 4* , superior room, Dambulla
Amaya Hills hotel 4*, superior room, Kandy
Araliya Red 4*, deluxe room, Nuwara Eliya
Ramada hotel 4* standard room, Colombo  

Holiday Inn Resort Kandooma Maldives an IHG Hotel 4*, beach villa

Vrijednost više: uključene sve ulaznice, svi izleti, zrakoplovne pristojbe, večera na Šri Lanki i polupansion na Maldivima

Informacije o avio prijevozniku:Informacije o avio prijevozniku:
Qatar Airways

QR 218 19JAN 5 ZAGDOH 1545 2300
QR 660 20JAN 6 DOHCMB 0225 0945
QR 671 28JAN 7 MLEDOH 0145 0440
QR 217 28JAN 7 DOHZAG 0910 131

 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Qatar Airways objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačan iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Završno pismo dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u USD ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Mogućnosti plaćanja:

 • uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
 • u poslovnici agencije

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor.

Polica jamčevine br. 45-7002915944 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002916091, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda programa.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Cijene i uvjeti:

19.01.-28.01.2024. GARANTIRANO ► 2.650 EUR(19.966,43 kn) zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

Polazak : ZL Zagreb Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Popusti i doplate

Popusti

 • popust za dijete (5-11 godina) u trokrevetnoj sobi i pratnji 2 odrasle osobe iznosi 504,34 EUR (3.800 kn)
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni.
 • zrakoplovnu karta na relaciji Zagreb – Doha – Colombo – Male – Doha - Zagreb, ekonomska klasa
 • zrakoplovne pristojbe
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 30 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • 4 noćenja u hotelima 4*, Šri Lanka na bazi usluge polupansiona (doručak i večera)
 • 3 noćenja u hotelu 4* na Maldivima na bazi usluge polupansiona (doručak i večera)
 • dodatno kasna odjava iz hotela na Maldivima zadnji dan
 • ulaznica za Sigiriya Lion Rock
 • posjet vrtu začina
 • tipični ples u Kandyu
 • vožnja vlakom 2.razred na relaciji Kandy – Nuwara Eliya
 • prijevoz klimatiziranim privatnim autobusom ili mini-busom prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • lokalnog vodiča
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.
 • vizu za Šri Lanku, najbolje napraviti unaprijed preko interneta, 50 USD, www.eta.gov.lk, djeca do 12 godina ne plaćaju
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 940 EUR (7.082,43 kn), obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • napojnice vozačima i vodičima, 30 USD po putniku za sve napojnice
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti
Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.