Australija

MELBOURNE – VELIKI KORALJNI GREBEN – SYDNEY

Australija - 15 dana - FDI Australija - 15 dana - FDI Australija - 15 dana - FDI Australija - 15 dana - FDI Australija - 15 dana - FDI Australija - 15 dana - FDI Australija - 15 dana - FDI Australija - 15 dana - FDI Australija - 15 dana - FDI Australija - 15 dana - FDI Australija - 15 dana - FDI Australija - 15 dana - FDI Australija - 15 dana - FDI Australija - 15 dana - FDI Australija - 15 dana - FDI Australija - 15 dana - FDI Australija - 15 dana - FDI Australija - 15 dana - FDI Australija - 15 dana - FDI Australija - 15 dana - FDI
Polazak
Zagreb
Prijevoz
Avion
Trajanje
15 dana
Destinacija
Australija
Min osoba
1
Cijena
od €3.490,00 (26.295,41 kn)

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Tel/fax: 338-550, 338-540, 331-350
E-mail: [email protected]

Detaljno o putovanju:
1.DAN ( 13.09.)  ZAGREB– DOHA

Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Zagreb 120 minuta prije polijetanja zrakoplova.  Nakon podjele putne dokumentacije prijava na let od Qatar Airways-a. Polijetanje zrakoplova prema Dohi u 16:30h. Po dolasku u Dohu 22:50h, nastavak puta u 01:35h prema Malbourne. Obroci tijekom leta. Noćni let.

2. DAN (14.09.) DOHA – MELBOURNE

Po dolasku u Melbourne u 22:05h po lokalnom vremenu, obavljanje carinskih formalnosti. Doček mjesnog agenta, te slijedi transfer u hotel. Prijava i smještaj u hotelu 4* u centralnom dijelu grada. Melbourne – glavni grad australske pokrajine Victorije i drugi najveći grad u državi. Bio je glavni grad Australije od 1901. do 1927. godine, a danas je najprepoznatljiviji po domaćinstvu Olimpijskih igara 1956., teniskom grand slam turniru “Australian open” te Formuli 1 i VN Australije.  Noćenje.

3. DAN (15.09.)  MELBOURNE – CITY TURA

Nakon doručka predlažemo odlazak u razgled grada s lokalnim vodičem. Za Melbourne mnogi kažu da je „najpoželjniji grad za život“, a s rastućom populacijom od preko 4 milijuna stanovnika postao je multikulturalno središte. U ovom velebnom gradu prepunom živopisnih ulica, prepoznatljive arhitekture, marketa, sportskih stadiona, muzeja, parkova i vrtova proći ćemo najatraktivnije lokacije uz stručno vodstvo lokalnog vodiča. Ručak uz doplatu u autohtonom restoranu koji je ujedno bio i prva nekretnina u gradu koju su službeno engleski kolonizatori otkupili od lokalnih aboridžina. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

4. DAN ( 16.09.) MELBOURNE – PHILIP ISLAND – MELBOURNE

Nakon doručka slobodno prijepodne za vlastite programe. U poslijepodnevnim satima predlažemo izlet na Phillip Island poznat po koloniji najmanjih pingvina na svijetu. Po dolasku na Phillip Island posjetit ćemo lokalnu vinariju, te imat ćemo priliku isprobati lokalna vina koja se proizvode u ovom dijelu Victorije. Slijedi posjeta koala centra gdje koale žive u prirodnom okruženju. Nakon večere (uz nadoplatu) odlazak do plaže Summerland. U večernjim satima vidjeti ćete kako pingvini dolaze iz lova i odlaze u svoja gnijezda. Povratak u Melbourne u večernjim satima. Noćenje.

5. DAN ( 17.09.) MELBOURNE – GREAT OCEAN ROAD

Nakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet poznatom velikooceanskom cestom “Great Ocean Road“ do znamenitih 12 apostola. Velika oceanska cesta ili na engleskom The Great Ocean Road je 243 kilometara duga cesta koje se proteže izrazito pitoresknim pejzažom, ali u isto vrijeme i vrlo nemilosrdnom prirodom jugoistočne australske obale. Gradnja ove ceste za koju mnogi kažu da pruža najveći užitak vožnje na svijetu, započeta je odmah nakon Prvog svjetskog rata 1919., a dovršena tek 1932. godine. Povod za njenu gradnju je bio cestovno povezivanje rijetko naseljenih i izoliranih naselja na području jugozapadne obale australske države Viktorije, koja su do tada bila dostupna tek putem mora i kopnenih nepristupačnih putova. Vrijeme slobodno za ručak ( doplata).  Također, cesta je bila izgrađena kao spomenik posvećen žrtvama Prvog svjetskog rata, a izgradilo ju je oko 3000 vojnika povratnika. Imat ćete vremena za fotografiranje i šetnju, te priliku vidjeti Koale i ostale australske životinje u svojem prirodnom okruženju. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. DAN ( 18.09.)  MELBOURNE  – CAIRNS

Nakon  doručka, odjava iz hotela. Slijedi transfer u zračnu luku i prijava na let za Cairns. Cairns se nalazi u saveznoj državi Queensland i jedan je od najsunčanijih australskih destinacija. Po dolasku prijava u hotel 4*.  Popodne slobodno za vlastite aktivnosti.  Noćenje.

Australia Highlights: Sydney, Cairns & the Outback - 7 Days | kimkim

7. DAN ( 19.09.)  CAIRNS   – GREEN ISLANDS – VELIKI KORALJNI GREBEN

Nakon doručka, predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet do veličanstvenog Velikog koraljnog grebena starog 25 milijuna godina koji je ujedno i najveća živa cjelina na svijetu gdje se većina koraljnih grebena nalazi na samo 4 metra ispod površine vode. Odlazak sa katamaranom do Green Islanda, gdje imamo slobodno vrijeme za ronjenje i kupanje na otočju. Green Islands je poznat po svojim bijelim pješčanim plažama i netaknutoj prirodi. Slijedi odlazak katamaranom do platforeme koja se nalazi na oceanu. Na platformi imamo organiziran ručak. Slobodno vrijeme za ronjenje na koraljnom grebenu. Oprema za ronjene je uključena na izletu. Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Great Barrier Reef Cruises & Tours - Port Douglas & Cairns | Quicksilver Cruises

8.DAN ( 20.09.) CAIRNS – KURANDA

Nakon doručka, predlažemo odlazak na fakultativni izlet vlakom u rudarski grad Kuranda. Spust žičarom Skyrail do doline i jezera Caravonica i posjet kulturnom parku Tjapukai te kulturnom centru Aboridžina. Slobodno vrijeme u gradu. Povratak u hotel predviđen je u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9.DAN ( 21.09.) CAIRNS  – SYDNEY

Nakon doručka slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Sydney. Po dolasku slijedi transfer do hotela u samom centru grada. Prijava i smještaj u hotelu 4*. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

10.DAN ( 22.09.) SYDNEY – CITY TURA

Nakon doručka predlažemo razgled grada sa lokalnim vodičem jedne od najljepših svjetskih metropola. Na toj turi moći ćete vidjeti najatraktivnije lokacije u samom Sydneyu ali i neka skrivena područja oko istočnih plaža kojima će nas provesti naš lokalni vodič. Proći ćemo blizu Sydney Opera House – najpoznatije građevine u Australiji i omiljeno mjesto posjeta turista iz cijelog svijeta! Posjetit ćemo i povijesnu četvrt „Rocks“, vidjeti botanički vrt te potom nastaviti šetnju do Mrs. Macquarie’s Chair. Na samom početku 19.stoljeća klupa je isklesana u kamenu za guvernerevu ženu s namjerom da tamo odmara i uživa u slobodnim trenucima i predivnom pogledu na luku. Dan danas je namjena te klupe ostala ista, a sada je omiljeno okupljalište za sve turiste koji dolaze na poznati vidikovac uživati u pogledu na Sydney Harbour Bridge i Opera House. Turu nastavljamo posjetom elitnim četvrtima na istoku grada gdje ćemo vidjeti masivne vile ali i skrivene uvale. Za sam kraj ostavljamo vrijeme za uživanje i odmor na čuvenoj „Bondi“ plaži (ručak uz nadoplatu). Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

11. DAN (23.09.)  SYDNEY – NACIONALNI PARK BLUE MOUNTAINS – SYDNEY

Nakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet u nacionalni park „Blue Mountains“ koji se nalazi oko 65 km zapadno od Sydneya, poznatom po prekrasnoj prirodi, šumama, slapovima i kanjonima. Tura uključuje ulaznicu za posjet Featherdale parku gdje ćete vidjeti razne životinje tipične samo za australsko podneblje (dingosi – divlji psi, autohtone ježeve, zdepaše, tasmanijskog vraga), maziti koale (uz nadoplatu), hraniti klokane i „wallabies (životinje slične klokanima ali s kraćim nogama)“, šarene papige, zmije i guštere kao i krokodile koji obitavaju u slanoj vodi. Najpoznatija turistička atrakcija na “plavim planinama” su planinski vrhovi nazvani “Tri sestre” za koje se vežu brojne legende. Najraširenija je ona aboridžanska prema kojoj su vrhovi zapravo tri zaljubljene sestre koje je plemenski starješina pretvorio u stijene da ih zaštiti od trojice braće koji su pripadali drugom plemenu. Na nesreću svih sestara starac je poginuo prije nego li je uspio poništiti svoju čaroliju. Lokalni ručak uz nadoplatu. U dogovoru sa lokalnim vodičem mogućnost odlaska na predstavu sa lokalnim aboridžinima, gdje će Vam kroz svoj ples i pjesmu ukratko predočiti kako su živjeli prije u Australiji. Nakon cjelodnevnog izleta u očaravajućoj prirodi i druženja sa predivnim rijetkim životinjama slijedi povratak u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

Blue Mountains 2023: Best Places to Visit - Tripadvisor

12. DAN (24.09.)  SYDNEY  – SJEVERNE PLAŽE

Nakon doručka predlažemo relaksirajući izlet trajektom iz Circular Quay-a na sjeverne plaže Sydney-a gdje ćete imati priliku uživati u predivnom pogledu s morske strane na famozni Sydney Harbour Bridge i Sydney Opera House. Najpoznatije plaže Manly beach i Shell beach omiljeno su mjesto lokalaca ali i turista kada je u pitanju odmor u neposrednoj blizini inače energičnog grada prepunog sadržaja. Tamo ćete moći uživati u pješčanim plažama i zrakama sunca, a oni odvažniji mogu se okušati i u surfanju te ostalim vodenim radostima. Preporučamo ručak (uz nadoplatu) u popularnom restoranu na Manly beachu gdje možete probati razne australske delicije. Ovaj izlet otkrit će Vam sasvim drugu stranu Sydneya, a naš pratitelj putovanja će se pobrinuti da vidite mjesta i uvale koje inače nisu dostupne svima. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite programe.

Za putnike koji su na kongresu, prema prijavama bit će organiziran transfer na Svijetski FDI World Dental Congress. Slobodno vrijeme za prijavu i sudjelovanje na kongresu.

Noćenje.

Slikovni rezultat za sydney manly beach

13.DAN ( 25.09.) SYDNEY

Nakon doručka, slobodni dan za vlastite programe. Noćenje.

Za putnike koji su na kongresu,  slobodno vrijeme za sudjelovanje na kongresu.

14.DAN (26.09.) SYDNEY – DOHA

Nakon doručka, odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Za putnike koji su na kongresu,  slobodno vrijeme za sudjelovanje na kongresu. U večernjim satima slijedi transfer u zračnu luku. Prijava na let za Dohu u 21:00h. Obroci tijekom leta. Noćni let.

15. DAN (27.09.) DOHA – ZAGREB

Po dolasku u Dohu u 04:55h , nastavak leta u 08:30h za Zagreb . Dolazak u Zagreb u 12:25h.

Službeno ime: Australija (Commonwealth of Australia).

Glavni grad: Canberra.

Površina: 7.692.030 km2

Viza: potrebna, informacije na prodajnim mjestima

Državno uređenje: Konstitucionalna Monarhija. Neovisna od Ujedinjenog Kraljevstva od 1901. g.

Jezik: službeni jezik je engleski. Etničke manjine koriste se talijanskim, njemačkim, grčkim, kineskim i aboridžinskim jezikom.
Vremenska razlika: od +7 do +9 sati u odnosu na Hrvatsku.

Novac: Australski dolar (AUD, (A$) = 100 centa. Novčanice za A$ 100, 50, 20, 10, 5. Kovanice za A$ 2, 1 i 50, 20, 10 i 5 centi.

Zemljopisni položaj: Australija se proteže od 10° do 45° južne geografske širine (računajući i Tasmaniju) i 113° i 115° istočne geografske dužine. Čitavom svojom površinom nalazi se na južnoj zemljinoj polutci. Obuhvaća kopno Australiju i otok Tasmaniju te mnoge male otoke oko kopna. S tri strane Australiju okružuju velike površine Tihog (na istoku) i Indijskog oceana (na jugu i zapadu). Samo je na sjevernoj strani nizovima otoka donekle povezana sa Azijom. Zbog te prirodne izolacije tj. udaljenosti od drugih kontinenata, geografski položaj Australije se često karakterizira kao nepovoljan, međutim baš zbog toga su se u Australiji razvile posebne biljne i životinjske vrste. Dužina obale Australije zajedno sa svim otocima iznosi 36.735 km. Površinom je malo manja od Brazila i 136 puta veća od Hrvatske, a njena površina pokrivala bi 3/4 Europe.

Klima: Australija se nalazi na južnoj polutci pa su i godišnja doba drugačija od godišnjih doba u Europi i Sjevernoj Americi. Dvije su klimatske zone: tropska zona (na sjeveru iznad Jarčeve obratnice) i umjerena zona. Tropska zona (pokriva 40% Australije) ima dvije sezone – ljetnu (kišnu) i zimsku (suhu) dok umjereni pojas ima sva 4 godišnja doba. Proljeće – Ljeto: Toplo ili vruće posvuda dok je malo umjerenije na jugu. Jesen – Zima: Sjeverna i centralna Australija imaju lijepe tople dane i hladne noći dok su na jugu dani svježi sa povremenom kišom, ali je i tamo uglavnom sunčano. Snijeg je u potpunosti ograničen u gorskom području na jugoistoku.

VIZA ZA AUSTRALIJU:
Hrvatski državljani mogu podnijeti zahtjev za eVisitor (subclass 651) vizu on line na web stranici australske Vlade – Odjela za imigraciju i državljanstvo. Nositelj eVisitor (subclass 651) vize može ući u Australiju u turističke ili kraće poslovne svrhe kao npr. sudjelovanje na konferencijama ili ispitivanje poslovnih mogućnosti. Za ovu vizu se ne naplaćuje pristojba. Tražitelj eVisitor vize mora posjedovati važeću putovnicu, a temeljem te vize je dozvoljen maksimalni boravak u trajanju 3 mjeseca i višestruki ulazak u zemlju unutar razdoblja od 12 mjeseci.
Poveznica na e-Visitor( e-Vizu) aplikaciju: http://www.immi.gov.au/e_visa/evisitor.htm

COVID-19

Australija je ukinula sve mjere za COVID-19

Cijene i uvjeti:

FM cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 3.490,00 eura

Redovna cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 3.690,00 eura

•    prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Melbourne, Sydney –  Zagreb
•    unutarnji let Melbourne – Cairns
•    unutarnji let Cairns – Sydney
•    sve transfere prema programu iz zračne luke od/ do hotela
•    pratitelja iz Zagreba
•    smještaj prema programu u hotelima  4* na bazi noćenje s doručkom
•    lokalne pristojbe i poreze
•    troškove organizacije putovanja

•    doplatu za zrakoplovne pristojbe 590 eura
•    australsku vizu
•    napojnice
•    fakultativne izlete i ulaznice ( cijene uskoro)
•    osobne troškove
•    putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
•    doplata za jednokrevetnu sobu 1.050 eura

Stay Safe Croatia

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite direktno obavješteni o svim ponudama, pogodnostima i popustima.